Monday, 2 March 2015

moon three

Assalamualaikum
dah masuk bulan mac kan. bulan mac sebenarnya antara bulan2 yang aku suka sebab aku lahir bulan mac. ada peristiwa sedih dalam bulan mac nie sebenarnya.

1/3/2015 (ahad)
atuk aku belah bapak meninggal. aku panggil atuk aku tu ipo. ipo maksudnya nenek/atuk dalam bahasa melanau matu. ahad pagi, family aku kecoh pagi2 dapat panggilan dari kampung bapak aku yang atuk aku dah takda. sebenarnya, hari jumaat minggu yang sama, bapak aku ada la pergi melawat sebab dorang kata keadaan atuk dah tenat. bapak aku balik dah. hari sabtu tu family dari kampung kata, atuk dah okay sikit. pastu hari ahad lak terkejut dengar berita dari kampung atuk dah takda. innalillahiwainnalillahirojiun. pagi tu terus family aku nak gi kampung. aku nak jugak ikut tapi mengenangkan takmuat so aku tinggal la kat rumah. perjalanan gi kampung ambik masa jugak. semoga arwah atuk tenang disana. inshaALLAH :')

hargailah hidup sementara masih hidup. akhirat jangan lupa ya. 

sekian,
ilal liqa'

15 comments:

  1. TT^TT saya faham sgt camne rasa hilang grandparents ni.. be strong. sejak akhir-akhir ni saya baca byk org yang meninggal. bila2 je masa kita nnt.

    Innalillah. Semoga arwah ditempatkan dalam kalangan org2 yg beriman. :)

    ReplyDelete
  2. Bulan March jugak bulan yang paling takut untuk saya tahun sebab keluar result SPM T_T

    ReplyDelete
  3. takziah. semoga arwah berada dalam kalangan org yang beriman aminn

    ReplyDelete
  4. innalillahirojiun... takziah ye BV..

    ReplyDelete
  5. awww TT^TT innallillahhiwainnailaihirajiun.. semoga arwah ditempatkan bersama golongan yang soleh solehah aamiin...

    ReplyDelete
  6. inshaALLAH. terima kasih ya semua. semoga atuk tenang disana. :)

    ReplyDelete
  7. asalamualaikum...salam kenal..singgah sni kejap...takziah..alfatihah

    ReplyDelete
  8. takziah..
    semoga rohnya dicucuri rahmat..
    sabar dan tabah ye..
    ='(

    ReplyDelete
  9. takziah ye... sabarlah... ALLAH lebih menyayangi..

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!