Thursday, 28 August 2014

7 things about BudakVanilla

Assalamualaikum
thanks to dayah sebab sudi tag BV ya. thanksss sangat. dahlah sekarang nie jarang dah blogwalking. dahlah mood tengah sedih. buahahah. sedih la sangat kan. jadi kita ceriakan diri dengan menceritakan tentang diri. well said. hahaha. happy tau ada orang sudi tag kita. makasih sangat ya. hehehe. jadi jom la kita memerah otak menceritakan tentang diri sendiri ya. BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM.

sebelum tu, baca dulu instruction dia.

  1. Thank the nice fella who gave you this award ;)
  2. Include a link to their blog (DAYAH yang baik hati)
  3. Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly. 
  4. Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
  5. Tell the person who nominated you with 7 things about yourself


lets start. 7 THINGS ABOUT BUDAKVANILLA YANG COMEL LOTTE (perasan tahap cipan)

1. sensitif
actually, to be honest la, aku seorang yang sensitif. bukan sensitip marah2 bila takpuas hati. tapi sensitif tahap menangis bila sakit hati, kecik hati dan marah. aku takkan cuba nak marah. koz itu makin buat aku sakit hati. so, menangis la sebagai cara untuk release perasaan itu. perggghhh, macam serius pulak kan. heehehe. aku taksuka orang kasar2 dengan aku. even kalau orang tinggikan suara sikit pun hati aku dah kecik. sensitip la camtu kan. hehehehe.]

2. open minded
aku jenis yang open minded, how?? aku boleh terima apa2 topik yang kau nak ceritakan kat aku. koz i really an open minded person. if u ask for my opinion, whether aku jawab ENTAH atau aku jawab dengan sebetulnya. hehe. bergantung kepada benda yang kau ceritakan. even kau nak cerita tentang makhluk asing pun aku boleh terima. being open minded boleh buat otak aku berfikir lebih sikit. makin tua makin pelupa la aku nie. hahahaha.

3. demure
atau pendiam. aku seriusly pendiam. kalau jumpa kawan2, takla pendiam sangat kan. hehehe. aku lebih suka mendengar dari bercakap. agaknya kalau aku tiba2 menjerit dalam kelas mesti semua orang terkejut kan. aku kan pendiam orangnya. bak kata coursemate aku. hehehe.

4. easy to trust
 senang percayakan orang. kalau orang buat cerita tipu pun kekadang aku dengan mudahnya percaya. susahnya. hahahaa. kekadang lawak pulak bila macam tu. macam aku ni naif sangat. padahal aku nie keras kepala, degil, kepala batu bata.

5. blur
aku manusia blur tahap tenuk. dahlah sound trouble blur je lagi. cian kan aku. kalau kau cerita sesuatu yang aku taktau hujung ke pangkal, memang otak aku akan ????????? ?????. pastu buat muka blur sambil kerut2 kening. tipu la kalau kau tak pernah kan? hahahahaa

6. suka seni
aku sukakan benda yang berunsur seni macam melukis, designing, ayat2 puisi. buahahha. macam tak percaya je. mohon jangan percaya.

7. tak suka menunggu
aku paling tak suka menunggu. tapi entah la aku boleh sabar bila menunggu. kira pujuk diri sendiri la. aku dikira menepati masa jugak. aku tak suka melambat2 masa. tak suka lambat. kekadang kelas pukul 7.30. aku dah sampai depan kelas pukul 7.10. kira setengah jam awal turun dari hostel. hahahaha. aku lebih suka aku yang tunggu lecturer dari lecturer tunggu aku. tapi bila menunggu lecturer untuk ambik ilmu, takpe la. aku suka sebab aku memang sengaja datang awal kan.


macam banyak pulak aku nak cerita nie tapi sampai sini saja je la dulu. hehehehe

jadi aku nak tag blogger ohsem2 yang sudi jenguk blog picisan aku nie. hehehehe jeng jeng jeng.

http://qasehqudwah.blogspot.com/
http://namasayafil.blogspot.com/
http://sayanadiathulkamaliah.blogspot.com/
http://nurainahanis.blogspot.com/
http://nothingmuchbutyeah.blogspot.com/
http://loveneddy.blogspot.com/
http://stupidity-zone.blogspot.com/
http://farahanaramlan.blogspot.com/
http://budakpeliksstory.blogspot.com/
http://notesfromwawa.blogspot.com/
http://www.schanazri.com/
http://zafarah.blogspot.com/
http://aeinafq.blogspot.com/
http://qileh.blogspot.com/
http://haruno-hana.blogspot.com/

ilal liqa.





3 comments:

  1. yeh. sama la tak suka menunggu -_-

    sy ade update entry ni jugak. meh baca http://loveneddy.blogspot.com/2014/08/7-things-about-cik-nadyya-versatile.html

    ReplyDelete
  2. lol. df kalau bolehh be punctual hahaha :D tak suka menunggu

    ReplyDelete
  3. haha.. last tu akak setuju.. malas gila bab menunggu ni... thanks for the tag! insya-Allah akak jawab nanti :)

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!