Thursday, 30 October 2014

Liebster Award

Assalamualaikum
i been tagged again. muahaha. :3
so jawab je la walaupun tak ikut rules.
to have fun, let break some rules. hahaha.

thanks to AWKWARD koz tag. hahaha. syahril ek?

1. Nickname zaman sekolah apa?
banyak. yang kiejam2 punya. tapi kalau biasa orang panggil INTAN je. nak bunyi chinese sikit jadi INTANG dan TANTAN.

2. Tolong tanya Rapunzel kejap brapa panjang rambut dia?
taktau. entah wujud ke tidak dia. hahaha :D

3. Kalau korang dapat superpower, korang nak superpower yang mana? Apa yang korang buat dengan superpower tu? 
nak dapat baca otak or fikiran orang. macam dalam drama korea i hear ur voice. buahahahaha. supaya aku boleh tahu perasaan dan fikiran orang terhadap aku. 

4. Ada seketul bom dok betul-2 depan mata korang. Apa yang korang nak buat?
kalau bom hidup lariiii. kalau bom mati, bawak balik rumah buat experimen.

5. Tinggi brapa?
156cm. apesal soalan cam kejam nie hah? 

6. Kalau anda ditakdirkan duduk dalam bas sempit yang penuh dengan orang yang ketiaknya yang "harum semerbak kasturi", apa yang korang buat?
tutup hidung. buahahhaa. 

7. Korang ada nampak orang kena electric shock. Nak tolong orang tu ke tak?
tolong call da ambulance. 

8. Bangun dari tempat yang korang duduk, pusing tiga kali, belok kanan tiga langkah, empat langkah ke belakang, enam langkah ke depan, lima langkah ke kiri. Ambik benda yang ada kat depan mata lepas tu. Apa yang korang ambil?
takda benda pun. sebab mengadap tingkat. nak aku ambik langsir ke? hahaha

9.  Ada phobia tertentu? Kalau ada phobia apa?
cicakphobia, gayatphobia, lautphobia.

10.  Suatu hari anda bangun sebagai seorang zombi. Apa korang buat lepas tu?
cari seorang manusia yang boleh buat aku hidup kembali cam dalam filem warm bodies tu hahaha. 

11.  Benda yang paling gila pernah korang buat?
lari dari kerja. i mean, berhenti kerja dengan lariiii. memang gila la. sebab tension keje situ, aku lari je. takde dah mintak berhenti keje.


thanks for tagging.
suka pulak aku main jawab soalan nie. heeh.
ilalliqa'


Tuesday, 28 October 2014

rezeki melalui kucing meow meow

Assalamualaikum
hari tu entah bila aku ada post pasal kucing kan. muahaha. sebab tengok cerita melayu yang kafarah tu betapa kejamnya dia ngan kucing. aku tengok asyik nak terjerit je, kesian tengok kucing kena lambong kauuuu. rupanya last2 cerita dia diaorang guna penyelamat. hahaha. aku je nebes sepanjang cerita. rasa nak bagi je silat kat orang tu. padahal dia belakon je pun. hahahaha~

aku sebenarnya nak share apa yang aku dapat dari twitter. hmm. dari gambar tapi sebab line kat asrama nie slow gila tuttt jadi takdapat la nak upload ye. jadi aku taip je la.

"bila kita makan dekat kedai makan, tiba tiba ada kucing datang minta makanan dengan kita. kenapa tidak dengan orang lain? saya biasa alami situasi ini, saya dapat rungkaikan, 3 tanda apabila kucing datang kepada kita bukan orang lain.

PERTAMA
Allah sedang mengingatkan makanan kita, hak kita itu bukan semuanya rezeki kita. sebahagiannya rezeki kucing tu sebab itu ia datang pada kita.

KEDUA
Allah sedang memberitahu apabila kita memberi makanan kepada kucing tersebut, rezeki lain akan Allah ganti yang lebih baik. sebab 1 kebaikan itu Allah balas dengan 10 kebaikan@pahala. 

KETIGA
Allah sedang bagitahu apabila kita tak memberi makanan kucing itu, sebenarnya kita sedang menolak rezeki baru yang Allah nak bagi kepada kita. rezeki itu luas, bukan hanya pada wang. tetapi meliputi semua kehidupan. ingin ikhlas memberi, berilah pada haiwan kerana haiwan tak pandai ucap terima kasih kepada kita. ia hanya tahu minta dan makan."

aku taktau siapa punya. jadi halalkan ilmu nie ye. 


