Wednesday, 31 December 2014

review kehidupan 2014

Assalamualaikum
lets started all those throwbacks, muahahaha. meh flashback semua kenangan yang terjadi pada tahun 2014. yey, alhamdulillah, aku banyak dapat pengalaman pada tahun 2014. setiap tahun la aku dapat pengalaman. hahahaha XD

kerja sementara tunggu masuk semester 3, aku jadi cashier dengan para sepupu, memang a huge experience la, sebab jumpa macam2 jenis orang dan macam2 ragam. ada pelbagai kenangan pahit dan manis la sepanjang jadi cashier nie. kena marah ada kena bagi hadiah pun ada. banyak jugak jumpa kawan baru. nasib takdak pergaduhan bertarik tudung. hehehe

tahun 2014 nie aku kat semester 3 sesi june 2014, semester yang agak memeningkan kepala bagi aku sebab serious aku tension sebab banyak assignment. T^T. tapi alhamdulillah, kuat jugak semangat aku kan. wakakaka. dan aku berjaya jugak tamatkan semester 3, result ada jatuh sikit. but still under control la konon. *flip2 tudung sambil tiup2 muncung dia*

dan tahun 2014 nie aku start praktikal, part mencari tempat praktikal tu paling sengsara, nak menangis jugak la rasa sebab takut takdak tempat praktikal dan extend semester. alhamdulillah aku dapat jugak tempat praktikal, dugaan jugak bila sorang je kat tempat praktikal. dah biasa keseorangan kononnya. muehehehe. selalu berjalan seorang siap main kibar2 skirt lagi tak kesah dah skirt menyapu lantai dan jalan raya. hikhiks~

tahun 2014 jugak laptop aku hancur, dan beli laptop baru jugak baru2 nie. alhamdulillah. memang banyak hikmahnya. :) lompat2 tinggi2 la dapat laptop baru. tercapai wishlist aku nak dapat laptop putih satu.

seriously it quite a tough year for me. :)
syukur aku masih bernafas dan menghirup udara segar pada tahun 2014. alhamdulillah. kalau ada apa2 salah aku pada tahun 2014, mohon maaf ya. walaupun hari nie bukan hari raya. :3 tak semestinya hari raya baru kita mintak maaf kan.

azam tahun baru?
emm, lemme think. kakaka.
awal tahun je aku ingat azam, dahtu akhir tahun lupa. nampak tak betapa tak berazamnya aku. hahaha. CHANGE BV CHANGE! so I WANNA BE BETTER PERSON. lebih baek, lebih husnuzon, lebih rendah diri, lebih positif, lebih confident, lebih berjimat dan macam2 la.


aku masih 19 tahun tahun 2014. so pada tahun 2015, bulan mac, 3 haribulan nanti aku dah masuk 20 tahun. weee. :3.

inshaALLAH kalau panjang umur. :)

sekian,
ilal liqa'



11 comments:

  1. moga 2015 lebih manis dan baik untuk kitaaa :)

    ReplyDelete
  2. good luck fir your study dear :)

    ReplyDelete
  3. Selamat Tahun Baru adik Vanilla:))

    ReplyDelete
  4. selamat menuju ke alam lebih dewasa..
    dah masuk 20an..
    kehkeh..

    akk thn dpn 30 tahun..
    sobs.. dh tua dh..

    selamat tahun baru!

    ReplyDelete
  5. selamat tahun baru kak BV! semoga apa yang kak BV idamkan, tercapai ^^

    ReplyDelete
  6. hish. jadi cahier memang byk benda belajarr. haha. Gudluck untuk tahun 2015 pulak ye ^^

    ReplyDelete
  7. Semoga tahun ini akan menjadi lebih baik :)

    ReplyDelete
  8. Mudanya syg akak niii. Hihi.

    2014 yg penuh dengan macam2.

    Haha. nnti akak pun nak recap 2014 lahh.

    ReplyDelete
  9. Semoga tahun 2015 menjadi lebih baik, lebih bermakna, lebih positif than 2106

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!