Saturday, 6 December 2014

terbiasa keseorangan

Assalamualaikum
aku macam dah biasa keseorangan. okay foineee. jangan sedih sangat la bunyi engko BV oi. okay. serious. aku memang selalu dah sorang2. kalau kat poli pun, kekadang malas nak ajak orang jenjalan pergi cafe atau uruskan sesuatu, memang aku pergi sorang2 la. nampak alone je. padahal aku biasa je.

dan tiap kali ada orang nampak, eh? sorang je? soalan yang tak asing lagi bagi aku. dan perkara 'keseorangan' ini kerap terjadi pada diri aku, masa kerja jadi cashier dulu pun aku selalu keseorangan sebab tak sama shift dengan para sepupu. selalu jalan kaki ke tempat kerja sorang2 selalu rehat sorang2.

dan sekarang aku praktikal pulak sorang. pergi lunch sorang2 makan pun sorang2. aku awkward sangat wehhh. tapi mesti biasakan diri nie. nak kata aku takpandai buat kawan. memang. hahahaha. kalau nak buat kawan, mesti korang yang approach aku dulu sebab aku kan pemalu~ muahahaha.

makin banyak la cerita tentang hari aku menjalani praktikal nie nanti. dahla tempat aku praktikal nie macam taksesuai je dengan bidang sebenar aku.

aku bidang information technology (programming), yang mengadap coding2 dan yang develop website apa semua macam tu. tapi tempat aku praktikal nie lebih kepada networking, macam pemasangan streamyx, wifi and all like that la. dan opis nie banyak tentang marketing. nama pun dah consumer sales kan.

eh, makin banyak pulak aku merepek. hahahha.
takpa la kalau lain bidang kerja. dapat jugak timba pengalaman lain2 kan. inshaallah ALLAH permudahkan segala urusan aku.

kosong opis,

ilal liqa'

11 comments:

  1. Buat sistem inventori atau website utk promote company product..ok jgk tu

    ReplyDelete
  2. Macam sama bidang dgn adik saya yg tgh praktikal skrg..dia pun poli jgk poli Kuching.

    ReplyDelete
  3. Takpelah. Kadang-kadang best juga pergi mana-mana atau buat apa-apa seorang-seorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya memang best kak, tetapi kekadang sunyi. hhaha :D

      Delete
  4. saya ni jenis yg tk biasa sorang2 sbb bila saya sorng2 cepat rasa bosan dan mulalah fikir org semua tak sayang saya dah. hahaha melebih tak? xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. melebih nampak. hahahaha. dulu BV pun camtu. tapi sekrang dah biasa. so move on la. .muahaha XD

      Delete
  5. kadang2 ina lagi suka berseorangan kalau pergi sesuatu tempat tu sbb bila sorang2, kita jadi ringkas.. hehe

    ReplyDelete
  6. sy selalu pegi kelas sorang2 sbb orang lain tak naik beskal/jalan kaki sekali T_T

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  7. macam sedih bunyinya..

    ehh macam best je bidang awk.. heee
    senang tak ek?
    kite amek akaun mcm migrain salu. hahahah

    ReplyDelete
  8. haiyo kena lone ranger la ek BV? hehe tp sempoi gak ape. baru misteri. kehkehkeh

    ReplyDelete
  9. masa praktikal pun cikfafa sorang2 ja. tapi sebab kat uni dah terbiasa, lama2 rasa okay ja. kadang2 kena gak belajar independent. ^^

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!