Abu Qatadah Radliyallaahu ‘anhu berkata bahawa Rasulullah ﷺ pernah bersabda, “Kucing itu tidak najis. Ia adalah termasuk haiwan yang suka berkeliaran di rumah (haiwan pemeliharaan).” [HR At-Tirmidzi, An-Nasa’I, Abu Daud, Ibnu Majah dan Ibnu Khuzaimah].

 Abdullah bin Umar ra. juga meriwayatkan bahawa Rasulullah ﷺ. bersabda: “Seorang wanita diseksa kerana mengurung seekor kucing sampai mati. Kemudian wanita itu masuk neraka kerananya, iaitu kerana ketika mengurungnya dia tidak memberinya makan dan tidak pula memberinya minum sebagaimana dia tidak juga melepasnya mencari makan dari serangga-serangga tanah.” (Hadis Riwayat Muslim r.a.)



tengok la betapa berharganya kucing. eh?
kucing nie dahla haiwan manja. pernah ke dengar orang mati sebab pelihara kucing? yang aku banyak dengar kucing mati sebab kena racun, kucing mati sebab kena baling dari tingkat tiga, kucing mati kena langgar.

Rasulullah pun suka kucing, kenapa kita manusia biasa nie nak benci kucing?

kalau benci kucing, janganlah dera dorang. jangalah hina. sebab dorang makhluk ALLAH jugak. buat la baik dengan dorang walaupun taksuka geli. mana tau dapat doa dari kucing. hehe~

kalau isu pegang anjing tu aku no komen lah.
ada sebab ALLAH larang kita pegang anjing semena mena.

sekian.
ilal liqa'




Sunday, 26 October 2014

insecure


Assalamualaikum
i bet everybody knows what insecure mean. unless sesiapa yang taktau tu rujuk la kat bawah nie ya. biar terpampang depan mata. muahahaha~
lacking self-confidence, unsure of oneself, tidak yakin pada diri sendiri
and aku rasa semua orang ada rasa insecure bila2 masa je. macam aku. penyakit aku kekadang memang rasa lack self-confidence sangat la sangat apatah lagi bila berhadapan dengan somebody who got everything that i wanted. sometimes, rasa diri nie low sangat dari orang lain. dan masa tu mula la tanya diri sendiri benda pelik2 dan soalan2 dan jawapan yang aku dapat dari diri sendiri buat hati dan diri aku nie makin low. if u know what i mean. especially kat laman social macam instagram, twitter, facebook. duhhh, how they be that pretty? how can they got many followers, gift, sponsor? why they are rich and im not? i keep asking myself such as that question and even more and more that sometimes make myself feel so low. macam kekadang aku menyoalkan takdir yang ALLAH tentukan. astaghfirullalazim. bad me. really bad.

*********

then, aku berfikir, if i keep thinking like that, how im gonna move on? buahaha. ayat sehh. seriously, aku VERY DAMN INSECURE. dah la introvert, insecure je lagi. well, manusia mana ada yang sempurna kan. untuk melepaskan diri dari rasa camtu, aku selalu kata kat diri supaya hargailah diri. family aku mengharapkan aku. makbapak aku mengharapkan aku. so what the hell u care about the world? hmm, maksud aku, apa la sangat benda kat dunia sementara nie kan. all fame akan hilang jugak nanti. better kejar JANNAH dan fikir akhirat.

aku nie bukannya alim sangat. solat pun ada yang skip skip. astaghfirullahalazim. dan kekadang aku pun buat benda tak elok. aku nak jadi baik. memang kekadang aku memang nak buat baik. nak buat benda semua kerana ALLAH. baru berkat kerja kita ye. so mulai sekarang, aku tekad nak buat semua benda kerana ALLAH, abaikan lah pandangan orang. :3 jadi aku nak ajak la korang nie. jom la sama betolkan diri yang memang perlu dibetolkan nie. dahlah dunia nie makin hari makin diluar jangkaan dan unpredictable. hehe.

sekian saja.
ilal liqa;








