Thursday, 2 April 2015

tanda anda seorang blogger tipikal

Assalamualaikum
nie aku nak share sepuluh tanda yang menandakan korang blogger tegar. maksudnya blogger yang sememangnya blogger tegar la. hahhaa. bukan blogger main2. cewah. ada eh blogger main2? hehehe.

1. mencari line internet
line internet sangat penting bagi blogger untuk blogger update blog. so korang kekadang desperate sangat nak update blog sampai sanggup tumpang wifi kat mana2. takpun langgan internet kat tepon. takkesah biar mahal, asal dapat bukak blog dan update je kan. kalau ada wifi untung la. kalau tetiba takdak wifi, meroyan la cari line nak update blog. hahahha.


2. entry nak update
setiap masa korang akan fikir nak update tentang apa kat blog. kekadang, bila makan pun korang terfikir nak update pasal apa.


3. idea nak update
korang akan tercari cari idea nak update entry. idea bukan datang dengan mudah kan. bila tercari cari mungkin sesetengah blogger akan google2 dan tulis2 dalam kertas apa2 idea yang datang. kekadang tension jugak bila idea menaip takdak.


4. draft melambak
aku rasa seorang blogger tegar mesti banyak entry yang ditaip dalam draft. hahaha. macam aku, kebanyakan entry dalam draft aku buat setengah je. hahhaa. kalau taktau nak update apa, aku sambung je entry dalam draft yang baru setengah siap tu.



5. semua benda nak update
kekadang semua benda kau nak update. macam pergi pasal beli ikan, ikan murah. update belog pasal harga ikan atau shopping kat mana2. kau makan apa. semua nak update la. macam aku. hahhahaha.



6. kenal blogger retis, biasa, low profile and so on
korang akan kenal mana2 blogger komuniti atau kenal mana2 blogger retis dan perkembangan blogger. bidang blogger malaysia nie kecik je. tapi berpotensi besar tau. tak caya? tengok la job2 yang blogger terima. boleh tahan dah sekarang ye.
ehem. tom hensem. T^T


7. suka menaip
tipu la kalau jadi blogger taksuka menaip. habis entry nak taip pakai apa? cakap je pastu laptop pandai menaip sendiri? gituuu? jadi seorang blogger banyak kerja menaip, so mesti la suka menaip kan. hahahhaa. macam aku. aku suka menaip dan selalu test speed menaip. hahahhaha. poyo.


banyak lagi sebenarnya. korang pulak macam mana?
hahhaha.

sekian,
ilal liqa'

17 comments:

  1. Ok, saya bukan lagi blogger tegar, sebab takde satu pun yang sangkut kat info atas ni. hehehehe

    ReplyDelete
  2. Hehehe,,, samalah..kadang2 draft berlambak tapi tak publish sbb jarang edit ..

    ReplyDelete
  3. Kadang nak tidur pun terfikir nak tulis apa nanti. Tapi hanya karang dalam kepala...esok bangun pagi dah lupe..

    ReplyDelete
  4. kita tak..hihihi...takdelaaa...ada la jugak yg terkena :D

    ReplyDelete
  5. sama la kite. dalam draft banyak giler entry yang ditaip tapi tak publish2. huhu

    ReplyDelete
  6. Semua benda yang nak dipost tu ena tak kot. Dulu je ena camni, sekarang kemalasan dengan blog melanda diri. hahaha

    ReplyDelete
  7. blogger tegar selalunya rajin blogwalking ahaha

    ReplyDelete
  8. ehehehe semua benda nak update tu lawak =D hahaha..
    kena tapis pilih mana elok dulu.. draft ? huurm akak usually x buat draft.. unles kalau nak pegi mana2 lama x ngadap blog.. baru buat..

    ReplyDelete
  9. Orang yang addicted dengan internet pun lebih kurang macam ni juga. hehe

    ReplyDelete
  10. kata nk share sepuluh. bar 7 tu BV hehehe

    ReplyDelete
  11. Nampaknya anis bukan blogger tegar lagi... Hehehe

    ReplyDelete
  12. saya x pernah buat draft. x suka, nanti habis penuh pastu satu pun x post. itu perangai saya -.- so, saya nak update, saya update and post terus. xyah fikir banyak dah.. hahaha..

    ReplyDelete
  13. terbahak-bahak Mokchik baca yang no.3 tu...
    gamabr tu sangat.. ermmm.. errmm... macam rasa nak buat je....!!hahahahahaa... :p

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!