Friday, 6 February 2015

Liebster Award


Assalamualaikum
ini entah kali ke berapa ber liebster award. hehe. thanks to fazira sebab tag kita. hehehe. lama dah tak jawab soalan2 cepumas nie. wakaka. aku memang suka menjawab soalan nie, wahahhaa, 

RULE
  • mention the person who nominated with link
  • answer the question
  • nominate other blogger
  • create the questions
  • notify your nominate 



QUESTION

Tinggi awak berapa??
155cm je. T^T kekadang merasa diri ini pendek bila berada di kalangan orang yang tinggi2.


Siapakah orang yang paling awak benci ?
taknak benci orang sebab taknak orang benci kita. wehehehe.
 

Dekat mana korang rasa korang nak travel dan nyatakan sebab
dekat mana2. wahaha. memang teringin nak travel. rasa nak travel seluruh malaysia pastu ke luar negara. cewahhh. harap tercapai la hajat yang satu nie. jauh perjalanan luas pemandangan kan. :)


Apa pendapat anda tentang saya ? .-.
awak seorang yang cantik. hehe.


Nyatakan nama orang yang boleh buat anda bahagia (selain ahli keluarga)
sesiapa yang baek hati sanggup terima baek buruk diri ini. kohkoh. 


Kenangan manis anda
banyak kenangan manis. hampir semua benda baik yang terjadi semuanya manis. hehehe


Bawal vs selendang
bawal la. walaupun tudung bahagian atas tu selalu kemek2. tudung selalu macam kena angin kuat 100km/s tapi tetap jugak pakai sebab senang. hahahah.


Tulis 3 nama guru sekolah rendah anda :) . ingatkahhh??? 
opcoz la ingat. 
Cikgu Memah - mengajar BM, sebab beliau aku jadi pandai buat karangan super. innalillah, beliau meninggal tahun lepas sebab sakit. :( jasamu tetap ku kenang cikgu, :') cikgu nie penyayang walaupun garang sikit. teringat dulu2, cikgu ada jual nasi lemak dalam kelas, hahaha. sebelum beli mesti order dulu siap tulis nama dan berapa bungkus nak. esok masuk kelas, cikgu agih2kan. heehehe. selain nasi lemak, cikgu Memah ada jugak jual pen merah. sebab tiap kali nak semak sama2, mesti ada yang takbawak pen merah. jadi kena beli pen rm0.30. hahaha. kenagan sungguh. 

Cikgu Mariam - mengajar BI. cikgu nie serius selamber gila kot. dah la lawak. sebab tu dulu aku agak suka bi sebab perangai cikgu tu lawak gila. paling aku ingat, bila beliau masuk kelas, bukak compact powder, lepas tu bercakap2 "mirror2 of the world, who is the beautiful person in the world", ofcoz la cermin tu tunjuk muka cikgu tu kan, pastu semua pelajar gelak. hahaha. lawak cikgu nie 

Cikgu Kee - mengajar MT. cikgu nie dulu best jugak. tapi sebab aku taksuka math, selalu dapat markah cukup2 makan je dalam exam. cikgu nie bawak rotan dulu tau. hahaha. kalau ada latihan yang salah buat, sebanyak mana yang salah tu sebanyak tu la kena rotan kat tangan. dahtu rotan tu bukan rotan normal beb. rotan bercabang. hahahaha. alhamdulillah UPSR aku dapat A. wakaka. berkat penangan rotan bercabang. XD

bahagian part nama cikgu lak banyak cerita kan. hehe. thanks tag ye. tapi nak break some rules. takde nak tag n buat soalan untuk orang lain. hahaha. gomenasai! 

sekian,
ilal liqa'

11 comments:

  1. memang sungguh-sungguh rajin dengan liebster award...

    ReplyDelete
  2. kitewww pon teringin nak travel 1 malaysia (sbb nk travel oversea blm boleh lagi hehe)

    ReplyDelete
  3. akk pon suke bawal..
    sep sikit!

    ReplyDelete
  4. bawal vs selendang. haha pening nak jawab yg ni. :) sy suka bawal sbb senang nak bentuk tudung. tapi suka selendang / shawl / pashmina sbb tak yah iron and boleh elak sejuk leher. :D

    ReplyDelete
  5. samalah suka pakai bawal juga. ehemm actually suka pakai shawl, tpi sbb bentuk muka x mengizinkan saya utk memakai shawl T__T

    ReplyDelete
  6. akak kurang beberapa cm daripada BV :p hehe. part travel tu akak suka. teringin nak backpack ke semua tempat

    ReplyDelete
  7. kita tinggi dr BV la ni..hehee
    semoga hasrat nak travel satu malaysia tercapai..insyaaAllah

    ReplyDelete
  8. alfatihah untuk cikgu Memah. jasa guru akan dikenang sampai bila2 :)

    kelakarnya cikgu Mariam. hehehehe.. nanti kalau jadi cikgu, nak wat macam tu gak la. hahahahahhahahahahahah

    saya lebih prefer selendang. sebab selendang besar. kalau tudung, banyak tudung yang pendek2. saya x suka.. nampak bahu bagai... macam cacat je. ada je tudung labuh kan. tapi saya ni ganas sikit orangnya. so, macam x sesuai lak. hahahahaha

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!