Thursday, 5 February 2015

laptop pilihan aku?


Assalamualaikum
Acer Aspire V3 371 312C (platinum white)
aku ZERIOUSLYYY memang lama gila dah cari dan nak laptop yang warna putih and entirely putih including keyboard and all of it except screen la. hahaha. memang selalu aku google pasal laptop macam nie, tak kesah la jenama apa. mostly yang aku jumpa, laptop putih tapi keyboard hitam, frame screen hitam. I WANT ENTIRELY WHITE. kemain demand. with my budget RM2k, quite a big amount for me. aku godek la google untuk cari suitable laptop, firstly aku jumpa ultrabook acer S7 yang entirely white n super slim with intel i7. really suit my taste la youalls. but u know what, the price it too pricey. above rm2k macam rm3k and above la. memang cantek la, kalau tak silap keyboard dia berlampu dan touch screen. but the price just too much for ordinary peoples like me. hahaha. XD so, aku buang peribahasa ALAH MEMBELI MENANG MEMAKAI dan guna peribahasa UKUR BAJU DI BADAN SENDIRI. kemain dah keluar peribahasa sekarang. hahaha XD

then aku google lagi ternampak la HP Pavilion, jatuh cinta jap. tapi aku tak berkenan dengan design dia sebab bulat2 sebab aku suka design yang sharp macam tu. hahaha. tapi spesikasi dia okay la. aku nak HP Pavilion 14 inch with Intel Core i5. dan aku pergi la survey.


ketika first time tengok dikedai. 

dan aku TERNAMPAK Acer Aspire V3 di sebuah kedai laptop. masa nie aku tengah survey laptop HP Pavilion tu. then ambik gambar apa semua. dan aku kata i'll come back. HAHHAHHAHAA. bila duit dah keluar, bapak aku ajak survey dekat tempat lain. memang aku survey jugak. HP Pavilion mostly out of stock, so kena order lagi. aku ada jugak tanya pasal acer v3 platinum white tu. dorang kata takda ambik order tu. but kat situ ada acer s7 my idaman also youalls. T^T too pricey. sabar jantung. so aku datang la kedai kat mula2 aku jumpa Acer Aspire V3 tadi, pergghhh, again OUT OF STOCK, banyak dugaan jugak nak dapat laptop idaman nie. so i decide nak beli laptop tu. forget about HP Pavilion walaupun spec dia best. tapi berat. so forget2.

i decide to choose Acer Aspire V3 371-312C (RM1699)
masih dalam bajet aku. sebab out of stock, aku terpaksa tunggu beberapa hari untuk dapatkan laptop tu. bayar rm100 for deposit. okay then, dia kata petang Rabu boleh datang ambik laptop. Rabu tu before cuti. so aku dan bapak datang la hari rabu lepas habis kerja, YOU KNOW WHAT, hampa aku rasa sebab laptop belum datang sebab lori delay sebab cuti keesokkan harinya, punyalah excited aku nak dapatkan laptop baru. HAHHAHHAA. dia mintak ampun maaf dengan aku. hahaha. kemahen, dia kata lagi hari jumaat baru sampai sebab lepas cuti kan hari khamis. jumaat aku tak kerja. adalah dia kol dekat nak tengahari macam tu kata my laptop dah sampai. yahooo, sebab bapak aku kerja, aku mintak tolong bapak aku je la ambik kat kedai lepas habis kerja petang nanti. hehehe. XD

dan petang tu I GOT MY NEW LAPTOP. plus it ENTIRELY WHITE. so happy rasa nak lompat2. hehe. alhamdulillah. i got my laptop on 26 december 2014 (friday). Aku rasa tarikh tu tarikh yang sama masa aku dapat laptop baru 4 tahun yang lalu. :D tapi tahun tu dulu laptop aku ditaja oleh majikan bapak aku. Sekarang laptop guna duit sendiri. ^.^


nanti la aku buat review. hahaha. nie sebenarnya entry syok sendiri. wahahah. 
pffttt, panjangnya :3
sekian,
ilal liqa’


37 comments:

  1. wow... white.. i love white.. tp extra care la ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang extra care. .sbb senang kotor. hehe :D

      Delete
  2. wahhh cantiknyaa kaler putih ^^

    ReplyDelete
  3. Hhehehe.. Banyak cabaran nak dapatkan laptop tu kan.. Akhirnya jumpa juga dengan apa yang di cari..Hehehhe. Tahniah! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks. memang banyak cabarannya. hehehe XD

      Delete
  4. aah la. klu entirely white mmg rare kan. hehe.. congratz you..

