Tuesday, 7 April 2015

Death Parade

Assalamualaikum
nak review anime lagi nie. hehehe. memang mood melayan anime dan kdrama la. macam lama dah tak review anime kan. :D nak review anime lagi. wakaka. anime nie baru je selesai dua minggu dah kot. hhahaha. boleh je layan anime nie sebab satu episode baru taksampai setengah jam pun. T^T.

hello, otaku-an
lets started review on Death Parade Anime

Death Parade



Death Parade
-------------------------------------------------------------
genre : drama, mystery, psychological, thriller
original run : January 9, 2015 – March 27, 2015
episodes : 12 episodes
-------------------------------------------------------------



Death Parade Plot's (from wikipedia)
Whenever two people on Earth die at the same time, they are sent to one of many mysterious bars run by bartenders serving as arbiters. There, they must participate in Death Games with their lives on the line, the results of which reveal what secrets led them to their situation and what their fate will be afterwards, with the arbiters judging if their souls will either be sent for reincarnation or banished into the void. The series follows Decim, the lone bartender of the Quindecim bar, whose role in judging these souls changes when he meets a curious black-haired woman.

BudakVanilla's reviews
anime nie macam after life la, alam barzakh konon. tiap kali dua orang kat dunia, mati serentak dorang akan dihantar kat tempat nie. macam bar. siap ada bartender. dalam tempat nie, dorang mesti main Death Game, yang melibatkan nyawa dan takdir konon. dalam game nie la Arbiters (judge) yang akan pilih sama ada roh mereka akan void (dilupuskan) atau reincarnation (lahir semula). Decim, si arbiter yang ada perasaan. sepatutnya arbiter nie takdak perasan sebab dorang bukan manusia. dan Chiyuki, manusia yang lupa macam mana dia mati. so dia ikut la Decim judge manusia yang lain.

yang best tentang anime nie, macam mana perasaan manusia lepas tau dorang mati ketika game sedang berlangsung. dahla game dahsyat. ada jugak part lawak. ada part sedih jugak. anime nie kira boleh tahan jugak. kira mengingati mati jugak la. walaupun ada part yang takdapat diterima akal. nama pun anime kan. best anime nie. :)

sifat sebenar manusia akan muncul lepas dorang terdesak. T^T

credit : http://animenichijou.com/
 Decim dan Chiyuki


nak tengok Death Parade secara online atau donload?
klik DEATH PARADE :)

sekian. 
ilal liqa'

14 comments:

  1. mcm seram je anime ni.. tetiba teringat pulak anime hell girl. saya suka cite tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. takberapa seram sebenarnya. hahaha. tapi ada jugak part saspen tu. :D

      Delete
  2. cerita anime tak sah klu x logik tp yg penting menghibur hatila..
    takde anime yg fun easy going ke? saya suka genre cmtu ahehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2. hahhaa. ada anime yg easy going macam kamisama hajimemashite. lawak je. :D

      Delete
  3. my one piece yang latest episode pun x tertengok lg.. huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV jarang tengok one piece, takdapat catch up dengan episod dia sebab banyak. :D

      Delete
  4. macam scary sangat je cerita ni BV. hahahhaa.. last layan anime, cter SKET dance. itupun x ingat bila dah... tapi kalau xde pape, boleh la layan anime ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kata scary tak jugak. sebab banyak saspen. kira easy going jugak anime nie. hahaha. memang kalau bosan boleh la layan. :3

      Delete
  5. dr review cambest... tapi x suka download ape2 cerita.. acane nk tgk..? ade tyg kat astro x?

    ReplyDelete
  6. Lama tak tengok anime. huaaaa tetiba rasa rindu zaman otaku masa dulu dulu ni

    ReplyDelete
  7. woaah suku anime eh.. ehehe..
    akak tengok sailormoon je ahaha..

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!