Friday, 17 October 2014

cucur cucur si hantu cucur

Assalamualaikum
setiap petang kalau ada duit lepas habis kelas atau kalau hari minggu, aku sanggup beratur beli cucur dekat cafeteria poli nie. hahaha. macam2 cucur ada tau. dah tu, kalau makan petang2 panas2 hmm nikmat memang nikmat. 

paling best, kalau nak beli cucur nie, memang self service. kira layan diri. kau pilih mana cucur kau nak, nak saiz cemana nak cucur apa memang kau sendiri la yang pilih. pastu bayar je. bayar pun self service, dia letak bekas dan letak duit kat situ, baki pun ambik sendiri. tinggal kau jadi jujur ke tidak. alhamdulillah, selama aku membeli kat situ, takde lagi kes jujur tak jujur. 


cucur2 pelbagai jenis yang diletak dalam beg kertas. mesra alam makcik cafe tu ek. dia letak dalam kertas. hehee. bagus. :3

nie first time aku nampak benda nie. aku tanya sepupu dan dia kata tu pengat pisang. entah betol ke tidak. aku makan je tau. hahaha. :D eh, bukan pengattttt. sepupu aku kata cekodok. cekodok pisang. makaseh cik siti sudi tegur kat ruangan komen. hahha. :3 pelupa tahap gaban dah aku nie. cian. 

tu dalam dia, macam ada satu kueh tu kan. aku pun dah lupa nama kuih tu. hehe

dan cucur pisang panas. paling best bila cucur nie nipis2 dan ranggup2. emmm, dapnye.

nie pulak cucur ubi. cucur faveret daku. taktau la jenis ubi ape, tapi dia warna oren. aku gelar cucur nie cucur keribang. memang nama dia keribang kot. hahaha. gambar nie tak cantik sikit. tapi kalau cucur nie makan panas2 dan rangup lagi dicicah sambal dia. mmppphhhhh, boleh terpejam mata makan tu hah. penangang cucur keribang. hahahahha~


kalau part cucur sedap2 nie memang aku suka. 
hahaha. sayangnya cucur udang tidak dijual di situ.
tapi syukurla dengan apa ya ada kan. 
alhamdulillah.

ilal liqa' :)

9 comments:

  1. yang tu bukan cekodok ka? or nama lain dia jemput2 pisang...bukan pengat pisang...pengat pisang tu macam bubur....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah laaaa, cekodok. dah betolkan nama dia. haha. terkeliru jap. :3

      Delete
  2. kaler oren tu xsilap ubi keledek.. kalo kat ganu org pgl ubi steler.. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ubi keledek ye. sini panggil keribang je. hehe. :3

      Delete
  3. Salam :) wow those look so delicious! Macam Cucur gourmet jer :) Thank you for stopping by my blog. I am not a pro blogger like most of you here.

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumussalam. memang sedap kn. u wlcme. :)
      sy pun bukan blogger pro. masih dlm proses belajar. :D

      Delete
  4. alahai sedapnya cekodok tu. seronok makan panas2 :)

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!