    ReplyDelete
  5. putih semua.. ni kena rajin cuci nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena rajin cuci selalu. hehe XD

      Delete
  6. dulu sy obses dgn pink, dgn laptop2 sekali pink. haha

    perasan yg BV tengok shape lappy tuuuu. ya Allah, sama la kitaaaaa. suka benda yg bucu2 tajam instead of curve2 ;D haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV obses ngan gadget warna putih. hehee. taksangka lak ada yg sama cam BV suka tengok bucu2 tajam. hahaha. kalau pilih tepon pun suka yang sharp2. hehehe :D

      Delete
    2. samaaa! :D haha sekarang ni pun minat putih jugak, rasa bersih, suci sgt. rasa lapang pun ye jugak. cuma kena selalu bersihkan lah yep:D

      Delete
    3. memang bersih dan suci putih nie, tapi memang kena bersihkan selalu la. hahhaa.

      Delete
  7. pergh, lawa laptop baru. Actually, laptop yang fully white ni nampak kemas dan lawa,, terbayang bayang macam pakai macbook. Hahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang terbayang pakai macbook. hahhaa. takdapat beli yang asal guna yang serupa sikit pun boleh. hahaha

      Delete
  8. ni laptop mcm adk akk punye..
    mmg lawo..
    jeles plak.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yey sama dgn adk akak. hehe.
      beli la. hehehe

      Delete
  9. awak,,, cantiknyaaaa kita minat putih jugak :) nk pinjam hehehehe

    ReplyDelete
  10. New year, new laptop! hopefully this year's blogging is filled with so much more!
    um, kena rajin lap2 ah pas ni~ hehe
    Mira | http://lemieletlavanille.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaALLAH sis. heheh. memang kena rajin lap sebab senang kotor kan. hehe :D

      Delete
  11. dulu pun kitorang pernah pakai laptop acer. lawalah laptop warna putih camtu! suci je :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawa kan. heheh. suka putih nie. tapi kena rajin jaga. hehe :D

      Delete
  12. acer ni bagus sebab kalau rosak, kedai spare part banyak. good choice!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu. sebab tu la berani beli acer. hehe :D

      Delete
  13. Teringin juga nak beli laptop putih tapi pasal laptop sekarang ni elok lagi, kita guna je la dulu laptop sekarang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau laptop ok lagi guna la yg ada kan. hehehe. btw laptop putih kena rajin jaga n bersihkan. :D

      Delete
  14. sama la kitew pon beli Acer gak. tp acer x putih sgtla hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti acer yang ada putih2 jugak kan. hahaha XD

      Delete
  15. bestnya dpt laptop baru! putih plak tu! mine is white also. tp not entirely white la. keyboard & frame screen hitam. masa nak beli laptop ni pun, abg dah bising sbb memilih sgt nak semua putih. kuikuikui...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best memang best. memang susah jugak cari laptop entirely white nie. tapi alhamdulillah jumpa. hahaha :D

      Delete
  16. ginilah kalau perempuan..hahahha..
    xmo bolat nak sharp.. grrrr..tension tak cari lappy? hahahah
    semoga dijaga leklok la ya..

    ReplyDelete
  17. wah wah, warna putih la! saya obses warna putih!!! hahahaha.. xtahu kenapa. pantang tengok warna putih. saya punya asus. kalau compaq dulu pakai cepat panas. tapi x pernah lagi try acer.

    ReplyDelete
  18. cantiknyaaa.. kita pun berkenan sgt dengan warna putih ni.. tgh pan nak cari satu, tapi tuggu dpt kutu dulu.,.. hahaha

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!