Wednesday, 30 April 2014

Chickilicious Sibu (outing with gugurlss)

Assalamualaikum
waaa~ lamanya rasa aku dah tak update blog kan. haha. nak update line wifi takdak. nie pun guna mobile internet jadi hotsepot. nasib kau la badan.

hari tu aku, adik dan sepupu pergi jenjalan. motif sebenar nak buat kad bank adik aku. tapi apalah nasib kad bank pulak habis stok hari tu. hahaha~ tak sangka pulak aku. sebab kami pergi tengahari dan belum makan lagi. kami sepakat nak makan.

bincang punya bincang. aku bagi idea nak makan kat tempat yang kira baru bukak dalam tahun nie tu. sebab aku dah usha page kat facebook. aku dah tanya halal ke tidokk? halal katanya. serve no alcohol n no pork. pekerja pun ada yang islam. dan ayam disembelih secara halal.

Chickilicious HERE WE GO!!!

dah lah masuk dari pintu belakang. haha. dah tu tengok tanda FREE WIFI. sakaian melanda okay. hehehe. tapi dah masuk ada password pulak. malas nak mintak punya pasal aku rela tak online. hehehe.

then, kes order makanan dan minuman. punyalah blur sebab first time makan kat situ kan. nasib baek la pekerja malay tu sporting habis.

aku makan kongsi ngan adik. jadi kitorang order Chickilicious Chesse (rm8.90) French Fries (aku rasa rm4.90) dan Tiramisu Milktea (untuk adik aku), Taro Milktea untuk aku. (both rm6.90). semuanya dalam rm25.

my cousin lak order, Chickilicious Curry (rm8.90), Potato Plum (rm4.90) dan jugak Taro milktea. kami makan sharing is caring doe. hahaha.

our milktea. nampak semua je tulisan chinese. but these halal okay. majoriti orang kat sibu chinese okay. :3

my cousin yang hot. hahaha. 

my little sister yang putih melepak sejak guna collagen. hahaha~ banyak orang tegur dia putih dah okay.

tuan punya blog yang ayu lagi cumelss. *mohon muntah buih* lalalala~

yey, makanan dah sampai. banyak oo. siap ada free lagi. french fries yang sama macam aku order tadi dapat satu yang sama free. murah rezeki. alhamdulillah.

seee? banyak la ayam tu. dahlah isi banyak. tak sangka pulak banyak kan. 

free satu french fries. rasa dia sedap. macam ada perasa bbq i think.

penat main jenguk2 kat dalam kertas tu. kami koyak je la, supaya senang nak makan. masa nie hampir kenyang dah aku. hahah *tipuu*

i like this thing. potato plum yang sepupu aku order. dia rangup dan ada rasa serbuk masam atas dia. benda tu macam cucur ubi kot. sedap wehhh. 

nie kitorang dapat free jugak. hahaha. sedap weh bau dia. 
fire roasted chicken keel.

cerita dia cenggini,
syok kami bergambar kat dalam tempat tu sebab tak berapa banyak orang, datang pulak sorang pekerja dia bawak henpon nak ambik gambar kami. kononnya nak letak kat page dorang. hahaha~ posing sakan la konon. malu tapi mahu. gilaaaa~ haha. dah tu dia kata kalau kami ambik gambar dan tag kat page dorang, kami akan dapat free fire roasted chicken keel. rezeki lagi, kami pun dapat. makanan pun tak habis jadi tapau la bawak balik rumah. 

jap tadi usha gambar kat page tu. ada pulak gambar kami bertiga bersama chickilicious. hahaha. malu kuasa dua okay. dapat gak menepek muka di page dorang.


gambaq aku lagi. korang perasan tak mata aku. haha. eyebag doee. penangan selalu tidur lewat. hmm. but still aku suka gambar nie. adik aku yang ambik. banyak pulak gambar entry kali nie. hehe


lain kali inshaallah nak pergi lagi. tunggu ada duit. hehehe~
sekian saja. penat pulak aku menaip nie. 
ilal liqa'



19 comments:

  1. adik tu nampak macam kakak, kakak nampak macam adik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. .bnyk orang cakap cenggitu. .maybe sbb sy kecik ckit dr adik. :)

      Delete
  2. kedak nyaman jak..
    kedak nyaman jakkk... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nang nyaman umiee. .ada masa datanglah cbo. .hehe. . :D

      Delete
  3. Its such as you read my mind! You seem to understand a lot
    approximately this, like you wrote the guide in
    it or something. I think that you simply can do with
    some % to pressure the message house a little bit, but instead of
    that, this is magnificent blog. An excellent read. I will definitely be back.



    Feel free to visit my weblog :: super slots casino

    ReplyDelete
  4. Macam ayam gunting yang saya selalu makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. camtu ke? mesti sedap kan. .tambah sedap sebab ada macam2 perasa dia. . :D

      Delete
  5. best juak berik free. haha. rezeki akak alhamdulilah :)

    ReplyDelete
  6. Macam ayam uncle bob. hehehe. sama muka adik dgn kakak. hahaha. dua2 cantik. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa. .haaha. .mmg sedap kan. . :D

      Delete
  7. My brother suggested I might like this blog.
    He was totally right. This publish truly made my day.
    You cann't consider just how much time I had spent for this info!
    Thanks!

    Also visit my web-site world of tanks video

    ReplyDelete
  8. Hi there, I discovered your blog by means of Google whilst searching for a similar matter,
    your site got here up, it seems great. I've bookmarked it in my google
    bookmarks.
    Hello there, just turned into alert to your blog thru Google, and
    located that it's really informative. I am gonna be careful for brussels.
    I will be grateful when you proceed this in future. Many people will be benefited out of your writing.
    Cheers!

    Feel free to visit my site; world of tanks quick credits

    ReplyDelete
  9. Right here is the right web site for anybody who really wants to understand this topic.

    You realize a whole lot its almost tough to argue with you (not
    that I really would want to…HaHa). You definitely put a new spin on a
    topic which has been written about for years.
    Excellent stuff, just great!

    My page CastleVille Legends Cheat

    ReplyDelete
  10. I have fun with, lead to I discovered just what I
    was looking for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day.
    Bye

    Feel free to surf to my site ... world at arms keine internetverbindung

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!