Wednesday, 21 January 2015

kereta yang baik adalah kereta yang jarang hon



Assalamualaikum
kemain panjang tajuk post aku kali nie. bagi aku kereta yang baek adalah kereta yang jarang hon. hahhaa. sebab hon tu bingit dan menyakitkan hati para pendengar. ceh. aku agak tak berapa suka orang yang sesuka main hon2 nie. kalau hon korang merdu takpa jugak. bagi aku cukuplah hon bila perlu. aku bukannya pemandu di jalan raya. penunggang motosikal lagi la. sadis hidup takpandai apa2. hahaa  T^T aku si pejalan kaki yang cekal.

sebab aku pernah dan selalu kena hon kala dulu2. sebab tu sampai sekarang aku masih ragu2 nak melintas jalan raya. sian. hahaa. baru2 nie ada jugak aku melintas jalan raya kecik je. tak besar. macam jalan raya antara pasar2. dekat2 je. ingatkan jalan kecik takda kereta lalu, sibuk sangat tengok tepon, BAHAYA, jangan diamalkan. wahahaha. sedang tengok tepon, toleh jalan jap, tengok kereta dah dekat sangat. hahhaa. nasib baek pemandu tu tak hon. biasa la jalan sorang2 macam aku nie nak buang awkward tengok la tepon. jadi aku hormat la pemandu yang jarang nak hon nie. hehe. :D

aku pun tak berapa suka sesiapa yang guna suka hon depan rumah. kalau poslaju okay la kot. kalau kawan ke apa ke, keluar la dari kereta tu, kalau taknak keluar call la. takyah hon2. bingit jiran2 dengar.

so hormat orang lain hokeyhh??


sekian,
ilal liqa'

13 comments:

  1. hehehehee... memang BAHAYA dik tengok tepon je sampai ralit... issyyhhkkk... :p

    tapi bab sampai depan umah pas tu hon2 tu memang agak biadap la kan.. better keluar dari kereta or turun dari motor tu and bagi salam ke.. tekan loceng ke.. :)

    nyanyi lagi Faizal Tahir ; Assalamualaikummm duaniii... bla..bla..blaa..
    pun nice what... :)

    ReplyDelete
  2. Salam.. jemput join :)
    http://eatmakeread.blogspot.com/2015/01/giveaway-lepas-exam.html

    ReplyDelete
  3. saya pon xbrapa suka hon2 ni...slalu angkt lampu ja kalau bnda apa kt depan

    ReplyDelete
  4. Samalah.. ena pun tak suka dengan hon ni.. lagi satu exxos kereta yang bunyi kuat tu, sakitnyaaa hatiii kalau dorang press kuat kuat

    ReplyDelete
  5. no manner..takde adab dan hormat orang...kalau datang rumah org bunyi hon...dah tak reti nak salam salam dan bertanya..

    ReplyDelete
  6. kadang2 ada org hon nak tegur menegur. haha. kena guna hon sesuai ngan masanya la kot ;D macam kat corner lipat yg tak nampak kereta arah depan.

    ReplyDelete
  7. ahahaha.. dah jadi macam adat kita main hon-hon kalau jumpa sedara or kawan2 yg kita rapat and kenal hehe..

    Misaki tak suka gak hon hon nih ahaha.. >///< malu* oopsss.. itu pun leh malu.. ahaha..

    tapi seriously, paling tak suka kalau orang suka main hon, alahai.. sabarlah abg oit.. tahulah nak cepat pun.. terasa bila orang hon nih TT^TT (Hon balik baru tau.. ahahahaha)

    ReplyDelete
  8. betul tu..orang cakap jangan selalu hon..hehe

    ReplyDelete
  9. hon biar berpada dan sopan2 hehe

    ReplyDelete
  10. akak pun jarang hon juga.. tapi kalau kete lain wat kuang ajar.. kita main lampu je... hahahaha..

    ReplyDelete
  11. Betul betul. Samalah kita. Tak suka orang yang main hon hon ni.

    ReplyDelete
  12. Alamakk. Selalu kalau depan rumah kalau dah bagi salam tapi tak menyahut mmg hon jee, haha

    Tapi kalau kat jalan raya mmg pemandu berhemah lah. nak tekan hon pun tak sanggup sbb fhm perasaan bile kena hon.

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!