Sunday, 1 June 2014

Sugarbun Gateway Sibu : late night dinner with family

Assalamualaikum
macam lama pulak aku tak buat entry nie kan. muahahaha. buzy kerja la katekan. aku sekarang dah takdak offday. waaaa. sedihnyaaa~ takdapat dah nak membuta sampai ke petang. *dahsyat meh* sekarang aku aktif sikit kat instagram dan twitter. so follow la aku ya. keh keh keh~

semalam lepas aku kerja dalam pukul 10 malam, family aku bawak jenjalan nak late night dinner. dah la shift aku full. bawak lagi makan dengan baju kerja lagi. muahahaha. tabahkan je la hati ini. gembira jugak bila nak makan walaupun penat lepas kerja masih terasa. tapi saaayaaangggg~ kedai makan banyak dah tutup. nak pergi kfc yang bukak 24 hours tu... tapi fuhhh, nampak dari luar banyak je manusia yang berbaris panjang. dah la kfc tu kecik je. nampak penuh dah. sedih hati kecik guaaaaa...

jadi dorang bercadang nak makan kat sugarbun terdekat juggak dibukak 24 hours. sugarbun sikit je manusia. tapi ada jugak manusia2. siap berbaris juak walaupun tak sebanyak kat kepci tu.

pergi ke kaunter aku demand kemahen kauuu. family nak kenyang. so makan la nasi. 


coleslow tu rm5. yang large punya. tapi aku rasa tak puas. kecik je tu. hahaha. 

air cola. tak habis2. 

adik dan bapak. excited je muka. 

aku dan coleslow. hahaha. uniform kerja lagi. walaupun penat, senyuman masih lebar tapi mulut kemahen marahkan orang. jahat mulut aku nie. hahahahahaha. :(

mum and dad kesayangan. 

sugarbun yang bukak 24 hours.


kalau nak cerita pasal service, agak kurennggg la bagi aku. mungkin sebab dah lewat malam. pekerja pun semua penat. so aku consider sikit la perasaan dorang. service lambat doee. pergi kaunter dapat air, kentang dan coleslow je dulu. bapak aku order 12 ayam dan 7 nasi. dah habis semua kentang dan coleslow tu baru sampai semua. hahaha. ke family aku yang membulun tak ingat dunia?? hehe

nasi lambat sampai. ayam sampai dulu, dan lepas tu semangkuk nasi je sampai. dan bapak aku tanya ngan pekerja kat situ siap bawak resit lagi kemudiannyyaaaaa baru la nasi semua sampai..

alhamdulillah.
kenyang jugak. 
thanksss dad koz belanja. hehehe

ilal liqa'

10 comments:

  1. tak pernah nampak pun restoran ni kat shopping mall. teringin jugak nk merasa

    ReplyDelete
  2. 안녕하세요~ HI~ this is Twinscraftlife! please visit our blog shop! we sell various cool handmade stuff!! 꼭 오세요~~^^
    twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Sugar ape?? sugarbun? x jumpa pun kat sabah...ke kat sna je hado?

    ReplyDelete
  4. syoknyaa habiskan masa dengan family :)

    ReplyDelete
  5. Nyumm.Sedap je nampak coleslow tuu.Lapor la pulok~

    ReplyDelete
  6. uwwo, senang sangat bisa ontheway with family^^
    yummy nampaknya la tu~

    ReplyDelete
  7. Macam sedap je coleslow tu, nak jugak lah :D

    ReplyDelete
  8. First time dengar Sugarbun. Maklumlah kat terengganu takda. Hahaa. Best je nampak coleslow. yum yum. :p

    ReplyDelete
  9. sugarburn pernah dengar tp tak pernah pi pun. tak sempat deh knp mcm kecik je coleslaw tu patut awak tak puas hehehehe :P

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!