Monday, 16 March 2015

Review : BeautyOat minuman kecantikan dan kesihatan

Assalamualaikum
aku nak review satu produk kecantikan dan kesihatan yang sangat menarik perhatian especially bagi golongan2 yang mengutamakan kecantikan at the same time kesihatan. :3

BeautyOat Collagen Plus + Oat Drink Formula

bagi yang takberapa suka oat tu, korang akan jatuh suka dengan BeautyOat nie sebab rasa dia sedap. weee~ aku memang suka oat campur susu sedap. BeautyOat nie memang menepati selera aku. just campur air suam je pun rasa dah sedap. wuhuuu. dah la sedap, boleh buat kita sihat dan cantik pulak. siapa la takmau kan. banyak kelebihan BeautyOat nie

BeautyOat minuman kecantikan 

BeautyOat is the First and only Collagen in Malaysia that contains Oats, Marine Collagen, Sakura extract and Pomegranate extract, which has been proven to prevent early aging, minimize free-radical damage to body, reduce cholesterol and soothe skin inflammation. 
BeautyOat is a good source of nutrients from the finest & natural ingredients, not just only keeps your body healthy, but also keeps your skin glowing and clear.
(sumber : http://www.beautyoat.com/)

seperti yang dinyatakan dalam laman web official BeautyOat, produk nie terbukti mengelakkan penenuaan, mengurangkan kerosakan free-radical (nak tau apa free-radical, klik sini) , mengurangkan kolestrol dan meredakan keradangan kulit. sebab bahan2 utama BeautyOat kebanyakan dari bahan2 natural, ia dapat mengekalkan tubuh badan yang sihat dan kulit yang bersih dan glowing wink wink. :D


*********************************************

ada 4 bahan utama yang berfungsi dalam kecantikan dan kesihatan nie. meh baca :- 
  • Oat 
    • makanan natural yang berfiber tinggi dan antara sumber protein. beta-glucan yang didapati dalam oat boleh tolong kita mengurangkan penyerapan semula kolestrol. so boleh la diet secara sihat dengan minum BeautyOat nie, manatau boleh kurus. :)
  • Marine Collagen
    • masa sekarang siapa la taktau kebaikan collagen kan. collagen nie bagi kulit nampak lebih anjal dan awet muda. macam yang semua tau, collagen boleh melambatkan proses penenuaan macam kedut2 n so on la. 
  • Cherry Blossom (Sakura)
    • extract sakura bahan semulajadi yang mengurangkan keradangan kulit dan memutihkan kulit. ia jugak mengurangkan pengeluaran melanin supaya kulit lebih cerah macam orang jepun dan korea. hahhaa.
  • Pomegrante
    • Delima adalah Superfood Antioksidan Kaya yang membantu mengurangkan kerosakan radikal bebas kepada badan. Faedah pemakanan buah delima diketengahkan oleh kandungan kalori yang rendah digabungkan dengan nilai pemakanan yang tinggi . (google translates. hahahhaa). semua tau kelebihan buah delima. memang berkhasiat la. :D


eh, korang baca la kelebihan dia dekat laman web official dia. lagi senang. hehehee. :3 and for ur info produk nie originally formulated in korea. :)

BeautyOat minuman kecantikan
paling penting HALAL. dan support lah pengeluaran produk tempatan. syabas BeautyOat!

review BeautyOat minuman kecantikan
dalam satu kotak ada 18 sachet. 

review BeautyOat minuman kecantikan
cara nak minum. senang sekali ya kakak2/abang2/adik2. takperlu nak panaskan air ke apa. guna je air suam. gaul minum. sesuai untuk orang  macam aku. wakakaka. :3 minum pagi 1sachet sebelum memulakan hari dan malam 1sachet sebelum tidur. 

without sunlight / with sunlight. hahahhaa. :D
nie gambar pepagi lepas minum BeautyOat dalam beberapa minggu. 

effect dia, aku nampak dari kesihatan dan kecantikan la. hahhaa. nak kata aku nie cantik takla jugak. kohkoh. tapi nampak la kulit makin cantik dan glowing. jerawat yang tumbuh pun makin malu nak tunjuk diri. paling best, aku rasa bertenaga walaupun lepas habis kerja (praktikal), selalunya aku pengsan (tidur) lepas sampai rumah. wakakkaa. serius tak rugi consume BeautyOat nie tau. :3 plus suka baca komik dia. wahhaah. comel sunggoh~

korang nak beli tak? nak cantik tak? nak sihat tak? beli la untuk mak ke, untuk kakak ke, untuk abang ke, untuk gurlpren ke, untuk isteri ke, :3

Retail Price
RM79.00 (WM)
RM89.00 (EM)
1 Box = 18 sachets/ 30gm


atau boleh je hubungi HOTLINE dibawah :
+6012 2444 014
+6012 2444 041
+6018 2444 988

p/s : a big thanks to BeautyOat sebab produk nie best. :)

sekian,
ilal liqa'


12 comments:

  1. jom join GA ika .. http://ainiezulaikha.blogspot.com/2015/03/2nd-giveaway-by-ainie-zulaikha.html

    ReplyDelete
  2. beautyoat ini sememang bagus, akak dulu pun pernah review mengenai beautyoat ni...

    ReplyDelete
  3. tak penah try pun lagi yang ni ^^

    ReplyDelete
  4. Ssedap kan beautyoat ni? :) Azwar pun dah cuba :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap kan. takmacam rasa oat biasa. :D

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!