Monday, 17 March 2014

borosnya

Assalamualaikum

aku rasa aku sekarang BOROS sangat. semua benda aku nak beli. napsu napsu napsu. gila la. macam mana nak berjimat nie? semua barang online aku nak beli. apatah lagi kalau ada baju yang murah2. mesti aku nak beli. apa la punya orang. macam mana la nak buang tabiat boros aku nie.

kalau takdak duit. bertempiaran la aku cari duit. aduhai. mak kata jangan membazir. so lepas nie aku taknak dah beli barang online. barang depan mata yang murah2 pun aku taknak beli. muahaha. :3

jimat la sikit wahai diriku. :'(
kalau nak beli barang mesti kira budget dulu. nak kumpul duit la. aku nie boros orangnya. hahaha. tapi sayang ngan duit yang makbapak bagi. gara2 selalu beli barang online adik2 gelar aku orang kaya. sedangkan aku boros gila. aku taknak membazir lagi!! TOBAT. kali nie aku akan kira perbelanjaan harian aku. inshaallah!

macam mana nak kahwin kalau boros sangat nie. *eh*



ilal liqa'





7 comments:

  1. Samalah. Saya pun macam boros sikit sekarang. Penangan online shopping

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuuu.. susahnya nak kawal napsu kan? :(

      Delete
    2. wuuu.. susahnya nak kawal napsu kan? :(

      Delete
  2. eh sama lah kak....
    pastu kan, bila qila dah terbeli. terjumpa pulak dgn yg lagi murah.
    pastu terbeli. pastu lagi murah. ughhhhh
    menyesal beli yg mahal tapi T_T
    takkan nak beli lagi hehehehehehehe

    ReplyDelete
  3. Biasa time kita muda-muda la ada perasaan untuk boros beli gadget semua ni. Social pressure biasanya. Lama-lama bila sampai satu waktu benda tu biasanya akan hilang sendiri.

    Tapi beli online agak ketagih jugakla, takut kita ketagih rasa best membeli tu, bukannya sebab kita nak guna barang tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp.. hampir macam tu la.. harap la tak ketagih sebab rasa best membeli,, :)

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!