Saturday, 22 November 2014

kaichou wa maid sama!

Assalamualaikum
aku sekarang tengah tengok anime. hahaha. lama doh tak layan anime. asyik drama korea je memanjang kan. dan anime yang aku tengok ialah kaichou wa maid sama.

KAICHOU WA MAID SAMA! (the president is a maid!)

anime nie kira macam romantic comedy la. geram tengok dorang sweet2. hahahaha~ jangan amalkan. si girl misaki ayuzawa tu president student council club dekat seika high. jadi dia memang terer la. dipandang tinggi oleh pelajar seika high. sebab keluarga dia ada masalah dia pun kerja la jadi maid kat cafe. so cute la. dan dia taknak rahsia dia kerja jadi maid pecah. takut reputasi dia kat sekolah hancur. 

satu hari, tiba2 takumi usui pelajar lelaki popular sekolah ternampak dia berpakaian maid. so mula lah si usui ni buat annoying. hahaha. sebab misaki ayuzawa nie nak takumi usui simpan rahsia jadi dia pun selalu la perhatikan usui. cute dooo!~

then, typical manga la kan. fallin love. takumi usui fallin love dengan misaki ayuzawa. president tu perangai garang mak kau. siap pandai self defense. dia tak peduli sangat kan si usui tu. hahaha. tapi biasa la girl kan. hehehe~

so korang tengok la sendiri kalau nak. 

sekian. 
ilal liqa'


10 comments:

  1. Owh.. haha. Macam best!
    btw, saya tag untuk GA Blog Beba Ifa.
    http://sinuhadentist.blogspot.com/2014/11/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html

    ReplyDelete
  2. WAAA USUIIIII TAKUMIIIII ahaha one of my crush dalam dunia anime =w=
    dah lama gila tengok anime ni sweet gila!
    ada satu ep tu usui terjun bangunan sekolah dramatik gila scene tu xd

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhhh~
      hahaha. cool la usui. selamber je terjun dari bangunan sebab nak selamatkan gambar tu. .:D

      Delete
  3. wah bv suka anime eh ?anis suka ja , tapi suka baca komik !

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka sangat. BV pun suka baca komik. . hehe :D

      Delete
  4. Hahahahaha,best gila cerita ni.saya pun tengok sekali lagi. nilah cerita first anime saya tgk,shooo sweet tgk diorang :D

    ReplyDelete
  5. best gilaaaaa anime ni . ni first anime yang saya pernah tengok (( i guess ? )) and srs da best anime ever . walaupun anime ni macam dah lama en pastu saya jenis tak minat mana pun tapi sejak tengok cerita ni , jadi kemaruk anime pulak hahahahaha . saya pun ada buat review pasal anime ni , kalau sudi moh le singgah ke blog saya ehek

    http://denesyeslife.blogspot.my/

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!