Sunday, 18 May 2014

i need aaaaaa spectacles

Assalamualaikum
semenjak dua menjak tiga menjak nie, aku rasa mata aku makin rabun. bila tengok dari jauh memang macam berbalam balam dah. dahsyat betul dah. susah nak nampak bila dah rabun nie. aku rabun jauh. 

aku ada spec sebenarnya, tapi aku malas pakai, pakai pun bila perlu je. sebab aku rasa spec nie menganggu aku je kan. muahaha. spec nie aku tak tukar2 sejak darjah 6 dulu sampai la sekarang. lama gila doee. sejak zaman hingusan dulu.

bila aku nak renew spec nie? hehe. aku sebenarnya malas tahap gaban nak pakai spec. tapi sebab bila rabun jauh nie amatlah teruk bagi aku. nak nampak ayat kat slaid pun susah masa kelas. amende macam tu. rasa macam mak nenek pulak. aku tak suka pakai spec tapi takut nak pakai contact lens. aku pun susah nak nampak muka orang bila jauh2. 

aku nak tukar spec nanti. tunggu duit ada dulu. muahahha. 

ciri2 spec yang aku nak :
1. selesa
2. bila aku tengok 90 darjah keatas dan kebawah, pandangan tetap masih dalam spec. *ko tak faham? takpe*
3. black (aku nak warna hitam je. taknak yang warna warni)
4. old skool *tetiba* haha. nie tak berapa masuk dalam list.


korang ada cadangan tak stail spec macam mana yang best?
yang penting harga mampu milik. bawah rm300 atau rm200. 
aku nie tak kaya pun. kalau ada idea share2 jugak ea. 
spec nie dah macam keperluan bagi aku. 

ilal liqa'









11 comments:

  1. Assalamualaikum..sy sje je blogwalking..
    sy pun pakai spek..rabun jauh tapi sejak kecik..
    pakai jgn kerap..nanti teruk mata..
    banyakkan tgk daun hijau..

    minat seni grafik dan ingin memuatturun vektor percuma?
    jemput singgah dan follow akiwaart.blogspot.com
    thanks ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumussalam.
      sy mmg pakai bila perlu je. . :)

      Delete
    2. walaikumussalam.
      sy mmg pakai bila perlu je. . :)

      Delete
  2. Sama lah tu macam saya. Saya memang rabun teruk. Mulanya dah rabun memang saya malas betul nak pakai spec. Pakai bila perlu saja. Sekali check mata saya lagi sekali, memang mencanak naik power. Rasa nak nangis... Lepastu terus pakai spec. Serik! Huhuhu.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy belum check mata lagi. entah2 mencanak naik gak power tu. . T^T

      Delete
  3. selalunya student dapat less sikit. kite beli spec pun dalam rm150 je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa. ..bestnya. .nnt sy suevey hrga utk student jgk. . :D

      Delete
  4. aaa spec dr darjah 6 ? haha lama gilaa kak
    nnti ada duit cpt2 pegi beli

    ReplyDelete
  5. kalo mcm dalam gambar tu apa salahnya ?? ^^ Bingkai hitam. Saya beli below 150 je. InsyaAllah mampu milik .. hehe Perhhh ! Tak pernah tukar since darjah 6 ==' Sy dah 3 kali tukar . XD

    ReplyDelete
  6. haihh...nak bg idea pun xreti jugak. sme, xtau hape2 pasal spec ni, tp bgus juga pkai bila perlu tau, xde laa thp kerabunan tu meningkat...yg penting sll kna exrcise mata tu...haa. :-)

    ReplyDelete
  7. wahh lambatnya jumpa entry ni. ni pun blogwalking >< saya adalah jugak cadangan sebab saya pakai spec since tahun 2 lagi, skarang umur 13 power gila tinggi 500+ ke atas TT sedih woo. selalunya saya tukar spec bila patah, then masa nak tukar tu check mata skali. last last smua tukar hha disebabkan mak sayaa asyik mengamuk sebab asyik tukar n patah, dia suruh saya beli spec yg plastik. means bingkai dia plastik, full tapi kanta plastik + kaca. time beli mesti dia tanya. saya beli dlm 150 lebih gitu sbb student ada promotion :D

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!