Friday, 6 March 2015

bucket list

Assalamualaikum
bucket list nie kiranya benda yang kita nak buat sangat. aku rasa setiap orang mesti ada bucket list kan? tipu la kalau tidak ada. aku banyak bucket list. selalunya aku ada beberapa benda yang aku nak buat. hahhaa. pastu dah beberapa tahun kemudian, aku lupa. banyak makan semut kot. kira macam wishlist la jugak kot. hahhaa. sukati la. asal kita nak buat kan. hahaha.


so nie la ada beberapa bucket list aku. inshaALLAH

1. perform hajj
2. travel
3. learn to swim
4. archery
5. ice skating / rollerblading
6. volunteer for charity
7. eat sushi / japanese cuisine / korean cuisine
8. a diploma
9. road trips with friends
10. get a nice camera (DSLR)
11. learn language (japan/korea/cantonese/arabic)
12. walking in snow
13. wall painting for my room
14. camp on beach (campfire)
15. a house
16. direct/make a video
17. make food and give to my classmates
18. wear matching outfits with friends and outing together
19. watch movie in cinema with strangers
20. . . .. .
more to go. akan bersambung. hahahha.



so ini la bucket list aku, perkara yang ingin aku buat. korang macam mana? ada tak bucket list kita yang sama? ada idea lebih?

sekian
ilal liqa'


36 comments:

  1. insyallah..moga tercapai hendaknya

    ReplyDelete
  2. semoga sume yg ada dlm bucket list tercapai..
    =)

    ReplyDelete
  3. one of my bucket list ; TRAVEL :D

    ReplyDelete
  4. Moga tercapai semuanya, insya Allah :)

    ReplyDelete
  5. suka yg no 14. sy teringin nak pergi trip ke pantai dgn kawan-kawan sambil duduk2 minum hot chocolate, barbeku keliling unggun api :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2. BV pun teringin macam tu. :D pastu kalau boleh nk bakar marshmallow n make smores. hahaha. :D

      Delete
  6. Ice skating dgn rollerblade tu rasanya boleh dah tercapai dlm masa terdekat. Saya prnh rasa korean food. Dan tekak melayu saya x berapa menerimanya. Tp klu makanan barat saya boleh plak, ehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la. BV punya belum tercapai lagi. dari kecik nk kot. hahaha. :D teringin nak rasa korean food sebab terjebak dengan drama korea, hahaha. XD

      Delete
  7. semoga tercapai bucket list.. aamiin...

    dalam list Bv, ada yg Misaki nak buat tapi tak terbuat2 lagi TT^TT

    1. perform hajj
    2. travel (seriously Japan with friend-dah rancang) mwahahhaa
    3. learn to swim
    4. archery
    8. a degree (TT^TT moga2 rayuan uitm nih dapat aamiin)
    9. road trips with friends
    10. get a nice camera (DSLR)
    11. learn language (japan/korea/cantonese/arabic/tagalog/thai/german/dutch)
    15. a house
    16. direct/make a video
    17. make food and give to my classmates
    18. wear matching outfits with friends and outing together
    19. watch movie in cinema with strangers

    semua yg tuh kan mmg dlm list ahahaha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaALLAH.
      banyaknya sama. hahahhaha.
      semoga dapat uitm tu n sambung degree ye. amin. :)
      banyaknya bahasa nk belajar. T^T

      Delete
  8. awwh sweet je buat bucketlist. But its actually a good thing to have sebab buat kita rasa semangat nak hidup cuz we have goals to achieve :)

    btw, hehe meh la jenguk jenguk ke blog saya and support my first giveaway :*

    http://frauananas.blogspot.com/2015/03/ananasgoodmood-tiny-giveaway-p.html

    hehe sudi lah join ya. Jemput ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu. :) hidup ada goal. inshaALLAH.
      thanks sudi jenguk2 ye. :D

      Delete
  9. Bucket list Cik candy ye?
    Nak tunaikan tnggungjwb sbgai seorang anak, bwk mak ayah pergi kota suci.
    Nak pergi Japan.. Tak kiralah sbgai seorang student atau pelancong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah cik candy. :D
      BV pun ada niat nak bawak parents gi kota suci. inshaALLAH. moga tercapai ya.
      nak pergi jepun jugak. :D

      Delete
  10. Same with me ..
    saya pun ada jugak bucket list tapi tak banyak sangat lah.
    anyway..jom follow blog saya pulak.
    http://pariparimalaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV banyak bucket list. benda yg nak achieve dalam tempoh hiduo nie. hehhe.
      inshaALLAH :)

      Delete
  11. kita pun ada byk bucket list ni.. hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama kan. hahaha. :D memang banyak sampai takmampu nak list satu2. wakaka :D

      Delete
  12. Replies
    1. kan. memang teringin sangat nie. T^T

      Delete
  13. 2 dengan 12 tu kita sama ^^, hehe. saya pun ada bucket list. adalah dalam 50 senarai. hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah. sama je. kekeke. banyaknya bucket list. kalau BV punya list satu2 pun agaknya sampai tak? hahaha :D

      Delete
  14. Wow that is some bucket list! In Sya Allah, it will be true someday. Bucket list akak is to someday own the entire Apple gadgets. It is my dream really - In Sya Allah and the main of course to go to Haj :)

    Oh akak can teach you Cantonese :) akak fasih 60% jer but understood 100% of the dialect :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaALLAH kak. :D
      teach me cantonese please. hahaha. boleh faham sikit2 sebab slalu tengok cantonese movie n drama. :D

      Delete
    2. wahh ok lah tu :) yeah sure2 - akak lama dah tak tgk canto movies - usually converse with my mum (who is a Canto) and colleagues and friends. I think the best ways is to listen to songs too - sebab the diction is in the right place

      Delete
  15. banyak yg sama dgn saya :D semoga tercapai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaALLAH. sama2 kita mencapai ya, hehhee :D

      Delete
  16. bucket list sy sekarang...nak travel...memang dari dulu lagi suka jalan-jalan ni..:D

    ReplyDelete
  17. Paling aku nak sekarang adalah perform umrah. Sebab macam berdebo tgk orang balik dari sana. ke2, backpacker honeymoon.

    ReplyDelete
  18. mestilah ada jugak list.. macam2 nak buat..

    ReplyDelete
  19. ihihi mcm banyak je yg sama ni hiks

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!