Saturday, 8 February 2014

tetiba

Assalamualaikum
semalam entah mimpi apa, aku godek2 google cari resepi. entah kenapa rasa nak masak pulak. gagaga. tapi malas nak ccari bahan atau bahasa indahnya tiada money nak dapatkan bahan. sedangkan tempe je pun. aku cari resepi sambal tempe. mak aihh. meleleh air liur tengok resipi dan gambar kat google.

semenjak beberapa menjak nie cuaca panas je kan. aku rasa tak betah duduk rumah. macam nak rasa duduk dalam peti sejuk je. haha. ada masa nanti aku cari tempe kat pasal. nak masak punya pasal. tapi yang aku tak suka bila aku nak memasak dan masuk dapur, mak aku pong pang pong pang punya lah panjang. nak bagi tips kononnya. hahaha.

dari dulu aku memang rajin usha2 resipi dan tengok rancangan masakan. tapi nak masak. hmm. lambai je la. malas nak carik bahan punya pasal. tapi bila kekadang mood memasak datang. main campak2 pun jadi jugak kan. heee~ masa memasak selawat la banyak2. moga makanan tu bagus. inshaallah.


penat lap air liur kalau tengok gambar2 nie. :3

ilal liqa' 

17 comments:

  1. sambal tempe salah satu fav Hana.. letak fish cake goreng lagi sedap :D #terliur tgk gambar kat google tu >.< huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke hana? sy pun salah satu faveret jugak tempe nie. . :) boleh cuba tuu.. :D

      Delete
  2. alamak,saya pun dah terliuq jugak nih..hehe

    ReplyDelete
  3. hehe.. sambal tempe tu memanggil sampai sini

    sedappp tu.kalau dah masuk belajar & tinggal kat hostel selalu paksa mak masak ni..
    bosan2 je makan..dgn nasi kosong pun jalannnnn..ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2. makan macam tu je pun sedap. . :3

      Delete
  4. Nasib baik saya tak berapa suka tempe, jadi takde la terliur tengok gambar ni. Kalau terliur tengok gambar ni, susahlah. Mana nak cari tempe kat sini. hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung la tak berapa suka makan tempe. .haha. . sana memang takde ea? ;3

      Delete
  5. astaghfirullahal'azim.......
    perghhh sedap gila tu oiiiii kak vanillaa ughhhh
    heheheheheheh
    sampai hati buat qila kecur liur hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sampai hati sebenarnya. . google yang sampai hati buat kita terliur nie. . :D

      Delete
  6. same goes to me. suka tengok resipi ni lah tu lah. tapi nak masak tu. perghhh. hahaha.

    ReplyDelete
  7. Sambal tempe mmg sedap, but my favourite is tempe goreng cicah sambal kicap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? boleh gak cicah kicap ea. .nak cuba nanti. . :D

      Delete
  8. gulp! tertelan air liuir balik.. nasib si tempe ni boleh jadikan mknan diet. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. .sebab dia dari soya kan? hehe. . :D

      Delete
  9. hehe..sama la kita..kdg2 bila terasa nk mkn sesuatu..mula la dgn semangatnya google resepi..bila time nk memasaknya terus la kemalasan..heee

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!