Thursday, 11 December 2014

rasa nak buat giveaway je?



Assalamualaikum
aku macam nak buat giveaway la. aku nak bagi preloved novel. novel fixi dan lejen press atau komik. sebab aku taktau nak simpan dekat mana. dan banyak je barang dekat rumah aku nie. hahahaaha. adik aku banyak buku sampai rak buku penuh. takdak tempat lagi dah nak simpan buku2 aku. kalau aku ada rak sendiri kan bagus. mesti macam2 je buku aku beli. adik2 aku masih sekolah. tu la banyak buku nak simpan kan. so aku nak bagi la buku. nak jual? taknak la. sebab buku tu aku dah tulis nama. hahahaha~

aku kejam sikit, taknak orang kacau buku aku. hahhaa. especially adik aku la. kalau dorang simpan baik2 lepas baca memang la aku tak marah. tapi lepas baca letak melata, dah tu renyuk2 pulak cover buku tu. sedih tengok makkkkk~ geram pun ada. nak marah kecian. hmm.

so, kalau korang ada preloved novel atau buku2 yang taknak dibaca lagi, atau nak dibagi kat orang, meh la jadi sponsor boleh??  meh memupuk budaya membaca dalam kalangan masyarakat. asyik baca blog je. lain kali baca la buku. hahahha~

nak tak kalau aku buat giveaway? bagi idea sikit. hehehe. kalau banyak yang sokong, aku akan cari sponsor. selain aku sendiri.  :3

segala komen korang amat dihargai. :D
sekian,
ilal liqa'

36 comments:

  1. Buat giveaway buat! Saya pun jenis yang suka baca novel. Novel fixi pun saya layan.

    ReplyDelete
  2. Buat jangan xbuat. saya pasti akan join :).. kalau ada pemenang untuk kategori seo (teratas carian google) pasti giveaway lebih hangat.. (Sekadar cadangan) :)

    ReplyDelete
  3. nak!!! buat la... hehe.
    buku banyak kat Sabah. yang ada sekarang tak banyak, kalau x, boleh juga jadi sponsor. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa. pergi mana semua buku tu? hehehe. :D

      Delete
    2. sekarang ni kat Perak. buku yang banyak-banyak tu kat Sabah. hehe. la ni ada buku belajar je. haha

      Delete
  4. Replies
    1. nak ke? inshaallah kalau takde aral kita buat giveaway :)

      Delete
  5. Waalaikummussalam. Buatlh :) tk sbar nk join ! ^_^ Sya ada bnyk novel tpi smua syg. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV pun syg novel2 BV. tapi taktau mana nak letak dah. .haha XD

      Delete
  6. Replies
    1. inshaallah kalau takde aral melintang ye. . :)

      Delete
  7. mohon buat. hehe. nak buku fixi dgn lejen. xnak letgo ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak letgo jugak. tapi macam nak buat giveaway dulu. .hehehe :D

      Delete
  8. Nak nak giveaway! Nak jadi sponsor gak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius nak jadi sponsor? hahaa. .thanks. . :)

      Delete
  9. Takde buku lain yang boleh dibagi. Buat lah. Boleh join kalau buku-buku tu menarik hati akak ^_^

    ReplyDelete
  10. Buatlah! Kami sokong. Ada novel fixi gak tapi sayang plak nak letgo. Rak blo. penuh lg. Huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa. rak BV pun belum penuh. .lain kli penuhkan. .hehe :D

      Delete
  11. giveaway novel?? awesome! Love this kind of giveaway.

    <a href="http://lemieletlavanille.blogspot.com/>Pretty Little Things</a>

    ReplyDelete
  12. teringin nak jadi sponsor. tapi takde kat malaysia sekarang T_T

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala, takpe. .hehehe. thankss ya. . :)

      Delete
  13. buat lah :) and saya sudi jadi sponsor ^^
    Pm me here : https://www.facebook.com/nurmyra.eyra

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanksss ya. .kalau BV buat nnt pm. . :)

      Delete
  14. kita sokong akak 100% untuk buat GA.. insyaallah kita join nanti ^^

    ReplyDelete
  15. BV buat BV! ana jenis x brp membaca buku sgt tp kalo nama lejen press mcm nak je jugak hehe

    ReplyDelete
  16. buat la BV..........! kita suka buku..tp rules kasi simple ya..hahaha

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!