Tuesday, 25 March 2014

alkisah minggu lepas

Assalamualaikum
minggu lepas hari jumaat 22 haribulan 3 aku balik rumah lagi. muahaha. macam tiap minggu je aku balik. hahaa. tak lama lagi final exam. macam best je. heee. nak final exam. tapi mood nak study entahla terbang ke mana. okay2. back to main topic kita hari nie. minggu lepas banyak jugak benda terjadi. *macam suspen je*


aku taip panjang2 dah tadi. tapi sebab line terputus terpaksa tulis balikkkkkk waaaa TT__TT


aku dah beli semakpong. yey. aku dah ada semakpong. alhamdulillah atas rezeki ini ya ALLAH. semakpong aku nie nama lenovo a656. tapi ada la orang tu yang pepandai bagi nama lebono atau bono2. hahaha~ sampai bapak aku pun sebut lebono gak. aku beli semakpong secara online. muahaha.

taddaaaaa~ this is my semakpong. nice doee. 
tooooo big. but i loiikkee. 


nie screenshot dia lepas aku install Dodol Launcher. Alkisah masa sepupu aku yang rekomenkan dodol launcher nie, kemain aku gelakkan dia sebabkan perkataan dodol tu. muahaha. yup, memang pun DODOL. hehe :3


aku dah ada INSTAGRAM yaww. 
cayalah mak. wechat ada. tapi rahsia. :3

follo la newbie INSTA nie ye. :)
instagram : @BudakVanilla


and next story,
aku my lil sista yang baru dapat result spm hari tu, and cousins pergi outing. makan kfc, jenjalan tanpa tujuan. *jangan amalkan* aku ingat nak belanjakan baucer buku masa tu. hahaha~. tapi kitorang cuma jenjalan dan snap some pic.

sebagai tuan blog. aku letak gambar aku je kat sini. heeee~

pastu, kitorang pergi easy drink easy go. most of them choose Chocolate Crunchy Milk Tea. aku pilih Taro Milk Tea *yam or keladi kot*. untuk adik aku, aku order Chocolate Crunchy Milk Tea. heee. kitorang minum pun share2 der.

dan malam tu pulak aku keluar dengan family pergi ke popular untuk belanjakan baucer buku. rm150 habis. muahaha. rm100 untuk buku dan rm50 untuk alat tulis semua. nanti kalau ada masa aku update buku apa yang aku beli. amazingly, aku tak beli novel. :3


sampai sini saja dulu.
TAKZIAH diucapkan kepada family penumpang MH370. :'(

ilal liqa'






8 comments:

  1. hahaha.. lebono dan dodol make me laugh for a while. seronoknya dpt jln2 ngn adik. hehe.. good luck for final exam ya sistah!! <3

    ReplyDelete
  2. waaa. bestnya akak dah dapat semakpong. kita insyaAllah dapat semakpong lepas SPM. itu pun kalau result SPM gempak,bak kata ayah (--')

    ReplyDelete
  3. Cantiklah font semakpong ni.

    ReplyDelete
  4. haha sekarang mmg rmai yg beli lebono niii. ehh dodol launcher? nak try install lah~ btw goodluck utk final exam!

    ReplyDelete
  5. font semakpong awk tu memang mcm tue atau awak tukar? boleh ajar tak camna nak tukar font comel ntuk semakpong lenovo? :D

    ReplyDelete
  6. hamboih....semakpong bagai nih :)...tapi nampak cantik je Ienovo tu...cam comei je...

    ReplyDelete
  7. dodol? hahahaha... hengpong lebono oke x? ermmm,tgk org len guna mcm best jerr... hihiii... done follow u at Insta... @baybeella_shafrin :)

    ReplyDelete
  8. yup dodol launcher better rasanya drp yg lain

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!