Sunday, 10 May 2015

sunday morning

Assalamualaikum
sebab aku seriously takdak modal nak update. aku cerita je la pasal pagi tadi aku jalan gi pasar ngan mak aku. pagi2 dah terpacak kat pasar sebelum pukul 8. pergi market tengok sayur makanan and so on. tapi mak aku beli tempe dan kueh cina je. hahhaha.

pastu, jalan2. entah kenapa, aku rasa penat sangat dah nak jalan, mak aku masih cergas kesana kemari tengok barang. jalan kaki je pergi celah ceruk pasar tu. cergas betol mak. bila aku dah sampai kedai yang jual bunga2 memang penat gila dah. mak aku masih excited pilih bunga untuk gubahan sepupu nak kawen. aku dah penat dah. terduduk kat celah kedai sebab penat. padahal aku bertahun tahun lebih muda dari mak. nampak sangat la aku nie kurang exercise. hahaha.



nah, belanja pemandangan dari atas pasar sibu. yang cina punya tokong tu kami gelar tepekong je. sebenarnya, ada nama cina dia tapi aku lupa ejaan. hahahhahaa



pekena mee jawa lepas habis jenjalan. sedap memang sedap. tapi pedas. dah la hari pamas, makan lagi benda pedas, taklarat aku. sedangkan aku dah alihkan cili dari hiasan dia atas tu. kuah dia sedap tapi pedasssss~



lepas balik rumah, layan dan bergelumang dengan stationery je kerja aku. nak baca buku mood kelaut.


sekian saja cerita pagi ahad BV,

ilal liqa'

9 comments:

  1. cargas nye mak BV hehe. apa rahsianya? eh eh tepekong tu mcm menara pagoda la hehe

    ReplyDelete
  2. Sedap nyee mee jawa. Typo " hari pamas" hahaha. Comel nyee stationery tu. Awak beli kat mane?

    ReplyDelete
  3. mee jawa tu nampak mcm sedap, tpi saya tak suka pedas, hehe

    alaa cutenye stationery~

    ReplyDelete
  4. Mee jawa tu nampak sedap. hihi.

    ReplyDelete
  5. mak lg cergas dr anak..
    anak kene bykkan exercise lg.. hihikk

    ReplyDelete
  6. macam sedap je tengok mee jawwwaaaaa tuuu XD

    ReplyDelete
  7. sedapnya gambar mee jawa tu. btw, kuih cina tu macam mana? hehe.

    ReplyDelete
  8. wah, mak kalau dah mengadap apa dia suka, kita pun jadi penat. hehehhehehe...

    saya xley makan pedas sangat. kalau x, satg toilet i yang punya. hahahahhahaha

    ReplyDelete
  9. yang part stationary tu. rasa macam nak terbang sana ambik smua. hahaha.

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!