Thursday, 13 November 2014

KFC Bombay Fiery Crunch

Assalamualaikum
dalam beberapa entry yang lepas. aku ada buat entry tentang makanan. bukan entry panjang tapi gambar je yang banyak buat cerita. kakaka. kali nie aku malas nak cerita sangat. cuma nak bagitau tentang menu terbaru kfc. baru ke? tak la baru sangat. cuma banyak yang cerita tentang menu nie. iaitu Bombay Fiery Crunch. katanya pedas sangat kan?

tapi rasanya agak okay la. aku jenis yang boleh terima makanan pedas. tapi mesti ada air la. rasa ayam Bombay Fiery Crunch okay la. cuma kulit tu je agak pedas. rasa dia sama macam ayam spicy biasa. cuma ada cornflakes kat kulit. 

kalau lunch dapat harga murah. tapi aku dengan mak pergi masa pagi dalam pukul 11 macam tu. so dapat harga biasa la. jadi korang kalau nak jimat duit, pergi la masa lunch 12-3pm dan dinner 6-9pm. .dapat la makan dengan harga kasih sayang dari kfc :D

masa aku tengah pilih si bombay tu, pekerja tu sibuk pulak promote waffle2 nie. dia kata tengah promosi dan dapat beli harga murah. dan aku iakan aja dong. hahaha. yang nie potato waffle, rasa dia macam mashed potato la. macam aku cerita dalam entry sebelum nie. rasa dia okay la. aku makan dua bijik rasanya. selebihnya bagi kat adik2 kat rumah,

dan inilah rupa bentuk ayam bombay fiery crunch. aku agak suka la set bombay nie sebab ada cheesy wedges. takpayah dah nak order cheesy wedges macam yang aku selalu buat tiap kali makan dekat kfc. okay la dengan harga tu. ko dapat dua bijik ketul ayam dan cheesy wedges. air jus mangga lagi. tu yang sedap tu. muahahaha~

rasa dia okay la. macam ayam normal. *ayat kau*. kulit dia memang rangup lah. takyah cakap. tengok rupa pun dah tau kan. dan paling best aku makan kulit tu, memula macam kurang rasa pedas, tetiba masuk dalam mulut lama2 macam pedas lak. siap batuk2 lagi kau. hahaha. aku jenis kureng makan pedas kot, bukan tak suka. cuma tak berapa, tapi aku suka la, cuma aku perlukan lebih air. water water please. segelas memang tak cukup la untuk aku. so air cepat habis. dan aku takdapat menikmati ayam ini lagi. muahaha~ lain kali nak order 2 gelas air baru boleh. 

aku taktau la taste korang. ada certain kata takpedas. ada jugak yang kata pedas sampai bibir rasa kembang lepas makan. itu terpulang pada citarasa masing2 kan. 

eh macam banyak pulak aku cerita kan. tadi kata taknak cerita banyak.hehehe~

sekian. 
ilal liqa'



20 comments:

  1. yg waffle 2 dh mkn..
    sedap..
    yg ayam ni xmkn lg..
    kalo pedas xnk mkn la.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa dia boleh tahan la. .sedap jugak walaupun pedas2. . :D

      Delete
  2. yang baru ke ni? lama dah xmakan kfc. Nak juga rasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, yg nie yang baru tu. .iklan kat tv..hahaha :D

      Delete
  3. sedap jugak taw. waffles dia penuh dgn kentang. ahaha. nak makan lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap. .macam rasa mashed potato. .tmbah lagi dengan sos cheese tu. .pergghhh :D

      Delete
  4. hihi, aritu g kfc, ingat nak order, tengok cam pedas je, terus xjadi.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la order. .agak pedas la. .tapi okay je. .hehehe

      Delete
  5. ina dah pernah rasa dah.. seriously memang sedap! ^^

    ReplyDelete
  6. tak rasa lagi ayam baru ni.. best la kalau wedges ada sekali ngan ayam tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best. .rasa pun blh tahan. . :D

      Delete
  7. wahhh.. tergoda ni.... tengok je pun dah rasa sedap..

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tergoda tengok ayam nie. .hehe

      Delete
  8. macam terlebih goreng ja ayamnya..huhu..rasanya mcm lain ja nanti..

    ReplyDelete
  9. kalo compare dgn yg Japanese apa yg sblm tu, mmg yg Bombay ni waaay better la mengikut tekak aku jugak.. dan yess mungkin pd certain org ia agak pedas. err sbnrnye pedas die tu mcm lambat sikit baru terasa kot. errr entah betol ke entah apa aku tulis ni kikiki =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pedas dia lambat terasa ckit. .pastu dh msuk mulut lama mkn baru terasa pedas. .hahaa. .memang sedap la. . :D lbh baek dr yg sblm nie. . :D

      Delete
  10. kita pernah makan yang bombay set burger punya. pedas la sedap. ehehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kan? suka set nie walaupun pedas. . :3

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!