Friday, 24 October 2014

my kitty has grown so much la

Assalamuaalaikum
dulu aku pernah buat entry tentang kekucing2 nie masa kecik2. 
lupa dah kot apa nama entry tu. malas pulak gua nak godek2. hahaha~
memang pemalas tahap gaban la aku nie. TT_TT


alolololololo. cutenya witty kat sini. gambar nie adik aku yang ambik. hehe. comel je dia dok kat dapur cemtu. pahtu, bila orang bukak je peti sejuk mesti dia dok mengintai je. 

dahlah suka tidor atas meja. hehe. nasib meja nie bukan meja makan. 

dan nie pulak smoky. aku ambik gambar dia kat tepi witty je. muka dia macam "EH KAU DAH KENAPA AMBIK GAMBAR AKU NIE??!!" hahaha. 

lawak okay. 
sekian. dah besar budak2 nie. 

ilal liqa'

Liebster Award

Assalamualaikum
ogenkideska minnasan? (apa khabar semua?)
mentang2 blogger yang tag tu minat anime, aku pun terjebak ye? aku pun minat anime hokay. dan pernah berniat nak belajar bahasa jepun. hahaha. sampai begitu ya? kekeke. >..<

so jom kita belajar bahasa jepun sikeettt :D
ohaiyo - selamat pagi
konbanwa - selamat petang
oyasumi nasai - selamat malam
ogenkideska - apa khabar?
genki desu - khabar baekk. 
hontouni arigatou - terima kasih sangat2. 
sumimasen - sorry. 
doozo - silakan. 

(banyak lagi aku nak taip. tapi malas. hahahaha. mohon flying kick)


1. Mention the person who nominated you with a link to their blog. (FARA_NYM CHAN) *thanks adik cumellss.*
2. Answer the 11 questions asked. *done* :3
3.  Nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential. * i will* 

4. Create 11 of your own questions for them to answer. notify your nominee. *soalan pelik2 boleh? hhehehehe

so let get started. ichi do san!

あ.  Have you ever feel like 'you' were abandoned?
never. koz there a lot of 'things' around me. 

い. What do you want? (hountouni want * nak sangat)
untuk masa nie, i really desperate nak dapat tempat latihan industri. TT_TT

う.  You already seen my blog right? What do you think of me?
otaku? yang pasti KITA MINAT BLEACH. hahaha. BV pun minat bleach. hehe :3

え. How did  you express your feelings?
most of the time, pray. tapi ada masa jugak luahkan kat blog je la. muahahaha. :D

か. What do you think if an otaku meet a kpoper and a directioner?
a mistake? HAHAHA.

き. Do you Love to draw? if you do, why? if you don't then why?
yeah, i love it koz i like it lah. so what? haha. kejam :3

く. Babies or children ? which one do you most prefer to take care of? Why?
children, so boleh bawak jadi gila sekali. hahaha~

け. Type of song that you like?
lullaby? and something that touch my heart. mostly lullaby untuk yang anime. XD

こ. Whats on your mind right now? (random. no thinking on this time) Honest please~
LATIHAN INDUSTRI MESTI SETTLE SEBELUM BULAN NOVEMBER!!! T.T

さ. If you have 'travel' all of my blog, since when I'm an Otaku? If you don't, what was your expression and thought when the first time you took a look of my blog?
OTAKU and u love bleach?

し. What type my blog when the first time you get in.(zaman purple dulu / zaman hijau skang ni). What do you think of my blog. Comment my blog ..Onegai! (please) and be Honest please~
masa zaman dulu2 your blog cute. zaman sekarang pun tetap cute. and sekarang macam lebih matang skettt. ai puji u nie tau. hehehe. 

done jawab soalan. pheww~
hokay, time to create random 11 question for 11 lucky bloggers. hehe :D
so boleh je dwibahasa since BV pun tanya dalam dwibahasa. kakakaka :3

1. put one of the most craziest selfie photo that have u done HERE!
(letak satu gambar selfie paling gila yang korang ambik kat SINI!)

2. between sleeping and eating, which one you prefer to do and give me some reason.
(antara tidur dan makan, mana korang pilih untuk buat dan bagi sebab)

3. if u were been given a chance to rm1 juta, and what u do to that money?
(kalau korang ada peluang untuk dibagi rm1 juta, apa korang buat?)

