Tuesday, 3 February 2015

DIY kotak serbaguna dari kotak kasut

Assalamualaikum
aku memang suka tengok benda kreatif. mungkin sebab aku perempuan. hahaha. suka tengok benda comel2. kali nie nak share barang yang korang boleh buat dari kotak kasut. kekadang kotak kasut melambak kat rumah taktau nak buat apa pastu buang je kan? lain kali jangan buang tau. hahha. boleh buat jadi benda berguna untuk korang. 

so aku google la sikit dan cari benda menarik apa yang boleh buat guna kotak kasut nie kan. hehe :) benda yang pernah aku buat dengan kotak kasut adalah jadikan tempat simpan alat tulis aku. tapi aku tak buat divider pun dalam tu. haha. aku balut cantik2 dan letak barang2 dalam tu. 

comel kan tempat simpanan nie? boleh je korang buat guna kotak kasut. pastu guna lak kotak2 kecik terpakai. mesti banyak kan kat rumah. lebih bagus dari kotak cantik2 yang korang beli kat kedai. hahaha.

nie paling menarik. kotak tempat caj. takla berselerak wayar2 kan. kekadang aku pening jugak tengok wayar berselirat masa charge tepon. so kalau letak wire extension n caj siap2 dalam nie, tak la beselirat tengok kan. kemas je. boleh decorate comel2. 


nie lagi satu contoh. serius nampak kemas. hahahah. so lepas nie jangan la buang kotak kasut. boleh jadi tempat simpanan kan. hehehe. nak tau lebih banyak barang diy yang boleh jadi dengan kotak kasut? google plis. hehehe. macam nak buat pulak kotak untuk tempat charge tu. hahaha. entah rajin ke tidak ye. tunggu mood rajin cari kotak dulu. wakakka. 

these pictures are not mine. and here the credit

sekian,
ilal liqa'



26 comments:

  1. serius kreatif.. kalo rajin blh wat tp akk ni pemalas bebenor.. haha..

    ReplyDelete
  2. Hey. Kreatif la. Hehehehe. Entry yang bagus. Hmm, lepas ni nak suruh orang rumah simpan kotak-kotak kasut yang ada. Hehehehe

    ReplyDelete
  3. serius suka tengok kotak tempat caj. bila ade tu mesti kemas dan tak berselerak :D

    ReplyDelete
  4. banyak jugak boleh guna kotak kasut ni. hehehe

    ReplyDelete
  5. Hi hi saya pun guna kotak kasut nak simpan alat alat tulis, rasa cute sangat bila dah balut cantik2

    ReplyDelete
  6. Anis pun suka kotak2 diy ni. Selalu tgk youtube.. Kotak yg berjasa.. Nak store accessories pun boleh :)

    ReplyDelete
  7. mun bpk kmk sik suroh nya plh mcm ya. nok wire ya. bahaya nya pdh. huhuhu. but utk benda lain k simpan barang ok lahh. kreatif!

    ReplyDelete
  8. Ya Allah comelnya. Kreatif betul!! Pandainya awak

    ReplyDelete
  9. so kreatif, kalau saya memang selamat buang dah kotak kasut tu

    ReplyDelete
  10. Hehe kwn qila jual peppero and dia mmg buat sebijik cemtu huhu

    ReplyDelete
  11. sy pun letak plug and chargers dalam kotak. tapi tak lah secantik kotak yg atas ni hehe :D

    ReplyDelete
  12. hehe cutenya. rajin akak buat. kalau saya dulu time kecik2, kotak kasut ni saya buat rumah mainan xD

    ReplyDelete
  13. Very creative. Lepas ni boleh la buat mcm tu... :)

    ReplyDelete
  14. Ni boleh geng drngan kak farrah ni. Kreatif2 . ^^

    ReplyDelete
  15. Kalo BV dah siap buat kotak tu jangan lupa belanja gambar :)

    ReplyDelete
  16. Lawa sungguh hasil kekreatifan insan insan yang berseni di luar sana. Ni kalau dibuat ni, rasanya lagi buruk dari kotak yang asal adalah. Hhah, tangan nak berseni la katakan.

    ReplyDelete
  17. Assalam..singgah BW.. idea menarik.. kat rumah ada banyak kotak.. suka simpan kotak-kotak.. kononnya nak gunakan balik, tapi tak tau nak guna untuk apa.. well, tq for great idea..

    http://syidamenulis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. Waahhh!!! Kreatip sungguh! Boleh tiru ni.. nak try buat..hihi

    ReplyDelete
  19. Idea menarik ni. Boleh cuba buat sebab akak banyak kotak kasut.

    ReplyDelete
  20. terasa mcm nak jugak diy recharge station tu. tp x rajin nak buat. hohoho...

    ReplyDelete
  21. kalau benda2 macam ni, kak Farrah MF dnegan CAM sukalah. hehehe. saya teringin nak buat tapi malas lebih menguasai. soooo...

    ReplyDelete
  22. what a cool photo.Excellent working
    http://www.auratrends.co.uk/
    http://grabbit.com.pk/

    ReplyDelete
  23. what a cool photo.Excellent working
    http://www.auratrends.co.uk/
    http://grabbit.com.pk/

    ReplyDelete
  24. sempoi.. kakak pun kalau beli kasut memang tak buang kotak nye.. balut cecantik, simpan.. kot la boleh guna nanti.. hee~

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!