Tuesday, 13 January 2015

antisocial

Assalamualaikum


aku kekadang digelar antisosial sebab asyik layan tepong dan laptopz. 
perkara biasa bagi insan yang takbanyak cakap macam aku. 
HANDPHONE UNTUK REDUCE RASA AWKWARD. what say you?

sekian, ilal liqa'

23 comments:

  1. as long as bila berjumpa, tak layan sgt phone / laptop, okay kot. :) pernah kena tegur dgn parents, sbb bila org datang rumah tapi kita tak keluar bilik sbb ngadap laptop. hehe, dulu laa tapi. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu. BV pun kekadang kena tegur dengan mak sbb benda macam tu. hehehe :D

      Delete
  2. kita pulak banyak cakap. hahaha taoi kalau jumpa stranger berat jugak mulut ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la kan. kalau dengan kengkawan memang selalu la bercakap. :D

      Delete
  3. kalau kat rumah berkepit jga la dgn komputer..lappy rosak..
    kalau kat luar.. , kita jarang berkepit dgn phone sbb phone zaman kuno ja,no camera,no internet..
    hidup rasa berbaloi jga kalau abaikan smua gajet2

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, cuba hidup sehari tanpa gadget. kalau kat rumah memang berkepit dengan internet je. hahaha XD

      Delete
  4. kadang2 kalau duduk sorang2 in a crowd, memang handphone yg jadi penyelamat awkward :p hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu kak, handphone memang penyelamat kalau sorang2 dkt crowd. . :D

      Delete
  5. saya pun kadang kadang macam ni jugak...but saya lebih kepada introvert...agak selective kalau nak bergaul..tapi tak semestinya pendiam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu. tak semestinya pendiam kan. cuma bercakap dengan orang yg rapat dengan kita. :D

      Delete
  6. normal la. fon memang penyelamat keadaan bila rasa awkward >_<

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    ReplyDelete
  7. Salam sis! Anti -social has been here since forever, dulu akak pun pretty anti-social jugak, tak kira zaman IT tak IT. I was always reading books and I never go out. I escape myself from the reality through day-dreaming, poetry, writing and behind countless of books. those days, I will be the first to keluar sekolah the minute the bell rang. I hated school (long story) but I find comfort within my family and my neighbors who are my age yang tak gi sekolah yang sama. I was always out side with my bike dan lasak dgn member2 kt my taman.

    but the differences are I guess anti-social zaman skrg with IT has its 50/50 pros and cons. those yang suka guna handphones, personally bukan anti-social but simply rude.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? masa kecik sy pun tak anti social sebab selalu main ngn jiran2 dan berani je tegur sesapa. hehe.

      antisosial dengan it memang banyak both pros n cons. kalau guna handphone masa bersama ngan family n friends memang rude la. kalau sorang2 takpe. hehehe :D

      Delete
  8. buat masa ni duk umah main laptop je , handphone rosak . so xde la phone . huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la takdak phone. kurang ckit beban. XD

      Delete
  9. kalo time lepak dgn kwn2 mmg taruk tepi fon segala. hehe

    ReplyDelete
  10. sya layan gak anset dn laptop... tapi xda la smpai antisosial...

    ReplyDelete
  11. Betul! Kalau terpaksa jln sorg, mmg salu ngadap empon. nampak suspicious person je cecepat bajet2 macam ade org kol. Rase lebih secure. but tak suke kalau hang out dgn kawan or sape2 die asyik nak mengadap empon. baik dok umah je

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!