Thursday, 20 February 2014

itu la aku

Assalamualaikum
sejak azali lagi, rasanya sejak sekolah rendah. banyak manusia kaitkan aku dengan perkataan blur. atau dalam bahasa melayunya, tak jelas. sesuatu yang tak jelas atau kabur la kan. so, dorang kata, muka aku nie muka BLUR. muahaha. aku memang nak sebati dengan perkataan nie. sampai sekarang masih banyak yang tegur muka aku muka blur. sampaikan adik sendiri kata muka aku BLUR. haha. tapi bagi aku nie adalah satu pujian bukan kutukan. lebih baik muka blur. entah la. banyak tanda soal kat muka aku kot. hee~

*******

aku jugak bukan jenis yang pandai bergaul sangat. bukan jenis yang suka berkenalan. muahaha. kejam tak? kalau perempuan boleh la jadi kamceng. lelaki? OH TIDAK. kalau aku dah kenal sorang lelaki tu. sorang tu je la yang aku layan sampai bila2. inshaALLAH. aku tak suka mesej dengan lelaki dan calling2 dengan lelaki lain selain yang satu itu dan bapak aku tersayang. kalau lelaki lain yang call selain bapak dan si dia, sedaya upaya la aku elak. aku tak suka. dan aku bukan jenis yang suka layan lelaki mana2. wakaka. kalau coursemate lelaki pun cuma perkara contact untuk perkara FORMAL je yang boleh. hal peribadi NO NO NO okay. respect la aku as a woman. ceh. *woman dah kau ek? haha~*

even masa sekolah rendah sampai la sekolah menengah, sangatlah JARANG classmate lelaki contact aku atas perkara yang TIDAK FORMAL. haha. nak kenalan? ceh, babai la. masa tu aku kenalan ngan orang luar je la. tu pun sekor dua je. hahaha~ *tu zaman budak2 beb*

tak caya? tanya la ngan kawan lama aku yang kenal aku dari sekolah rendah sampai sekolah menengah. ALHAMDULILLAH. they respect me as im respect them. :)

nak kata aku BODOH SOMBONG? lantak kau la. janji aku bahagia.


folder aku dah terabuq. kat luar tu semua assignment. tak termasuk lagi yang kat dalam documents tu. haha. banyak melimpah ruah doe, sampai MALAS dah nak kemaskan folder2 tu. 

DOAKAN AKU BERJAYA. :)


ilal liqa'






6 comments:

  1. All the best ye sis. Aisyah pun kekadang orang call blur ,selalu buat muka blur bila dengar org bckap hal kita dan malas nk msuk cmpur. kwan lelaki pun xramai. kawan ngn gugurl paling besttt ^^

    ReplyDelete
  2. sia sitok jak assigment
    ktk org swak nak?
    aok yg dettol ya kmk beli kat glory..ada free lagik..bez eh...

    ReplyDelete
  3. Salam ziarah dan selamat berhujung minggu dari bunda..

    ReplyDelete
  4. all the best lah ye kak vanillaa inshaallah semua ok ok? :D heee~~~

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!