Sunday, 26 October 2014

insecure


Assalamualaikum
i bet everybody knows what insecure mean. unless sesiapa yang taktau tu rujuk la kat bawah nie ya. biar terpampang depan mata. muahahaha~
lacking self-confidence, unsure of oneself, tidak yakin pada diri sendiri
and aku rasa semua orang ada rasa insecure bila2 masa je. macam aku. penyakit aku kekadang memang rasa lack self-confidence sangat la sangat apatah lagi bila berhadapan dengan somebody who got everything that i wanted. sometimes, rasa diri nie low sangat dari orang lain. dan masa tu mula la tanya diri sendiri benda pelik2 dan soalan2 dan jawapan yang aku dapat dari diri sendiri buat hati dan diri aku nie makin low. if u know what i mean. especially kat laman social macam instagram, twitter, facebook. duhhh, how they be that pretty? how can they got many followers, gift, sponsor? why they are rich and im not? i keep asking myself such as that question and even more and more that sometimes make myself feel so low. macam kekadang aku menyoalkan takdir yang ALLAH tentukan. astaghfirullalazim. bad me. really bad.

*********

then, aku berfikir, if i keep thinking like that, how im gonna move on? buahaha. ayat sehh. seriously, aku VERY DAMN INSECURE. dah la introvert, insecure je lagi. well, manusia mana ada yang sempurna kan. untuk melepaskan diri dari rasa camtu, aku selalu kata kat diri supaya hargailah diri. family aku mengharapkan aku. makbapak aku mengharapkan aku. so what the hell u care about the world? hmm, maksud aku, apa la sangat benda kat dunia sementara nie kan. all fame akan hilang jugak nanti. better kejar JANNAH dan fikir akhirat.

aku nie bukannya alim sangat. solat pun ada yang skip skip. astaghfirullahalazim. dan kekadang aku pun buat benda tak elok. aku nak jadi baik. memang kekadang aku memang nak buat baik. nak buat benda semua kerana ALLAH. baru berkat kerja kita ye. so mulai sekarang, aku tekad nak buat semua benda kerana ALLAH, abaikan lah pandangan orang. :3 jadi aku nak ajak la korang nie. jom la sama betolkan diri yang memang perlu dibetolkan nie. dahlah dunia nie makin hari makin diluar jangkaan dan unpredictable. hehe.

sekian saja.
ilal liqa;








2 comments:

  1. Sama-samalah kita memperbaiki diri :)

    Selalu juga rasa insecure bila tengok orang-orang lawa, pandai, dan kaya ni.

    ReplyDelete
  2. prinsip gua senang je.

    kita tengok apa yang kita ada yang orang lain takda, jangan sesekali tengok apa yg orang ada then kita takda.

    assalam. ;)

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!