Friday, 20 February 2015

kebetulan yang disengajakan dalam drama korea

Assalamualaikum
baru2 nie aku ada mention aku ada tengok korean drama yang pinocchio kan. ohohoh. why that drama so touching2 T^T. banyak part yang buat hidung aku berair la. serius kalau tengok muka hensem n cantik yang menangis nak nangis jugak rasanya. dorang nangis pun cantik je kan. kalau aku menangis agaknya macam muka orang terlanggar tiang besar. hahhaa. takcantik langsung. i is redha.

aku bukan nak buat review drama korea. tapi satu yang menarik tentang drama korea nie. satu drama kekadang related to each other. macam kebetulan yang disengajakan. hahaha. macam drama emergency couple kan, tetiba muncul kang gary jadi taxi driver. siap mention pasal monday lagi kan. hehehe. dalam drama korea i hear your voice, tetiba ada muncul watak sama dan nama sama dari drama gentlemen dignity. hehe. dan drama pinocchio pun tetiba ada muncul peguam dalam drama i hear ur voice. hahaha.

aku suka macam tu. wakakaka. entah kenapa suka. mungkin mengingatkan aku tentang drama2 yang lalu. cewahh. hahahaha. korang yang selalu layan kdrama tu perasan tak??


kim woo bin takdak kena mengena. adore dia sebab tinggi je. kakakkaa. :D
sekian,
ilal liqa'


18 comments:

  1. hahaha perasan sangat dan sengaja sangat kan! haha

    btw, saya minat woo bin jugak kekeke~

    ReplyDelete
  2. tu teknik jugak rasanya utk kenangkan balik drama2 yg dah lepas. hehe

    ReplyDelete
  3. Ahaha baru je habis emergency couple lepas tgk pinocchio. Lps tgk pinocchio kan, tetibe rasa minat nk tgk berita. XD

    ReplyDelete
  4. hahaha..emma perasan satu je..yang gary dlm emergency couple tu..pastu gary kata dia ada instinct yang diorang akan jumpa hari isnin je hahahaha..yang tu kelakar :D

    ReplyDelete
  5. prasan jugak yg emergency couple tu hahaha asal la dorg tak buat drama pendek runningman kan best ^^

    ReplyDelete
  6. cameo supaya jalan cerita best & menaikkan rating drama. haha! Tapi best kan.

    ReplyDelete
  7. kita layan running man je kalau korea ni. yang lain tak. hehehe ^^

    ReplyDelete
  8. eh eh hahahah pahal curi qila punya woo bin hahahah
    eeeiii nape dia tinggi encem eh hikhik

    ReplyDelete
  9. Tak perasan pun sebab tak banyak sangat tengok cite korea. Btw pinocchio ni i tengok. Mula2 ingatkan Seo Bum Jo tu Kim woo bin. Hihihi.

    ReplyDelete
  10. Memang kdg2 ada kebetulannya. ;D Drama fav IHYV & Pinochio ;D

    ReplyDelete
  11. aduduhhh tak perasan laa pula huuuu

    jemput singgah blog kami :)

    ReplyDelete
  12. well actually it's more like the producer of two of those dramas is the same team or person... like the producer for the Gentlemen Dignity is the same as I Hear Your Voice.. if you recalled the short appearance of Yoon Seung Ho in You're Beautiful is because he was visiting the production team and they decided to let him appear in that drama even though for mere seconds.
    Indeed it was fun seeing scenes like those.

    ReplyDelete
  13. Kim Woo Bin! Suka dia jugak. sebab dia hensem. bukan muka comel2 korea tapi muka macho. hehehe

    ReplyDelete
  14. ha'ah betul tu! pinocchio tu yg paling takleh blah part choi in ha kena bayang kena cekik dgn pembunuh dlm i hear your voice tu xD

    ReplyDelete
  15. kim woo bin! kim woo bin.. haha..
    kalau artis korea nangis pun cantik jugak. ntah kenapa. hahaha

    ReplyDelete
  16. ok drama korea kite layan. hahaha XD
    biasa la kan.. nama pon drama.. msty ade je kebetulan hakikatnya bkn kbetulan.. ehh? XD

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!