4. if u know u'll die soon, what u do before u die?
(kalau korang tau korang akan mati tak lama lagi, apa korang buat sebelum korang mati?)

5. imagine if worlds are been attacked by zombie. what weapon will u choose if u are need to defense the world? and why? *bahahaha pengaruh zombie*
(bayangkan kalau dunia diserang zombie, senjata apa yang korang pilih kalau korang diperlukan untuk mempertahankan bumi? dan kenapa?)

6. state why you have blog?
(senaraikan kenapa korang ada blog?)

7. if u have doraemon's pocket, what things will u use? and why?
(kalau korang ada poket doraemon, apa benda yang korang guna? dan kenapa?)

8. state in 5 words ur type of dream girl/boy?
(senaraikan dalam 5 perkataan jenis gadis/jejaka idaman korang)

9. what place in the world u love the most?
(tempat didunia yang paling korang suka?)

10, what do you think of my blog? love it or hate it?
(apa pendapat korang tentang blog BV? suka ke tidakkkk?)

11. kalau BV nak review blog korang boleh tak? nak jujur ke? nak puji2 ke nak kutuk2? hahaha. soalan last sebab malas dah nak taip dwibahasa. hahaha.

then, 11 lucky bloggers are. (korang jawab my question, im gonna review ur blog) :)

  1. fara
  2. ana
  3. nabihah
  4. fatiha
  5. ying
  6. puteri
  7. izzati
  8. korn
  9. quiyyum
  10. scha
  11. cikfafa
*blog2 diatas adalah link dari cbox aku dan bloglist. hahaha~
so kalau korang dah jawab soalan, tinggalkan link untuk direbiu ya. hehehe. :3
thankkss. aku suka je bagi soalan dan menjawab nie semua. hehehe :D

ilal liqa'



Wednesday, 22 October 2014

terjebak dengan kdrama

Assalamualaikum
aku taktau la kenapa dan whyyy aku boleh terjebak dengan kdrama nie semua. sedangkan aku bukannya suka layan drama. apatah lagi drama melayu dan sinetron indon tu. hampehh, semua jalan cerita dapat je diagak. dah tu episod takhabis2 nak twisted2 segala. dan twisted dia tu dapat diagak. hahaha. dan sekarang, macam tak percaya aku dah terjebak minat dengan drama korea.

rasanya mula2 aku terjebak dengan drama korea adalah masa aku pinjam cd drama korea dari kawan aku. kakak dia peminat cerita korea termasuk la dia sekali. dan drama korea pertama aku tengok adalah dream high. best gila la drama tu sampai sekarang aku suka tengok cerita korea kot. hahaha. dan setiap kali aku jumpa kawan tu mesti tanya pasal drama apa yang dia ada, movie apa yang dia ada??? soalan lazim bila berjumpa. hahaha. dah takde kerja lain la aku nie. asyik nak kumpul movie dan drama korea je.

dan di sini aku nak listkan drama korea yang aku dah habis tengok. kakakaka. :3
(dari tv)
1.pasta
2.thank you *takpasti dah cemana ending*
3.bachelor vegetables?? *tajuk pun dah lupa* hahah. takpasti ending gak.

**********************************************************************
susah gila kot nak catchup sama dalam tv. aku bukan ada masa sangat pun nak dok depan tv tiap hari. kalau dalam laptop boleh jugak la aku pause2 dan tengok bila2 masa aku nak kan. haaaa~
***********************************************************************

(dari laptop)
1. dream high
2. secret garden
3. flower boy next door
4. flower boy ramyun shop
5. 49 days
6. to the beautiful you
7. you're beautiful
8. gentlemen dignity
9. cinderellaman
10. fashion king *tak habis tengok sebab aku skip g ending hero dia mati kena tembak so aku malas dah nak tengok. hahahah*
11.rooftop prince
12.playfull kiss
13.emergency couple
14. i hear your voice *nie otw tengok*


watak2 dalam drama i hear your voice. best drama nie. pasal lawyer. walaupun serius sikit tapi tak berat sangat. hahaha. so aku suka drama nie la. masih dalam proses untuk dihabiskan. muahahaha. :D

untuk pengetahuan korang la kan, aku taksuka la cerita yang serius sangat. aku suka yang happy2 dan tak berapa serius. kalau cerita serius sangat malas dah aku nak tengok. macam cerita doctor stranger. sedih gila kot, first episod dah sedih2. hahaha. dahlah aku taksuka cerita sedih. dah tengok first episod skip punya skip terus aku delete. hahaha. kejam. banyak jugak cerita korea yang aku delete sebelum tengok. sebab macam serius sangat. kejam tak kejam?? haha.

