Sunday, 21 December 2014

bokura wa minna kawaisou

Assalamualaikum
nak cerita tentang anime lagi. muahahah. suka tengok anime yang grafik dia cantik2. so ini la anime yang agak cantik grafik dia. wee. hehehe.

bokura wa minna kawaisou : The Kawai Complex Guide to Manors and Hostel Behavior

Bokura wa Minna Kawai-sō
-------------------------------------------------
genre : comedy, romance, life
original run : April 3, 2014 – June 19, 2014
episodes : 12 episodes
-------------------------------------------------


Plot
Thanks to his parents' job transfer, high school freshman Kazunari Usa finally gets to enjoy living on his own in the Kawai Complex, a boarding house that provides meals for its residents. Ritsu, the senpai he admires, also lives in Kawai Complex, as do a few other "unique" individuals: his masochistic roommate Shirosaki; beautiful, big-breasted Mayumi who has no luck in finding men; and sly, predatory college woman Sayaka. Surrounded by these people, Usa never finds his daily life boring.

BudakVanilla's review
okay, anime nie tentang Kazunari Usa yang nak hidup sendiri macam tu dan tinggal kat satu tempat nama Kawai Complex, macam rumah sewa atau rumah tumpangan yang sediakan makanan untuk orang yang mendiaminya. Kazunari Usa nie minat kat Ritsu yang jugak tinggal sama kat Kawai Complex. selain tu ada jugak beberapa orang yang tinggal kat situ. hehehe. Usa ada roomate nama Shirosaki, Shirosaki nie gila2 sikit. hahhaa. dan ada 2 orang perempuan, Mayumi dan Sayaka. walaupun tinggal satu tempat sama. tapi ada kawasan larangan untuk lelaki2 nie. hahhaa. lawak je kalau termasuk kawasan larangan memang konfem kena lempang pukul tendang la. hahaha. sebab macam2 perangai dan macam2 je yang jadi, Usa tak pernah boring kot. hehee.

Sayaka, Mayumi, Ritsu. Usa, Sumiko, Shirosaki. 

watak yang aku minat adalah semua. hahha. semua ada kelebihan sendiri. Ritsu si ulat buku yang selalu baca buku sampai boleh terpengaruh dengan buku yang dia baca. hahaha. Usa la memang selalu la cari peluang nak bercakap dengan Ritsu sampai dia takut apa yang dia cakap jadi spoiler. Mayumi si broken heart selalu tapi perangai. hahha. Sayaka nie kekadang pelik gak. Shirosaki walaupun dia cam bengong, tapi kekadang dia okay jugak, macam2 je idea dia nak buat sesuatu. 

ada 12 episod dan 1 ova. 
aku suka episod yang Ritsu defend Usa masa Usa tengah ambik order bila kawan2 dia datang kedai tempat dia kerja. sweet gitu. hehehe. dan waktu lipan masuk bilik Ritsu. tu lucu sangat. hahaha XD

grafik anime nie cantik sebab pemandangan dia macam real. heheh:)

sekian,
ilal liqa'


20 comments:

  1. anime ni dalam list akak nak download :) hehe. teringat kat Sakurasou lak bila baca review ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti tengok kak. best. hehehe. Sakurasou tu camne? hehehe :)

      Delete
  2. art dia nampak flawless gilaa.. :3 okay, masuk dalam list nak tengok. ^^

    ReplyDelete
  3. peminat tegar anime ni. heheheh :)

    ReplyDelete
  4. yay, lagi anime review!! betul2, sy pon suka anime yg cantik grafik dia.. ok, noted! nanti na tengok next time.. thx for review ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la. hehe. kalau grafik cantik memang suka tengok. tengok tau. hehehe. u wlcme. . ^w^

      Delete
  5. Aarrrgghhh lama dah tak followup anime terbaru.. ena suka sangat anime.. nanti nak try cari cerita yang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari jangan tak cari. nie kira anime baru jugak la. baru tahun nie klu tak silap. hehehe :)

      Delete
  6. saya dh lama x tengok anime, tpi suka lukisan anime sbb semua lawa2. btw kt mana boleh download anime ni ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok la. best. heheh. BV tengok kat youtube je senang. hehehe XD

      Delete
  7. fuhhhh ni kalo adik ana tawu ni konfem dia donload hehe

    ReplyDelete
  8. done tengok cerita dia, opening and ending dia best kan? ritsu pulak comel snagat >.<

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. kat youtube ada kak. full episode + eng sub lagi. :D

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!