Friday, 9 January 2015

Kesan Penggunaan Ephyra Skin Bar

Assalamualaikum
ingat lagi giveaway Ephyra Skin Bar? okay, lets started baca tentang kebaikan Ephyra Skin Bar, dan beberapa kesan terbaik penggunaan Ephyra Skin Bar nie. Ephyra Skin Bar adalah produk baru Ephyra. sebelum nie Ephyra ada mengeluarkan minuman dalam bentuk sachet kan, untuk kesihatan luar dan dalam. nie nak review EPHYRA SKIN BAR :3


Masalah kulit yang dihadapi. Jelaskan kenapa anda perlu dapatkan Ephyra Skin Bar.
BV mengalami masalah kulit berminyak. selain tu kulit nampak kusam sebab selalu tidur lewat. T.T. nak jugak muka nampak cerah dan glowing gitu kan. kita nie remaja, bila muka kurenggg, memang keyakinan pun kurenngg la. atleast nak jugak tau effect guna Ephyra untuk remaja macam BV nie. hahaha~nak try gak. kalau berkesan, inshaallah akan beli untuk yang tersayang lak. sebab dia sebenarnya lebih memerlukan. (nie sebab kenapa aku guna Ephyra Skin Bar)

masalah aku jugak : ada jerawat kecik2 dan kasar bawah dagu. strategik sangat sebab taknampak sangat kan. wakaka. tapi aku tetap tak selesa, tangan gatal sangat nak usik dagu kan. nasib tak berjanggut. ada bintik hitam jugak kat pipi aku, muahaha XD


EPHYRA SKIN BAR nie mengandungi bahan semula jadi berkualiti tinggi. so memang sesuai la digunakan oleh semua lapisan masyarakat. paling menyakinkan aku bila Ephyra Skin Bar nie HALAL dan disahkan KKM. barulah selamat digunakan dan produk buatan MALAYSIA lagi. memang berkualiti dan terjamin! :D

aku guna Ephyra Skin Bar nie dua kali sehari, masa pagi dan malam sebelum tidur, sebab nak jimatkan penggunaan aku bahagi ephyra skin bar kepada dua bahagian. kira potong la, memula ingat nak guna satu bahagian untuk muka dan satu bahagian untuk badan. tapi end up guna dua2 bahagian untuk muka, wakakaka. bahagian kedua tu masih baru lagi. so jimat :D

first time guna, aku serius tertarik dengan warna biru, dah macam jelly aku tengok. pastu bau dia buat aku selesa sangat, tak kuat, just nice dan memang aromatheraphy masa cuci muka. wakaka. apatah lagi aku memang sangat suka cuci muka. suka urut muka. :3

cara penggunaan aku ialah :
1. basahkan skin bar dengan air, dan bila berbuih, sapu terus ke muka.
2. urut bahagian pipi dan hidung dulu.
3. kemudian dagu dan atas mulut.
4. lepas dagu, urut bahagian mata secara mengelilingi bahagian mata dari bawah bahagian bawah mata ke atas.
5. akhir sekali, bahagian sekitar dahi. pastikan semua kawasan muka dah diurut dah boleh je ulang sebanyak mana korang mahu, hahaha. XD
6. bilas dengan air dengan mengurut2 bahagian muka, supaya muka lebih selesa dan segar. best. hehe.
7. muka yang basah tu, lap la guna tuala bersih ye.
lepas guna, memang muka rasa fresh je. rasa happy jugak. kulit rasa lembut je. terasa perbezaan dari sebelum cuci muka. :)


Selesai ke masalah aku bila guna Ephyra Skin Bar?
selesai la, sebab minyak dah berkurang. kalau dulu masa aku balik kerja masa praktikal memang muka berminyak je dan nampak kusam sangat. sekarang TIDAK LAGI. sebab kulit kurang berminyak, paling nampak masa penat balik kerja la, kurang minyak dah. boleh la happy dah selfie2 sebab muka tak kilat2 sangat bila kena flash kamera kan. wakaka. bawah dagu pun makin kurang jerawat. jerawat kecut dan tertanggal dengan bahagianya. :D
  • minyak berkurang
  • muka makin cerah
  • muka glowing
  • jerawat semakin jarang nak membiak (macam kuman lak, wahaha)
  • keyakinan bertambah sebab muka bersih mulus
  • lingkaran hitam bawah mata berkurang
  • bintik hitam pun menghilang
Ephyra Skin Bar nie tak semestinya muka yang bermasalah je boleh pakai, bagi aku orang yang takdak masalah kulit pun boleh pakai, untuk mengekalkan kecantikkan kulit korang yang sedia cantik tu. jaga la kulit muka sebaik2nya. bukan senang nak dapat kulit cantik. nak kulit cantik perlu ada usaha tau. bila kulit cantik, keyakinan pun meningkat naik. :)