so korang cemana? drama korea cemana yang korang minat. dan ada tak drama korea yang korang cadangkan best untuk aku tengok??? hehehe. bagi la cadangan. boleh aku cari nanti. hahaha~

bagi aku la, drama korea nie kadang2 twist dia pelik. hahaha. so aku minat la jugak. walaupun ada sesetengah cerita cerita korea nie dia ambik dari drama jepun. tapi tetap best. entah la kenapa. bahahaha.

sekian. banyak pulak membebel kali nie.
ilal liqa'


Sunday, 19 October 2014

kipas susah mati HARRY POTTER

Assalamualaikum
ada orang bagi aku gambar harry potter la. hahaha. dah lah aku memang minat harry potter nie dari kecik. dan aku paling suka masa pertama kali harry potter dan kawan2 dia masuk hogwarts.

aku rasa banyak yang minat harry potter dan try to catch up dorang punya movies kan? aku pun pernah baca buku dia, kalau baca buku memang imaginasi diluar kawalan la. eceh. apa la sangat kan.

dalam laptop aku masih ada lagi folder penuh dengan harry potter's movies nie. aku kumpul dan tengok bila boring, tak pernah rasa bosan. sebab penuh adventure dan magik2. macam alam khayalan aku. tipu la kalau takpernah terpikir nak masuk hogwarts kan? hehe.

gambar nie aku dapat dari seseorang yang suka mengedit guna photoshop. :)

wow, beliau bagi aku yang GIF aka ANIMATED lagi. alaaa. sweetnya.

yang bagi aku nie adalah akak ALSA dari blog http://poetessemo.blogspot.com/
memula beliau puji doodle2 yang aku buat. alaaa, terharunya cennie.
pastu tawarkan nak edit gambar untuk aku lepas aku komen gif harrypotter yang beliau buat.
THANKKKSS AKAK!
gembira sangat dapat gif cantik nie. :3

ilal liqa'

Saturday, 18 October 2014

final exam walaowehhhhhhhhhh

Assalamualaikum
tajuk takboleh blah. pada hari yang penuh tenang ini. disini aku menaip dengan penuh rasa happy di jiwa. happy kenapa? nak final exam dah weiii. aku je ke manusia yang happy nak final exam? hahaha. aku happy sebab, habis final cuti sem, habis cuti sem aku latihan industri. tapi tempat latihan industri aka praktikal aku pun belum jumpa lagi T^T sedih la cenni. alahai. macam mana nie makkk? nak nangis pun ada bila mengenangkan tempat praktikal nie. berapa firma dah aku hantar resume. cuma satu je yang respon, tu pun aku masih dalam senarai menunggu. masih dalam proses katanya. merajukk kaannggg. aaa. *menangis air mata macam paip keluar air dah*

dan kembali ke tajuk utama.

aku dah nak final exam oii. hari isnin nie. paper pertama adalah data structure dan pensyarah yang ajar kami adalah Puan Ilham Fitriah. lecturer yang seriously sempoi dan cute. alahai, lucu je bila masuk kelas beliau. harap puan halalkan ilmu yang puan bagi kat kami semua. INSHAALLAH.

inshaallah dipermudahkan semuanya.
doakan aku ya.

 
doodle lagi. muahaha. rindu nak buat doodle banyak2. 
tapi sikit2 je la yang termampu. 
jeles tengok doodle orang lain comel2. T.T

hehe. 

ilal liqa'

Friday, 17 October 2014

cucur cucur si hantu cucur

Assalamualaikum
setiap petang kalau ada duit lepas habis kelas atau kalau hari minggu, aku sanggup beratur beli cucur dekat cafeteria poli nie. hahaha. macam2 cucur ada tau. dah tu, kalau makan petang2 panas2 hmm nikmat memang nikmat. 

