Friday, 19 December 2014

jangan minum cola

Assalamualaikum
aku selalu minum cola. masa pergi kerja, dan pagi2 duduk kat kedai kopi. kononnya. hahaha. perangai macam orang tua duduk kedai kopi bagai. :P tapi betul la. bapak aku turun kerja awal. so aku sementara tunggu masuk office, singgah la dulu kedai makan tu.

kalau duduk situ mesti la ada order air kan? so kekadang aku blur je nak air apa. hahahaa. haaaa. nak air pun blur lak kan. kau hadeee? lama aku pikir nak order air apa. selalunya kalau taktau aku sebut je apa yang ada dalam otak.

cola nie bukan macam coca cola je tau. banyak lagi jenis cola nie. takkan korang taktau? hahaha. coca cola paling tinggi tahap gula dia. so bila aku order cola nie tadi, bapak aku tengok la kan. tak bagus minum cola, nanti kencing manis. hambekkk. kena nasihat dengan bapak dah. hehehehew.

so bapak belanja nie je. okay la. hahaha :D
lagipun memang suka lemon ice tea. 

sekian
ilal liqa'



20 comments:

  1. suka jugak minum ais lemon tea :)

    ReplyDelete
  2. dari kecik saya kureng. bukan kureng laaa mmg xsuka air gas. lg2 cola sbb Nnt bila minum sakit otak lpstu kalau ada angin tiba2 keluar kt hidung , sakit. Haha ! : D

    ReplyDelete
  3. MG pun mmg dah betaun tak minum coke
    air tin ape pun xbgus sbnrnya
    semua gula banyak :)

    ReplyDelete
  4. sedap kalau minum mse cuaca sejuk :) In Sya Allah, one Day akak belanja sis BV minum yer?

    ReplyDelete
  5. Untung ada bapak yang take care. hehehe

    ReplyDelete
  6. betul tu. drpd minuman yang tnggi kandungan gula, baik ambik yg kurang! lets practice healthy lifestyle!

    ReplyDelete
  7. ana memang kurang minum air2 carbonated kecuali 100plus. kalo ice lemon tea ana suka! hehe

    ReplyDelete
  8. masa muda-muda dulu selalu gak minum cola >.< sekarang dah kencing manis T_T berenti minum cola, tapi air manis lain amik pulak wakakakaak /dush

    ReplyDelete
  9. Cola sedap . Tp merbahaya.. sy pun dlu peminum tegar cola. Now dah tak minum, minum jus2 nih lagi best kan ^^

    ReplyDelete
  10. akak kurang sikit minum air bergas.. tak suka :) ice lemon tea tu memang best!

    ReplyDelete
  11. hehehe.....dah lama tak minum lemon ice tea. :D

    ReplyDelete
  12. Hehehe qila kureng coke huhu.
    Sekarang qila suka A&W with vanillla ice cream omg buat float ekeke.
    Hmmmmm

    Sakit dada tau minum coke. Sakit hati pun ada gak sbb kakak qila and other siblings suka gila dkt coke hhahah

    ReplyDelete
  13. KIta suka minum susu dutch lady sahaja..hahah

    ReplyDelete
  14. KIta suka minum susu dutch lady sahaja..hahah

    ReplyDelete
  15. Kalau Coca Cola tu memang Nad pun tak suka langsung T_T Baik minum air kosong je haha

    ReplyDelete
  16. cola apa yg kita nampak = coca cola, air gas yg warna coklat..hehehe..
    mmg pun,dgr la nasihat ayah tu, tp air tin pun perisa lain mmg banyak gula.. kita time raya ja dpt merasa air gas..hehe

    ReplyDelete
  17. ice lemon tea, my favourite drink too ^^

    ReplyDelete
  18. betul tu. coke ni memang tak bagus untuk kesihatan.. banyak keburukan dari kebaikan..

    ReplyDelete
  19. ina memang tak suka minum coke sebab ummi kata tak elok untuk belajar.. lagipun bila ina minum coke, nanti pening pening..

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!