Tuesday, 16 December 2014

yahoo alert fake or real??

Assalamualaikum
aku ada terima email dari yahoo. macam pelik je, dia suruh verify yahoo account. aku tak pasti la nie real ke fake, nampak real je kan. tapi bila aku click link yang dia bagi, pergi ke website nama lain. dan mintak email id dan password. tapi tak bagi sebab aku takut lain jadi nanti. hahaha.

so korang yang guna yahoo mail ada terima email macam nie tak? hati2 tau.

macam was2 je. aku ada google, dulu ada kes macam nie. tapi aku masih nak tanya real ke fake. 

ilal liqa'

26 comments:

  1. mungkin fake kot. haaa kena berhati-hati nak login website skrg. >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. mgkin jugak, memang kena hati2 dah kalau nak login website sekarang. apatah lagi kalau yang bank2 tu..

      Delete
  2. woah, bahaya tu! kena alert nie. thanks for info. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena alert. .takut spam. .hehe. u wlcme. . :)

      Delete
  3. It's fake...(maybe) sebab baca kat sini dia kata fake https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20120719144441AAJv5Jk ..akak faham2 kan je lah yea? Harap dpt membantu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. tadi pun tengok kat google banyak cakap fake. :D thanks ya. . :)

      Delete
  4. email yahoo kita dah xleh access. tak tau nape.. huhu

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah takde pulak dapat email cemtu. Thanks for sharing. Lepasni dah kena hati-hati dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, hati2 kalau dapat apa2 email suruh upgrade ke renew. . :D

      Delete
  6. seram ina kalau dapat email macam ni.. tapi tak pernah dapat lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kn. .kalau dapat apa2 email yg ada link suruh click hati2. .

      Delete
  7. Replies
    1. kalau real mesti semua pengguna yahoo dapat kan.? hehehe. memang blur.

      Delete
  8. kitew ade gak dpt tp x masuk kat inbox la. die trus masuk kat spam. sipbaikla hehe. and sipbaikla BV xde nk proceed benda tu kan..

    ReplyDelete
  9. akak guna Gmail, biasa kalau nak kena verify camni akan terus ada before boleh masuk Inbox, boleh skip aje. tak pasti lak pasal Yahoo ni :)

    ReplyDelete
  10. saya dh brp bulan x bukak yahoo. nasib baik fake je benda ni

    ReplyDelete
  11. Yang ni fake kot. Selalu kalau mintak verify minta password tu baik tak perlu layanlah :)

    ReplyDelete
  12. cnfirm menipu ni.sy kalo dpt emel mcm ni mmg terus delete je

    ReplyDelete
  13. fake ni.. tengok sender apesal org bukan .com.. sebab kalau yahoo yang sent mesti .com okey.. not org.. =)

    ReplyDelete
  14. eh yeke..macam xde pula muncul benda nih..abaikan je la kot..
    Jemput Singgah Blog Ummi Ammar Arif

    ReplyDelete
  15. dah berapa lama tak buka yahoo mail ahahaha XDD

    fake rasanya tu..

    tapi my bro pnya email dah takde sbb lama tak bukak (ada kaitan dgn email cemtu lah kowt??).. ermm konfius samada betul or tak benda nih ahaha..

    boleh jadi real boleh jadi Fake so ambil jalan IGNORE mwahahahahahahaa :D

    ReplyDelete
  16. Selalu gak dapat tapi buat bodoh je. Email yahoo memang vulnerable sikit.

    ReplyDelete
  17. mek k yahoo juak tp xda pon dapat alert mcm tok...fake kali nak :D

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!