paling best, kalau nak beli cucur nie, memang self service. kira layan diri. kau pilih mana cucur kau nak, nak saiz cemana nak cucur apa memang kau sendiri la yang pilih. pastu bayar je. bayar pun self service, dia letak bekas dan letak duit kat situ, baki pun ambik sendiri. tinggal kau jadi jujur ke tidak. alhamdulillah, selama aku membeli kat situ, takde lagi kes jujur tak jujur. 


cucur2 pelbagai jenis yang diletak dalam beg kertas. mesra alam makcik cafe tu ek. dia letak dalam kertas. hehee. bagus. :3

nie first time aku nampak benda nie. aku tanya sepupu dan dia kata tu pengat pisang. entah betol ke tidak. aku makan je tau. hahaha. :D eh, bukan pengattttt. sepupu aku kata cekodok. cekodok pisang. makaseh cik siti sudi tegur kat ruangan komen. hahha. :3 pelupa tahap gaban dah aku nie. cian. 

tu dalam dia, macam ada satu kueh tu kan. aku pun dah lupa nama kuih tu. hehe

dan cucur pisang panas. paling best bila cucur nie nipis2 dan ranggup2. emmm, dapnye.

nie pulak cucur ubi. cucur faveret daku. taktau la jenis ubi ape, tapi dia warna oren. aku gelar cucur nie cucur keribang. memang nama dia keribang kot. hahaha. gambar nie tak cantik sikit. tapi kalau cucur nie makan panas2 dan rangup lagi dicicah sambal dia. mmppphhhhh, boleh terpejam mata makan tu hah. penangang cucur keribang. hahahahha~


kalau part cucur sedap2 nie memang aku suka. 
hahaha. sayangnya cucur udang tidak dijual di situ.
tapi syukurla dengan apa ya ada kan. 
alhamdulillah.

ilal liqa' :)

Thursday, 16 October 2014

Pucelle Mist Cologne SPARKLING LOVE

Assalamualaikum
kali nie nak cerita pasal cologne kesayanganku. kenapa kesayangan? sebab bau dia simple je. kalau taknak bau yang kuat menyengat, boleh guna cologne nie.

kalau bagi aku la, setiap bau yang aku hidu terutama bau wangi, ada memori tau. memori suka duka. eceh. ayat kau. contohnya, deodoran bau lemon, kalau aku hidu bau dia, mesti aku ingat masa semester satu dulu, cehhh, kenangan.

si pucelle nie pulak, kalau aku hidu bau dia mesti teringat masa aku jadi cashier dulu. hahaha. sebab tiap kali nak turun kerja mesti sembur dia kat tudung dan baju. kira memang feel the moments la konon. jiwang sehh, lempang lelaju kang.

tudia, comelkan? senang nak simpan dalam beg je. bila rasa busuk sikit, spray je. senang. harga pun murah, tak sampai rm10 kan. dan puas hati la dengan bau dia. :D


baca la kalau nampak ye. aku taknampak. taktau la korang nampak ke idok.
btw, memang best guna pucelle nie, bau dia simple dan simple la. hehe

siapa guna pucelle jugak? raise your finger please.
dan ada tak bau sesuatu yang buat korang teringat sesuatu kenangan?
mesti la ada kan? tipu la kalau takda,

contohnya bau lemang rendang semua, mesti ingat raya kan?
hehehe. sekian,

btw, kalau nak pakai wangi2 tu biar niat betol, iaitu, nak kurangkan atau hilangkan bau badan. jangan sampai bau terlalu kuat sehingga menarik perhatian orang terutama ajnabi. nawaitu tu kena jaga. eceh~

ilal liqa'

Tuesday, 14 October 2014

biskut faveret

Assalamualaikum
aku dah jatuh hati pada satu biskut cheese nie. sayur dan cheese. rasa cheese dia sedap la weh. serius. kalau aku makan, kuat bau dia. memang bau dia kuat pun.

dan tak lama lagi final. minggu depan hari isnin paper pertama aku untuk subject data structure. macam best je. apa2pun doa2 kan lah aku ye. hehe. :)

saja nak bagitau nie. hahaha. memang jadi makanan faveret dah. tukar mood dari coklat pergi ke cheese. hehehe. 

