Friday, 10 April 2015

made in japan

Assalamualaikum
beberapa minggu lepas, isteri kepada majikan bapak aku ada pergi jepun atas urusan kerja. dia doktor gigi. hahaha. so lepas balik dari jepun dia ada la bagi coklat2 yang fly khas dari jepun. hahahaha. sebagai peminat anime jepun. harus lah aku excited namati. hahaha. rasanya ada certain tempat kat Malaysia yang ada jual kitkat jepun nie. tapi feel dia mesti lain kan daripada yang dibawak dari jepun sendiri dan dibeli dengan matawang jepun iaitu yen. 

panjang mukadimah. hahhahaa. coklat2 tu dah selamat dihadam perut. 


kitkat jepun
perasa green tea sakura. sedap rasa dia. aku suka.

kitkat jepun
perasa kacang merah. memula aku fikir rasa dia mesti taksedap sebab kacang merah kan. hahaha. rupanya dap gak eh. 

coklat dari jepun
nie aku taktau sangat. sebab adik aku suka makan.

coklat dari jepun
nie rasa pudina. macam gula2 ubat batok tu je. hahahhaa. 

bila aku nak pergi jepun pulak nie? hahaha. 
sekian,
ilal liqa'



25 comments:

  1. tgk cara packing dia pun dah tergoda kan..yg Malaysia punya kurang menyengat...
    Insyaallah..ada rezeki dapat la tu adik p Jepun pulak..

    ReplyDelete
  2. wahhhh rare ni rare, tak ada kat malaysia...

    ReplyDelete
  3. Masa transit dekat Jepun dulu, ada juga nampak tapi tak beli sebab takde duit yen. Malas nak guna credit card.

    ReplyDelete
  4. heyyy penah makan jugak yg ni. member bagi. dia balik dari jepun. eksaited tengok kitkat versi lain! HAHAHA

    ReplyDelete
  5. menariknya coklat kit kat tuh ada dalam pelbagai perisa.. apapun memang suka sangat makan coklat kit kat..

    ReplyDelete
  6. best Nye pergi jepun.. rindu jepun.... waaaa

    ReplyDelete
  7. banyak jenis kitkat dah jual kat msia ni :D belum merasa je lagi

    ReplyDelete
  8. Mak saya pun prnh belikan yg green tea tu. Rasa dia cam vanilla sikit.


    Still suka pada coklat kit kat ahaha (typical tak)

    ReplyDelete
  9. wah2 kitkat green tea...sedap tak? heee :D

    ReplyDelete
  10. bestnya!!! tknak pos laju sikit ke kat kita? haha :)

    ReplyDelete
  11. perisa green tea sakura tu sedap kan? memula sye ingat x sedap sbb green tea kan rasa pahit. Alhamdulillah boleh ditelan

    ReplyDelete
  12. Nampak macam menarik je coklat kitkat ni.

    ReplyDelete
  13. Wah, bestnya dapat ole-ole dari Jepun tu :)

    ReplyDelete
  14. akak suka makan yg green tea tu. memang sedap! :D

    ReplyDelete
  15. ah~ hari tu pegi Labuan mmg borong byk kot but then sampai umah bg cousin semua tggl brp packet je hmm
    tp mmg sedap giler. Rasanya ade gak beli Oreo Green Tea tp bg kat member Chinese sbb terang2 ade tulis alcohol dlm ingredients list.
    xx, Mira | http://lemieletlavanille.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. wahh variasi betul kitkat kat sana !! kan teringin nak rasa green tea sakura tu >.< nampak sedapp je BV T_T

    ReplyDelete
  17. Jepun tu pelik. Tapi pelik dia boleh tahan gak. hahaha.

    BV, jemput join GA Sayang oleh Scha eh? :)

    Giveaway Sayang by Scha Nazri

    ReplyDelete
  18. saya pernah rasa yang bawah sekali jee tu pun takleh telann sebab bukan tekak jepun #ehh hahaha
    kitkat yg kacang merah kena dengan selera saya yg greann tea tu cannottt haha

    ReplyDelete
  19. waaaah dapat rasa yang kacang merah punya.. akak penah rasa yang green tea n stroberi saja..
    x semua prasa kita bleh makan.. kawan akak study sana slalu post tp yg green tea punya je..

    ReplyDelete
  20. haha. lama tak merasa makan cekeellaaaattt. ada lagii? pos siniiii mehhh XD

    ReplyDelete
  21. woahhh bestnya. memang teringin nak makan snack jepun haha

    ReplyDelete
  22. bestnya orang yang dapat g Jepun tu. bestnya dapat makanan free. hahahaha. kalau mak saya, dia suka FM. kalau saya, saya suka coklat! barulah best.

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!