Thursday, 25 December 2014

shopping di instagram

Assalamualaikum
baru2 nie aku ada shopping online. gila la. apasal baju murah2 nie. hahaha. macam banyak je aku shopping. tapi takbanyak pun. baju dan kasut je. aku rasa tu keperluan. sangat la perlu. muahaha. kalau orang tanya tak rasa membazir ke beli banyak pakaian? aku tak rasa membazir pun sebab pakaian mesti la kita pakai kan. hahaha. ingat lagi pesan mak aku, kalau ada duit, barang yang kita beli mesti la "nampak", kira macam nampak la apa jadi dengan duit tu. macam beli pakaian, keperluan. jangan taknampak macam beli banyak makanan.

hahhaha. aku dulu kalau ada duit je mesti beli makanan je. nak makan sedap2 je. hehe. sekarang dah faham sikit dengan apa yang mak aku sampaikan. so banyak la barang yang 'nampak' dengan duit sendiri. :) so banyak la barang aku beli dengan duit sendiri. yey. :D

sekarang nie dah beberapa kali jugak la aku beli barang di insta, mostly baju la. dan masa sekarang masih menanti baju yang aku beli dan kasut. dua2 keperluan la. sebab baju untuk gi kelas dan kasut perlu ganti sebab lama sangat dah kasut aku tu. nak masuk 4tahun dah mungkin. hahaha XD

so this how my shoes look now. it been many years since we together. hahah XD

aku beli kasut kat insta. preorder. tunggu lama lagi. tapi takpa, sebab aku penyabar aku try la sabar banyak2 tunggu tu. lagipun warna faveret tu. susah nak dapat. hehehe :) alhamdulillah, pemilik ig nie layan aku dengan baek, even aku banyak tanya pasal saiz apa semua. 

baju lak untuk formal boleh, casual pun boleh. ig yang jual baju tu macam kurang mesra dengan customer pulak. hubungan hanya melalui whatsapp. dan dibawah nie conversation aku dengan ig tu, lebih kurang la. aku jenis takbanyak songeh kot. lepas survey beberapa hari atau minggu memang aku dah ready nak beli. 

hmm, first time aku dapat layanan macam nie. hahaha. hudnuszon, maybe dia penat layan customer banyak. sebab ig nie femes gak sebab baju dia. tempat lain yang aku beli sebelum nie semua ramah2 belaka. siap bagi smiley kiss2 lagi. hahaha. takpe la. maybe dia memang penat dan takdak mood. sokay. apa2 tunggu je barang tu. hopefully sampai dengan selamat la. hhehee :D

mintak maaf kalau ada salah apa2 ye. 
memang susah gak meniaga nie kan. :)
sekian, ilal liqa'


37 comments:

  1. hm husnudzon lah jugak. tapi kebiasaannya penjual dekat ig mesti ramah2 sebab boleh tarik perhatian customer kan. customer pun selesa. kalau penjual sombong, hm mesti ina ikrar haritu jugak tu lah first and last ina beli kat situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ina kan? maybe nie akan jadi first n last beli. maybe la. hahaha XD
      husnudzon je kan. :)

      Delete
    2. hui kasut tu uzur habes dah tu BV. berjasa betol tu kalo dah 4 tahun hehe.ana pon suka beli di insta. mostly kasut lah. sekatat ni ada 4 jenis kasut dah yg ana beli online. baju ana kurengg sikit nak membeli online sbb takot x muat ke hape hehe

      Delete
    3. hurmm mcm kurang mesra jugakla. ana pernah gak kena camtu. tp husnuzon gak la dok pikir xpelah, die penat la kot. huhu

      Delete
    4. Alammakk kak bv hehe.
      Husnuzon jelah ek.
      Tp serious kalau cwmtu qila tak gi bbank in hahaahhahahaa.
      Wah nak beli kasut jugak!!
      Bv beli katne nnt review eh hehe <3333

      Delete
    5. anamizu : memang berjasa sangat dah kasut tu. menang membeli menang memakai kononnya. hahaha XD, kasut kat insta nie memang jenis yang susah nak jumpa kat kedai kan? hehe, dahtu harga pun berpatutan. :D

      Aqilah Azmi : husnuzon le nie. hehehe. :D tapi dia baek la qila. hehe. nanti dah dapat kasut tu BV review eh~ :D

      Delete
  2. alhamdulillah setakat ni beli online layanan yang diberikan sempurna :)