ilal liqa'

menang GIVEAWAY MIALIANA 2014

Assalamualaikum
syukur sangat2 dapat menang giveaway. hehe. lama dah tak memang. kali nie baru je join giveaway dah menang. alhamdulillah. rezeki. GIVEAWAY NIE yang aku join hari tu. aku jarang dah dapat online kalau dapat online pun layan blog je memanjang.

thanks to kak mia sebab inform kat komen box. kalau akak tak inform memang taktau la kita menang. hehehe.

waaa. happy nya bila dapat komen cenni. :3 thanks kak mia. :)

yey!! kita dapat shaklee. alhamdulillah rezeki. thanks bagi yang sponsor http://yatiadam.com/
dah pm page beliau. tunggu respon je lagi. :)

nie dia link bertuah. hehehe. thanks sponsor2 dan penganjur2 semua, lain kali buat la giveaway yang gempak camnie. :) happy sangat menang shaklee nie. muahahaha. :D

ilal liqa' :3

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014

ASSALAMUALAIKUM



Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 bermula pada jam 4.00 pe 11 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 11 November 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 552.90 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Yun Sing | Ana Solehah | Syaza Raihanah | Iklil Syahmi | Idah Rashid | IanFaizal | Mar Mansor | Kathy R'bain | Shad | Ssurianah Yana | NurAlja | Aika Azizan | Budak Bandung Laici | Hunny Kitty | Si Tracey | Noryussyairah | Ida
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

       






3. Follow Twitter + Instagram Sponsor
Twitter :   





Instagram :  Rexylla_Blogshop  Aerill_Hassan

4. Tambah Google Plus Sponsor 
+Mohamad Khairil  +ct fand 

3. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI



37 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 12 November 2014.

Good luck!


HARAP AKU MENANG INSHAALLAH. hehe.
gudluck to me. :) jom la join semua.

ilal liqa'

Saturday, 4 October 2014

Annabelle films


Assalamualaikum
ramai orang tengah dok canang2 tentang filem annabelle nie. si patung berhantu. eeee. aku sebenarnya tak berapa suka cerita hantu. dan aku tak suka patung yang ada ciri2 macam manusia. sejak dulu kala aku tak suka patung barbie dan patung kelip2 mata tu. hahaha. aku geli dan takut. 

BEFORE THE CONJURING THERE WAS ANNABELLE
aku belum tengok lagi cerita nie. tapi sinopsis dia ada kat wikipedia. memang patung berhantu la. kena rasuk. uiii seram. hahaha. adik aku dah tengok kat pawagam dengan kawan2 dia. dia kata BOLEHLAHH. the conjuring lagi seram dia kata. DIA KATA LA. aku belum tengok lagi, huahua. banyak spoiler kata tak best. menyesal tengok la apa. woii, dah tau tak best diam2 la. jangan nak jadi spoiler okay.

btw, aku agak tak suka cerita seram2 nie. 
aku benci terkejut. gugur jantung kang.
ilal liqa'

Friday, 3 October 2014

Giveaway Pertama SitiSab

Assalamualaikum.
nie nak habaq, moh ler ramai2 join giveaway nie. 
hadiah rm100 tu beb. rezeki sapa la tu nanti ye. 
inshaallah rezeki BV la ye. hahaha.
kita support giveaway akak nie hah. :3

tag :
http://aqneey.blogspot.com/
http://naalisaa.blogspot.com/
http://conan2657.blogspot.com/

gudluck untuk diri sendiri. 
ilal liqa' :D

pembentangan projek akhir

Assalamualaikum
sejak bermenjak menjak nie, kerja memang banyak la. dan kemarin ada pembentangan projek akhir untuk semester 6 bagi jabatan teknologi maklumat. aku baru je semester 3. so aku jadi pemerhati je la. nervous ooooo buat perbentangan depan orang ramai. apatah lagi bila panel2 bagi soalan. hahaha. aku student dip. tapi aku tengok perbentangan student dns atau networking. diorang banyak buat system. woowwwww. macam best je kan.

nie group first yang buat presentation. masa nie aku pulak yang nervous. hahaha. walaupun bukan aku yang present,

tu dia bagi soalan2 bagai. hahaha~

gudluck untuk final project ya kakak2 abang2 senior pmu. 
saya sokong dari belakang. wuahahahaha. 

tak lama lagi final exam. 
moga dipermudahkan. 
ilal liqa' :)