Wednesday, 28 January 2015

REVIEW BLOG : Blogger Selebriti

Assalamualaikum
mood nak review blog je nie. wakakaka. kali nie nak share beberapa blog celebrities yang menjadi sumber inspirasi blogger2 semalaya. cewah. banyak sebenarnya blog2 celebrities nie. tapi aku cuma pilih beberapa blogger gegurls yang sememangnya aku intai dari mula berblogging dulu. wakaka. nie blogger2 retis atau selebriti. :3

sampai sekarang stalk blogger2 nie. :)


1. Fatin Liyana AKA Dr Fatin Liyana { http://honeykoyuki.blogspot.com/ }
aku rasa sangat mustahil kalau seorang blogger yang tidak kenal akan blogger selebriti nie. blogger cantik bergaya dan bijak. kebanyakan blogger2. banyak yang menjadikan kak Fatin Liyana sebagai sumber inspirasi sebab kak Fatin Liyana berjaya jadi seorang doktor.

aku pertama kali kenal blog kak Fatin Liyana dari sepupu. masa tu aku baru terjebak dalam dunia blog dan mencari2 jugak la benda nak diisi kedalam blog. pertama kali jejak blog kak Fatin Liyana benda pertama yang aku baca adalah tentang kak Fatin Liyana travel ke korea. wohahaha. memang menarik sebab tulisan yang santai dan gambar2 yang menarik. paling best banyak cerita tentang travel dan resipi simple dan kehidupan belajar. hehe. sejak itulah aku mula stalk blog kak Fatin Liyana. :) alhamdulillah, sekarang kak Fatin Liyana dah bergelar tunangan orang. wee. suka dengan peribadi kak Fatin yang sederhana. :3 baca Majlis Pertunangan Fatin Liyana. :)



2. Yuyu Zulaikha { http://kupukupukecik.blogspot.com/ }
siapa yang tak kenal blogger kecik molek nie. hehehe. comel je. masa memula menjejak ke blog kak Yuyu Zulaikha, aku tertarik jugak dengan entri sempoi2. penulisan entry yang secomel orangnya. :) suka dengan gaya kak Yuyu Zulaikha berfesyen. tetap menutup aurat. kenal blog kak Yuyu Zulaikha sebelum kak Yuyu kawen lagi. wakaka. baca blog kak Yuyu sebab sangat banyak info. dan suka baca tentang kehidupan blogger.

kak Yuyu kurang dah buat entry kat blog. so kita stalk instagram kak Yuyu Zulaikha je la. hehehe. kat instagram kak Yuyu banyak gambar Habib. comelnya anak kak Yuyu Zulaikha nie. geram sangat kalau tengok kat insta. wakakaka. terjebak dengan laptop HP pavilion pun lepas baca blog kak Yuyu Zulaikha. baca HP Pavilion saya :)



3. Maria Elena { http://peliks.blogspot.com/ }
memula kenal kak Maria Elena melalui youtube. hahaha. sangat suka keSEMPOIan kak Maghiaaa. first video yang BV tengok ialah video Karaoke tu. sangat lawak. wakaka. lepas tu start tengok video2 kak Maria Elena selebihnya. paling suka dengar british accent kak Maria hehe. lepas tau kak Maria pun ada blog. terus la stalk blog kak Maria sampai sekarang. kenal blog pun sebelum kak Maria kawen lagi. kak Maria kawen dengan abang kak Fatin Liyana. weeee. what a sweet coincidence la for me, sebab BV stalk blog dorang bertahun jugak tapi taktau pape. wakakaka XD

and kak Maria Elena pun dah ada baby girl, Nadrah. weee. so happy for them. kat blog kak Maria banyak jugak nasihat yang berguna. :) blog kak Maria pun ada entry pasal travel2. paling best kak Maria ada jumpa Harry Potter. wahahahhaha. jelessss much. baca Maria Potter pun boleeeehhhhhh



**********************************************


blog dorang semua cantik2 dan simple2. best sangat kalau baca entry sebab sangat santai la gaya penulisan. hehehe. agak ramai kenal blogger selebriti nie kan. siapa la tak kena kan. semua cantik2 comel lotte. tumpang bangga jugak bila blogger2 jadi terkenal nie. wakaka. tumpang je ea. hehehe.

sekian,
ilal liqa'

7 comments:

  1. kak fatin liyana & kak yuyu is the best blogger

    ReplyDelete
  2. samalah saya pun mula2 baca entry kak FL masa dia pegi korea tu. blog dia mmng best, gaya penulisan pun sempoi je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe samaaa :D masa ni kawan cerita FL jumpa farah lee rasanya kat sana.

      Delete
  3. Samalah kita. Suka juga baca tiga-tiga blog ni.

    ReplyDelete
  4. Link majlis tunangn kak FL tu tak dapek bukak lah. FL mmg awesome. Tengok kak FL dkat utube temuramah alahaii lembutnye suara die. tergode. Nasib baik aku pompuan, haha

    Sama! Stalk kak yuyu dkat insta je. Suke tengok habib yg sgt sgt sgt comel.

    Oh kak Maria kakak ipar kak FL lah kiranya? lol baru tahu jugak.

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!