    ReplyDelete
  3. Aku still suka beli makanan dari bershopping baju. Hahahah. Hmmm sebenarnya tak reti shopping baju :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala tak reti ke? meh BV ajar, nak tak? hehehe.
      dulu pun tau nak beli makanan je. tapi sekarang dah tau la sikit beli pakaian semua. hehe :)

      Delete
  4. setakat ni kat IG akak ada beli tudung custom made. owner dia layan serius friendly sangat. dahla murah jugak dia jual tudung tu :) tak pernah lagi beli baju kat IG

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bagus sangat kalau dapat layanan friendly dari owner tu, buat kita makin semangat nak beli barang dia kan kak? hehehe :)

      Delete
  5. kalo kat fb prnh la sopink..
    kat IG xprnh lg.. hihi
    segan nk wasap wechat bagai.. hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala, segan lak. hehe.
      BV pernah shopping kat fb jugak. senang lagi kan sis. hehe :)

      Delete
    2. ana pon dah jarang membeli kt fb semenjak ada insta nih sbb kdg tu kt insta way cheaper than kt fb. pd hal barang yg sama & kualiti yg sama je hehe

      Delete
    3. ye la kan, BV perasan jugak hal nie. hahaha XD

      Delete
  6. wahhh.. bestnya kak. Miza tak pernah bei online lagi. Tadi cuba2 ya Allah berkenan dengan satu beg ni Lawa sangat sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli ikut keperluan sebenarnya. hahaha. tapi kalau BV memang rembat je yang berkenan di mata. tapi mesti survey harga dulu la kan. :)\

      beli pun ikut kemampuan. :)

      Delete
  7. uish patutnya after dh dpt customer lagi la kena keep in touch so org tu beli lagi. tak customer-friendly lansung >_<

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la kan. :) takpa la asal barang dia jual berkualiti. hehehe :D

      Delete
  8. hahaha..kita tak boleh bukak instagram pulak BV. Asal bukak je, semua nak beli (dululah). Asal berkenan je, sikit-sikit bank in. ya ammpun, bila pikir2 balik banyak noo pembaziran dilakukan. Now, no more shopping online. hehee.. Ehh, followlah ig azwar, (azwarsyuhada) nanti kita follow BV balik. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. sama je kita. kalau ada duit memang semua yang berkenan di hati la nak dibeli. habis duit nanti menyesal tiada guna. hehe. T^T. tapi nak latih diri berbelanja ikut keperluan dah nie. hehe.

      dah follow. kekeke :3

      Delete
  9. normally igshop mmg camtu sbb nak urusan jual beli simple tapi ramai je yg ramah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rupanya. bagi la smiley kot. hahaha. sebab nampak la sikit friendly igshop tu kan. . :D

      Delete
  10. stkt ni tak pernah lagi rasa beli kat instagram. takat ebay je lah :D hehe tu pun barang2 yg murah2 bawah 1 USD, free shipping lagi.

    * kurang minat shopping sebenarnya. BV mesti pandai bergaya kannn :)

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV pun pernah gak usha barang kat ebay. tapi shipping dia lama kekadang kan. hehe. :D

      *ishhhh, takpandai bergaya pun. BV sederhana je. hehe. asal selesa. :)

      Delete
  11. memang ada je kan penjual macam tu, bagus BV, husnuzon, hehe. betul kut, letih :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ada. :) alhamdulillah. memang letih berniaga nie. :)

      Delete
  12. begitulah. penat kot BV. pemes lah katakan. leulz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahaha kak scha. memang dia penat kot n memang pemes pun. XD

      Delete
  13. alahai samelah. beli baju kat ig dah jd satu keperluan. hahaha.
    ada jugak pernah kena dgn pigshop camtu. tp lepas pd tu mmg tak beli dahlah kat dia. 1st n last katanyee. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu keperluan? hehehe. memang baju satu keperluan. BV selalu bandingkan harga baju kat ig n kat luar. memang kat ig murah lagi, pastu lebih banyak pilihan kan. hehe.

      kalau baju dia berkualiti BV takkesah nak beli lagi. wakakaka. :D

      Delete
  14. Kadang-kadang geram juga dengan sellers macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang geram. sedih pun ada sebab kita customer dia kan, T^T
      hhehee. maybe dia memang penat layan customer la tu. . :D

      Delete
  15. agak laa . gene tak peramah tu ada. maybe memang jenis dia macam tu org ucap thanks tak balas apa2 .

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe la. hehe. sedih kot ucapan thanks tak dibalas dengan u wlcome. T^T

      Delete
  16. saya pun memang selalu gak beli online....selagi kita rasa tak terlalu membazir dan memerlukan apa salahnya kan...nak rewardkan diri pun bolee...

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!