Friday, 28 November 2014

my UPSR story

Assalamualaikum


a long time ago, whenever peoples ask my target for UPSR in 2007, i just smirk and said i want 5A. i dont really target 5A. just to shut the people. hahhaa. silly me. i forgot how hardwork i was before. what i still remember was, my little sister and i were being sent at school in or before 6 am to school because my father works early. so, when i come into classroom, seriously there was like no one. im the first one who switch on the light, because it was still dark. hahaha~

it was quite bored when alone in the morning, so i read text books. hahaha~ serious talk. back then i was a so so student. if u know what i mean lah. hehehe :3

i always get berbelas belas place in darjah 6. kira macam dapat no 11, 12, 13 macam tu la. never get 1, 2, 3 i guess. back then, i love science so much. i hate math of course. i always get high marks in class for science and for math, i always get cukup2 makan. heehehe. i love science koz it seems easy and just use logic about surrounding la kan. but for math even it use logic, i hate it! until now.

then, when UPSR, alhamdulillah, i got 5A. muahahah. i really tak sangka kot. when my name being called to come infront to the stage i told my friends who sits beside me,

"eh, nama aku ke kena panggil tadi?" i was blur. sebab sangat tak sangka. dan teachers pun tak expect aku dapat 5A. hahahaa. funny lol. dan mak aku masa tu belum sampai sebab ada event kat tadika adik aku. tu pun depan sekolah tu je. so aku naik atas pentas and awkwardly dipeluk oleh cikgu2. hahaha.

sebelum tu, aku dah cerita dengan kawan sekelas aku kalau aku dapat 5A family aku akan ajak aku makan kat KFC. then, aku dapat. pastu kawan2 usik la, eh pi makan KFC la malam nie kan. hahaha.

then, bila nak balik dah, mak aku sampai. dan mak pun taksangka aku dapat 5A. hehe. so mak aku peluk aku. then it was my first time air mata gembira keluar. good moment. :)

alhamdulillah.

dan hari tu adik aku dapat 2A dalam UPSR. dan tahniah ;3


ilal liqa

17 comments:

  1. tahniah kak :) hehe dulu ina suka math & sains.. tapi ina tak suka english... sampai sekarang, english memang sub yg agak sukar utk ina..

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum. Thniahlah kak dpt 5A .. hehe :3 Okeylh dlm bnci2 kt math dpt jga A.. Dripda sya. :p
    Thnaih jga kt adik akk .. Tkpe. Prjalanan msih jauh lgi :)

    ReplyDelete
  3. zaman tu, dapat makan KFC dah rasa indahnya dunia kann. hehe

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  4. kite dpt 3A 2B jeee.. dulu xnk blaja rajin2.. jd la mcm tu.. hihik

    ReplyDelete
  5. Hehe, bila dapat result yang dapat menggembirakan parents memang rasa seronok kan! Dulu saya dapat 4A, tengok muka mak, mak senyum ja. Sebenarnya mak dah tau awal saya dapat 4A sebab cikgu dah telefon mak awal2. Aduh! Hahaha, anyway UPSR adalah kenangan yang terindah juga! :D

    ReplyDelete
  6. Tahniah ya. bagus betul suka sains. Akak tak suka sains sangat sebab tu tak pandai sains sangat. UPSR pun tak straight A's

    ReplyDelete
  7. tahniahh. rezeki tu. hehe
    ninaa pon tk suka math haha

    ReplyDelete
  8. rezeki kan, kalau Allah nak bagi memang kita tak sangka.. hihi.. btw, tahniah jugak untuk adik. takpe, masih banyak lagi peluang untuk dia ;)

    ReplyDelete
  9. kita 2004 upsr,samapia skrg slip keputusan ada dalam tgn..wakakkaa.. misteri betul

    ReplyDelete
  10. wahhh besnye dpt 5A! siap dpt kepsi lagi tu haaa hehehe

    ReplyDelete
  11. masa saya darjah 6 saya suka ronda ronda satu taman pastu tak study pon haha memang redha gila masa jawab. upsr dapat 3A pun rasa macam besaq rahmat dah hehe :)

    ReplyDelete
  12. Tahniah kepada adik Intan! These days paper2 susah yer? Wow 5A! syukur alhamdulillah. Akak did quite poor in my UPSR just Bs and a C. I am not much a good student back then but at least I am no lazy either. Balance it out lah :)

    Anyway....
    I did a dedication post for you and some at the link below :) Surprise!

    http://poetessemo.blogspot.com/2014/12/photoshop-work-for-week.html#links

    ReplyDelete
  13. Sama lah. Adik Fara pun dapat 2A je lama upsr but kite tak boleh kata kecuali tahniah and they dah berusaha . Bestnye lah pengalaman budak upsr yang dulu . Yang sekarang ni dah lain kan? Dapat 5A dapat gadget. sampai heboh budak 2A dpt iphone 5 tu xD Fara punya cerita pun leih kurang kak BV jugak~

    ReplyDelete
  14. akak dapat 4A dulu. Tu pun meraung bagai nak rak sebab target 5A. sedihh

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!