Sunday, 23 November 2014

something

Assalamualaikum
aku nie jenis jarang marah. kalau marah pun aku diam je. kekadang bila marah sangat sanggup je nangis. pastu bila lepaskan marah ngan sesuatu aku cepat rasa bersalah dan menyesal. bukan la nak kata aku nie baek ke apa. just tolong la jangan buat aku marah. sebab kau taktau apa dalam hati aku kan. macam gunung api nanti. tu takleh tu. takleh2.

so kalau rasa marah, cepatlah berwuduk. moga reda. kalau aku marah, aku selalu baring. hahahaa~ pastu tertido sampai lupa benda apa yang aku marahkan. hmm. korang jangan marah2 tau. nanti cepat tuaaa. taknak la camtu kan??

nak marah jugak?? syyyuuhhhh~ pi mereput sana. hahahha~ gurau je. jangan la marah.



ilal liqa'

12 comments:

  1. haha sama la, once kalau dah marah memang mcm singa la.. tp kalau boleh bersabar jela kn. huhu :)

    ReplyDelete
  2. Nice closing. :)
    http://lemieletlavanille.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. betul.kalau tengah marah tu ambiklah wudhu :)

    ReplyDelete
  4. Berdiam lebih baik...dari melepaskan kata kata...takut boleh mengaibkan seseorang dan berdosa..

    ReplyDelete
  5. Samalah. Kalau marah jak saya baring-baring lepas tu tetidur. Lepas nie kena biasakan diri ambik wudhu kalau tengah marah.

    ReplyDelete
  6. same like me dear ! lebih banyak sedih drpd marah

    ReplyDelete
  7. zz kalau mrh selalu senyap je.. zz x pandai sgt nk lpaskan apa yg zz rasa.. even stress sgt pun.. selalu nangis je la yang mmpu.. smpai tertdo..

    ReplyDelete
  8. marah itu perkata biasa tapi jgn smpai jadi kes serius sudahlah

    ReplyDelete
  9. Ha jangan lah marah marah ni. Tak elok marah marah ni.

    ReplyDelete
  10. sama lah dgn ina.. bila dh terlepas cakap something time tengah marah, memang rasa akan menyesal.. ye lah, masa tu tengah marah, kita tak niat pun nak cakap benda tu kan.. bila dah terlepas, rasa bersalah sangat..

    ReplyDelete
  11. orang yang jenis simpan marah ni kadang bahaya gak. takut bila da banyak sangat simpan rasa marah tu , sekali dia meletup.. fuhhh.. tak fasal2 je..
    tapi bagus lahh... kawal perasaan marah tu. Takde sapa yg suka marah orang, dan dimarahi (:

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!