Monday, 19 May 2014

Hashtag The Liebster Award



Assalamualaikum
semenjak dua menjak nie. aku rasa alam blog semakin sunyi. entah la kenapa aku rasa begitu. ceh. ayat kauu. mungkin sebab contest dan giveaway tak semeriah dahulu kala. lalu blogger retis semakin jarang menghupdate entry dan blogger lain sedang sibuk di facebook twitter lantas wechat segala. haha. ada blogger tag aku join this game. thanks umiee. :) u know what funny about this thing? i keep questioning myself, kenapa la nama game nie liebster award? tetiba aku teringat lobster tau. haha. penat mencari idea nak menghupdate entry dan akhirnya aku nak jawab jugak soalan yang sama umie dapat dari anisa. 

so lets tthe games beginss.

Apa yang anda faham tentang '' KELUARGA'' ?  
keluarga is FAMILY dan family adalah keluarga. muahaha. tipikal la kan. aku sayang gila ngan keluarga aku. for me they everything. everything i do in my life almost everything la. i did it for my family. walaupun family aku sederhana je but we happy. and thats it. 


Dalam banyak-banyak blogger, blogger mana yang paling anda suka ?
hmm. quite tough question i got. haha. serious wei aku taktau pun. kejam. aku suka baca entry orang diam2. silent reader gitu. aku tak pasti la blogger mana yang paling aku suka. jenguk la bloglist aku 'for my hungry soul', tu la yang aku suka. miahaha. 


Kenapa anda berblogging?
wei sukati aku la nak berblogging bukan hal kau pun! *hahaha. emo. GURAU je laa*. sila rujuk PROFILE aku tu. sebab kat sana dah terang2 aku bagitau sebab aku berblogging. 


Video yang paling anda minati?
Video lawak boddo bikin stress hilang. video kreatif pun aku minat jugak. kekadang aku suka layan video baby2 yang lawak2. haha. comel dan lawak. tak ke best cenggitu???


Antara ayah dan ibu yang mana paling anda takut ? Sebab ? 
mesti la IBU atau mak. sebab mak la yang paling garang. hahaha. tak la dear. mak tak garang. bukan takut. cuma hormat. bapak pun aku hormat. rasa takut tu ada cuma sikit je la. masih jugak berani nak cakap. bukan jenis takut yang terketar ketar kaki bila nak mintak kebenaran keluar. hahaha. i love my mom and dad. best parent everrr. 


Diantara makan dan tidur, yang mana satu anda pilih ? 
both? sebab aku kalau dah makan nak tidur. kalau tak boleh tidur pun aku makan. nampak tak permainannya di situ? 


Cikgu yang paling anda ingati . kenapa ? 
semua cikgu aku ingat. paling aku ingat cikgu mariam. sebab cikgu tu jenis gila2. hahaha. dia ajar subjek bahasa inggeris masa aku darjah 5 dan 6 kot. aku masih ingat masa dalam kelas dia selalu buat lawak. paling tak boleh blah bila dia bukak bedak compact tu depan kelas dan siap bercakap2 depan cermin tu 'mirror2 of the world, who is the beautiful woman in the world' pastu kami sekelas pakat gelak2. hahaha. lucu gila la cikgu tu. :P


Jika diberi peluang untuk mengundur masa ke masa lalu, apakah anda akan pulang ke masa lalu ?
entah. rasanya tidak. JANGAN PANDANG BELAKANG wei. life must go on la. hahaha~ 


Apakah yang ingin anda capai dalam masa 5 Tahun ?
dalam masa lima tahun akan datang. *soalan macam dalam buku kaunseling dah*. aku akan sambung belajar dan kerja. pastu tulun keluarga. beberapa tahun lepas tu, aku kawen dengan laki aku. *dear bakal laki ku, ambik kalkulator dan kira tahun untuk simpan duit yee* TAKENOTE. hahaha. 


Antara ilmu dan harta yang mana satu pilihan anda ?
both. ilmu akhirat dan ilmu dunia. ilmu tu kira macam harta kita dah. harta tu ilmu. lain la kalau harta karun. bawak sedekah sikit. 


habis dah? yyaaa. habis dah. berjam jugak aku nak jawap soalan nie. 
thanks sudi tag yaa. lain kali tag la lagi. hehehehehehehhehehehehhehe *kemain panjang heeheh kau*

nanti ada masa nak update tentang kerja jadi cashier #part 2. tungguu.
ilal liqa'






7 comments:

  1. makseh menjawab kehkehkeh :P
    kawen ya sik menahan haha..takut orang mok minang haha

    ReplyDelete
  2. hahaha :D. jangan pandang belakang ?
    deep seram dia tu hahaha

    ReplyDelete
  3. Sy pun tertanya tanya kenapa nama gamenye liebster. Hehehe

    ReplyDelete
  4. Ɍecently, Sanofi-Aventis a drug manufacturing company оf France
    Һas launched a new medication in the European anti-obesity drug market.
    Acomplia саn ɑlso hеlp in thе cessation of smoking ƅy inhibiting the
    worκing of the CB-1 receptor. Yoս can shed pounds in addition to retain үour diet
    regime.

    Feel free tߋ visit my weblog Coupe faim naturel

    ReplyDelete
  5. kalau dapat soalan tidur & makan, best ni.. dua2 seronok.. pastu kembang la badan.. haha.

    ReplyDelete
  6. Do you have any video of that? I'd like to find out more details.


    my web blog :: CastleVille Legends Hack

    ReplyDelete
  7. makan n tidur tu, kita sama..haha...xpee kembang semamgkuk kan..hewhewhew

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!