Saturday, 17 January 2015

kiseijuu : sei no kakuritsu

Assalamualaikum
kali nie pun nak review anime jugak. wakaka. nie kira anime baru jugak la.baru on air pada oktober 2014 anime nie lebih dikenali sebagai parasyte the maxim. so nak share ngan korang kalau bosan malas nak tengok drama lain, tengok la anime. muahahaha XD

kiseijuu : sei no kakuritsu :- parasyte - the maxim


anime
-----------------------------------------------------------
kiseijuu : sei no kakuritsu :- parasyte - the maxim
genre : action, sci-fi, horror
original run : 8 october 2014 - ongoing
episode : 24 episodes
-----------------------------------------------------------

plot (wiki)
Parasyte centers on a 17-year-old teen named Shinichi Izumi, who lives with his mother and father in a quiet neighborhood in Tokyo. One night, worm-like creatures called Parasites appear on Earth, taking over the brains of human hosts by entering through their ears or noses. One Parasite attempts to crawl into Shinichi's ear while he sleeps, but fails as Shinichi is wearing headphones, and enters his body by burrowing into his arm instead. In the Japanese version, it takes over his right hand and is named Migi (ミギー?), after the Japanese word for 'right'; Tokyopop's version, in which the images are flipped horizontally, has the Parasite take over Shinichi's left hand and it is named Lefty.

Because Shinichi was able to prevent Migi from travelling further up into his brain, both beings retain their separate intellect and personality. As the duo encounter other Parasites, they capitalize on their strange situation and gradually form a strong bond, working together to survive. This gives them an edge in battling other Parasites who frequently attack the pair upon realization that Shinichi's human brain is still intact. Shinichi feels compelled to fight other Parasites, who devour humans as food, while enlisting Migi's help.


Migi . 



kefahaman BV sendiri : WOHAHAHA!
Izumi Shinichi adalah seorang pelajar biasa. pada suatu hari, ada la makhluk asing datang ke bumi dalam bentuk kumbang macam ular pun ada jugak. alien nie masuk dalam otak manusia dan menakhluki badan manusia tersebut. dan masa benda nie berbentuk manusia nie la mereka nie makan manusia lain. kejam lagi tu. bahaya la benda nie. alien nie cuba menakhluki otak izumi shinichi dengan cuba masuk kedalam otak izumi melalui telinga masa izumi tidur, tapi takdapat sebab izumi guna earphone masa tidur. so benda nie cuba masuk melalui hidung, izumi achoommm, keluar balik, pastu benda tu masuk dalam kulit tangan kanan, masa tu izumi sedar benda tu masuk dalam tangan dia, dia pun ambik tali earphone ikat bahagian lengan dia. benda tu tak jugak keluar. hahaha. jadi la alien tu membesar dalam tangan kanan izumi. tangan kanan izumi bukan lagi tangan kanannya masa tu. dah jadi alien. nama benda tu Migi. macam parasit, Migi bergantung hidup dengan Izumi yang jadi host.

paling sedih masa mak izumi mati sebab kena bunuh makhluk asing yang lain. benda tu masuk dalam badan mak dia lak pergi balik rumah. sedih sangat masa tu, izumi kira mati dah sebab kena tusuk kat jantung oleh benda yang takover badan mak dia. tapi Migi yang selamat dan hidupkan dia semula dengan cuba repair jantung izumi. so, muncullah penampilan izumi yang baru. tidak lagi lemah. jadi hebat macam jugak dah. tapi perasaan izumi sebagai manusia makin pudar kot. izumi tetap jugak izumi, cuma dia macam kurang berperasaan. dia dah takdapat mengalirkan air mata. ceh. so, izumi makin hebat. so dia berkerjasama dengan Migi untuk memusnahkan parasite lain yang makan manusia. :D


berubahan izumi lepas kematian mak dia. T^T

nak tengok?  parasyte the maxim english sub secara online


best la anime nie. sebab cantik dan banyak aksi. masih menanti episode lain. macam nak tengok jugak live action movie dia.  part 1 dah release 30 oktober 2014, dan part 2 bakal keluar 25 april 2015 tapi kat jepun. haha. XD

sekian,
ilal liqa'

6 comments:

  1. dah masuk list tggl download je. hehe, thx for review ^^

    ReplyDelete
  2. hari tu member anime Mira ade bg tgk satu episode. tp x hooked lg. hmm. mcm ok gak dgr plot dia.
    tgh hooked dgn amagi brilliant park skang. LOL

    ReplyDelete
  3. amboi and wow!
    thanks bv!!! <3333

    ReplyDelete
  4. aiseh tgn jd cenggitu pulak dah bile si alien masuk dlm bdn ek? hadui =D

    ReplyDelete
  5. Misaki baru tengok separuh tapi mmg minat cerita nih.. hehehe..

    dia makin awesome gitu... mwahahaha..

    pst:/ Misaki dengan alien nih kalau yg jahat.. Misaki takut TT^TT

    ReplyDelete
  6. kalau tengok anime, tak tahu kenape, mesti tak boleh nak bezakan watak wataknye, lol

    so layan lah watak yg ada wajah betul

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!