Thursday, 19 February 2015

sebab kenapa tak boleh minum coca cola



Assalamualaikum
hai penduduk bumi. aku nie peminat tegar cola. especially jenama coca cola. aku pernah try beberapa cuba elakkan nak minum coca cola. yeahhh aku berjaya. tapi lepas beberapa bulan aku minum balik pulak. puiikk. kemahen nak boikot dulu2. last2 iman kurang teguh. minum jugak. T^T tampo lah hamba bertubi2. hamba relaaaa~

nie aku nak diet coca cola lagi. nak elak minum coca cola nie hah. rasa nak bagik penampor sikit kat diri supaya sedar yang coca cola tu tak elok. tak baek untuk kesihatan dan jiwa raga. dah lah banyak gula kan. semua minuman manis2 tu especially yang karbonat2 tu banyak gula wei. nak kencing manis kooo?? mohon dijauhkan eh.

bersama2 la kita cuba berhenti minum air yang over gula tu. kurangkan manis dalam minuman tambahkan manis dalam senyuman gituuu~

nie untuk peringatan untuk aku dan kita semua ye, 

drink more plain water or mineral water. minum lah air mineral dan air kosong banyak2 ye. boleh jadi sihat dan cantik. minum atleast 8gelas air kosong sehari. baru sihat. ye dak?

by the way. coca cola zero dan coca cola light taste really weird. takdapat masuk tekak gue. lebih suka coca cola ori n vanilla coke. eh. i should stop drinking these SUGARMONSTER DRINKs T^T

sekian,
ilal liqa'



16 comments:

  1. harus berhenti minum minuman ni, jagalah kesihatan diri sendiri :p

    ReplyDelete
  2. kalau menghadap komputer...minum coke best! hehe

    ReplyDelete
  3. k meh sini kite tampo BV, hahaha xD saya pun tak suka coca cola sbb manis sangat. air kosong jugak yg best!

    ReplyDelete
  4. Hehe.... Biasa le tu kak.. Bila dah jadi tabiat susah nak ubh.. ^^
    Jmpt join ga saya giveaway lepas exam!

    ReplyDelete
  5. dulu pernah tgk satu video ni, tentang cubaan merebus coke ni, memang gula dia banyak T_T.

    cuba la stop terus taw. kena ada orang selalu ingatkan, so that tak terbeli etc. :)

    ReplyDelete
  6. I dont really enjoy any sorts of soda drinks... I just dont know why

    ReplyDelete
  7. singgah ke sini.. kalau ke MCD mesti minum.. heeee.

    jemput join Mini GA by Nina + Anies :)

    ReplyDelete
  8. rase coke ni memerit kan tekak..
    sbb 2 akk xprnh suke coke.. tehee..

    ReplyDelete
  9. lol. peminat tegar coca cola rupanya. tp kite xsuka la.. lebihh suka kopi. huuu

    ReplyDelete
  10. kahkah mcm adik n kakak qila :D:D
    hihihihi
    sabor jelah kan~
    nk buat cmane, addicted!
    but still gogogo i know u can stop drink that sugarmonster okkk~

    ReplyDelete
  11. Lamanya sudah tak minum coca cola. Sakit tekak kalau minum. hehe!

    ReplyDelete
  12. dah lama berhenti minum coke sebab diet.mula2 dulu memang susah sebab peminat tegar air bergas..haha

    ReplyDelete
  13. kalau tgok coca cola kat youtube lagi scary.. banyak benda yg berbahaya/tak sepatutnya dijadikan sebagai bahan utk buat coke ni. hmmm. saya memang da tak minum sangat air gas ni..

    ReplyDelete
  14. nasib baik tak suka minuman bergas hehhee

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!