Thursday, 18 December 2014

telemarketing praktikal punya pengalaman



Assalamualaikum
tajuk kemahen kau. aku dalam bidang IT ofcoz la sedikit kekok dengan keadaan yang lebih kepada bisnes. muahahha. sebab aku tercampak dalam consumer sales department. dan department nie lebih kepada kemasukan sales2 firma la. dan yang berkaitan dengan bidang aku dalam department nie adalah sistem data masuk tu je. hahahaha~

how i wish aku boleh buat kerja luar. maybe lawat site ke. apa ke. hahhahaa. aku nak cahaya matahari. nak tengok benda hijau.

then, semalam dan hari nie aku buat telemarketing. call customer dan jemput dorang datang sambil promote tentang  produk dan servis kat sini. dibagi list dua muka surat hari nie. semalam satu muka surat je. hehehhee :D

macam2 jenis orang yang aku dengar. kalau yang okay memang okay. bagi aku bumiputra senang la nak cakap sebab boleh je cakap melayu kan, dan sebab aku takpandai chinese ohh. kalau kat sibu memang banyak chinese, so ada chinese yang faham aku cakap. ada yang takfaham siap kasar2 ngan aku lagi. suruh orang chinese cakap dengan dia sebab dia takfaham apa aku cakap. cuba la cakap baek2. nanti aku baek2 la jugak. terguris hati guaaa T^T. tapi takpe la. pengalaman kan. :3

ok. done telemarketing. what next?
siapa tau? hehehhehee. :P

sekian,
ilal liqa'


12 comments:

  1. saya pun nak lawat siteeee. boring la duduk ofis je. hahaha. nak jugak lawat platform kat tengah laut. mana tau boleh terjumpa ikan duyung ke, dolphin menari2 ke. huhuhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. uihh? nak pergi tengah laut? seram. hahaha. kalau terjumpa duyung dan dolphin memang bertuah badan. XD

      Delete
  2. Bunyi susah bebenor tu BV. Tapi papepun, best of luck in everything,eh? Ganbatte!!! XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. takler susah sangat. muaahahah XD
      arigatooooo!
      gudluck gak nini. . :)

      Delete
  3. Telemarketing.. Bunyi cam susah. Apapun ganbatte!!

    ReplyDelete
  4. wowww ini rupanya pengalaman bekerja telemarketing.. hehe.. ina belum ada pengalaman lagi.. mesti kena banyak sabar kan..

    ReplyDelete
  5. apa ni bv , telemarketing praktikal letak gamba HK , tergoda tauuuuuuu comel sangat !

    ReplyDelete
  6. wah telemarketing practical tu cmane kenapa qila bongok sgt ni uggggh hehehe.

    Have faith. Nnt belajar lah ckp chinese ekeke. Chaiyuk BV! I KNOW U CN DO IT!!!!!

    ReplyDelete
  7. Kagum sangat orang yang buat telemarketing sebab kena layan macam-macam ragam orang.

    ReplyDelete
  8. harap2 byk bersabar dalam mencari pengalaman...ne tauk kelak dpt keja nak bagus gik nak ohh...insyaAllah...hehehehhe

    ReplyDelete
  9. kalau bab nak kena cakap dengan orang ni yang saya lemah ni hehehe. apatah lagi kena layan orang ni T.T

    ReplyDelete
  10. ana pon kerja bidang IT gak hehe. selama 4 tahun kerja ni mcm2 gak pengalaman hehe. bykkan sabaq no. i know u ken du it BV! hehe

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!