Monday, 9 February 2015

Top 5 kamera yang diingini

Assalamualaikum
aku dikira penggila kamera. aku rasa semua orang sukakan kamera kan. entah la siapa yang taksuka. hahaha. disini aku ingin la menyatakan. cewahahahahha. top 5 kamera idaman aku sejak dulu kala. hehehe.



1. DSLR nikon D3100
aku memang sejak dari sekolah menengah dulu nak DSLR. pernah mention dalam entri nie. belum ada rezeki lagi nak beli. hehehe. bagi aku nikon D3100 sesuai untuk beginner yang baru nak guna DSLR. sebab tu aku nak kot. wahahah.





2. Mirrorless Nikon J1
aku pun pernah mention dalam entri yang sama. hehehe. suka sebab cantik dan gambar yang diambil pun berkualiti. hehehe. :D design memang cantek la. hahaha. 






3. Instax Mini 8
jatuh cinta pandang pertama dengan instax sebab super comel sangat. hehe. semestinya menjadi idaman para gadis2. wahahah.






4. Samsung Smart Camera NX mini (mirrorless)
mula jatuh cinta dengan kamera nie masa godek2 lazada. hahaha. best sangat sebab dapat connect wifi dan selfie dengan camera nie kan. dahlah gambar cantik2. 





5. Nikon Coolpix L27
aku guna kamera nie. hahaha. kamera compact biasa je. yang bestnya gambar cantik jugak. dan guna bateri jenis AA. so batery lowbat boleh tukar dengan bateri lain kan. hahaha. dulu niat aku nak beli kamera nie sebab aku nak rakam moment2 best dan ada terselit niat nak letak gambar2 cantik kat blog. hahhaa. 


yang last dah dapat beberapa tahun yang lepas. yang lain bila lagi. hahaha. inshaALLAH kalau ada rezeki kan. :D 

sekian
ilal liqa'

29 comments:

  1. betul betul minat gadget ni :)

    hope tercapai impian

    jom join GA saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang minat nie. inshaALLAH . :)
      thanks ya. . :D

      Delete
  2. Ok2.. Nak tanya. Harga berapa ek? Hhehehehhe

    ReplyDelete
  3. waaa instax mini T____T bile la nak ada dalam dakapankuuuuu

    http://ijahoney.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. kia teringin nak instax tu T.T

    ReplyDelete
  5. Peminat camera betul ni. Kita ade samsung satu je. Tu pun tak guna :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang minat betol nie. sayangnya kalau takguna. meh bagi saya. :D

      Delete
  6. akk berkenan ngn instax mini 8 tuuuu..
    :D

    ReplyDelete
  7. instax mini tu mmng dh lama betul saya pendam perasaan kat dia hahaha
    samsung smart camera tu cam best je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua kamera tu saya pendam lama dah. hahhaa.
      memang best samsung smart camera sebab camera boleh pusing2. . :D

      Delete
  8. okey semua nak! Hahaha. Yg instax mini tu dah lama nak beli . tapiii itulahhh. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun nak semua. tapi itulah $$$$ . hahaha.

      Delete
  9. Antara semua ni, saya rekomen beli Nikon J1 ^__^ Kecil dan compact.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. saya pun memang minat dengan nikon j1. lebih ringan dari dslr. :)

      Delete
  10. saya pon minat kmera jugak :)

    ReplyDelete
  11. bila ada duit..harap fikir 2 3 4 5 kali..hahahha..banyak sangat pilihan

    ReplyDelete
  12. Moga dapat beli ya satu hari nanti. Akak pun teringin nak mirrorless camera tapi hold dululah sebab nak simpan duit beli GoPro dengan lens baru untuk dslr.

    ReplyDelete
  13. wow! okay, no 4 tu sangat cool! pernah tengok juga kat kedai. lepas tu sembang dengan member, macam fake je kamera tu. hahahaha. buat2 x percaya lak >.<

    saya x mnat sangat kamera ni... xtahu nak pakai. sbab tu saya sayang hp sekarang. kamera dia lawa. HD. hahaha

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!