peace awak2 semua. kita pengguna Ephyra Skin Bar. muka pun nampak berseri. eh, berseri ke aku? hahaha XD

eh, banyak pulak gambar aku. hahaha. sebab jarang upload gambar sendiri kan. hewhewhew. semangat cerita pasal Ephyra Skin Bar sebab memang berkesan. 
sekian, ilal liqa'

33 comments:

  1. Wah! Tahniah :) Nampak perubahan dari gambar tu.

    ReplyDelete
  2. haaa, baru lah dpt tngok kecomelan bv mcmmana.

    boleh lah akak try lepasss nii. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak lagi comel, hehe
      TRY la jangan tak try tau :D

      Delete
  3. Wahh macam boleh try produk ni sebab lepaih spm muka saya berminyak pastu naik jerawat selungguk. taktau lah pasaipa T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab stress n kurang tido kot. hehe. gunalah ephyra. manatau dapat hilang jerawat n minyak2. :)

      Delete
  4. wah nampak lah perbezaannya kak! yang paling ketara sekali, muka akak dah makin cerah. ^^ ada juga baca blogger lain kata produk ni memang bagus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ya. hehe. memang bagus produk nie. try la. hehe :D

      Delete
  5. dh comel dh.. mmg bagos la ephyra ni..
    comel2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV comel ye? makaseh. hahaha. akak pun comel. :)
      ephyra memang bagus terasa perbezaannya :D

      Delete
  6. Mmng dh ramai sgt blogger buat review pasal produk ni. Nak jugak TAT muka akak nampak makin berseri lepas guna ephyra ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti try la. memang berkesan nie. :D
      thanks ya. hehehe :)

      Delete
  7. wahh berseri2 BV! dah serasi la nmpaknye kan dgn ephyra :)

    ReplyDelete
  8. nampak bersih ja muka. ni yang rasa macam nak curang dengan current pencuci muka ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila curang. hahhaa. ephyra bagus sebab nampak sangat perubahan dia. :D

      Delete
  9. Wah BV tung lah makin cantik kurus lagi alahai nak gak cantik cemni.
    Nak beli gakkkk wiwiwi

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli la beli. awak pun cantik comel lagi. :)

      Delete
  10. nampak keberkesanannya..goodluck ye

    ReplyDelete
  11. nampak perubahannya :-)
    http://www.haneeza.com/2014/11/giveaway-ephyra-skin-bar-di-mialianacom.html

    ReplyDelete
  12. Hi hi hi☺!! Goodluck hehe. Menjadi kan Ephyra?
    Alhamdulillah kan hiks.
    Qila pun singgah dari GA sama jugak weeee! GOODLUCK to both of us~

    ReplyDelete
  13. Salam... Terima kasih sudi hantar entri review ini sebelum 11.59 malam 14 Januari 2015 di

    http://www.mialiana.com/2014/12/giveaway-ephyra-skin-bar-review-ephyra.html.

    Keputusan akan diumumkan pada 20 Januari 2015.

    Gud luck (^_^)

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum BV...semakin berseri n gud luck...;)

    ReplyDelete
  15. makin berseri2 laaa...gud luck

    http://www.bakul2011.com/2015/01/testimoni-ephyra-cabaran-30-hari.html

    ReplyDelete
  16. WAHHHHHHHHH !!!

    makin cantik lah lepas nie,

    http://www.azneyshamsuddin.com/2015/01/official-facebook-httpswww.html

    ReplyDelete
  17. waaaa..
    bkn main lagi hepi lepas pakai ephyra nie.
    terbaik ler.
    makin berseri ler lepas nie.

    ReplyDelete
  18. waaahh nampak nampak. Tapi tak berani nak try. Pakai safi je, lol

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!