Saturday, 25 January 2014

mental breakdown

Assalamualaikum
dear darling ala bucuk2. *okay, sila muntah papel*
mental breakdown jap sebab belum buat problem base task programming. tetiba aku teringat pbt tu, padahal belum start buat coding pun. masa yang berlalu dibiarkan dengan perkara yang sia sia.

dia nak output macam tu. pening aku nak fikir nie. :3
sesapa boleh share2 coding2? hehe

ilal liqa'


11 comments:

  1. hehe.. teringat masa akak buat foundation dulu.. ada subjek ICT and kena main programming code jugak.. memang pening nak buat >_< hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. whooaa.. akak pun pernah jugak? ada tips tak? hehe

      Delete
  2. Replies
    1. yup . .memang pening tahap gaban dah nie. . :D

      Delete
  3. Klu sye, account number to buleh set as integer, selebihnya guna array.
    Tips special untuk admin :- 'int' tu buleh initialize as 'char' :) , cuma declare variable mcm ni ;

    //--------ni untuk delcare variable---------//
    //---------------------------------------------------//
    int(X); //-------------------------- () parenthesis ni sbg function die, dalam die tu char yg kite nk convert.

    Dan juga, guna while() untuk each statement. Sebab tu array wajib gune hehe. Lagi satu, for admin only, GOTO function tu sunat diletakkan di atas statement pertama, sebab untuk 'loop' bagi customer kedua for use.

    Thanks :)
    Regards,
    ‎(النغم)‎

    ReplyDelete
    Replies
    1. amende ko ckp tu hafiz? aku tak faham sepatah pun. .sbb aku tak terrer coding macam ko. .aku buat simple2 je kot . .

      Delete
    2. dok buleh simple2 je kak, sbb output die ade 2 kali loop, hehehe :) cube tngk out statemen yg pertama tu,

      <-1 to end> "ini loop yg pertama"
      <-1 to quit> "Ini loop yg kedua"

      Saye sarankan Kakak guna kaedah susah2 dulu, seperti code panjang gilerr extra lextra tu,
      Lepas tu, baru potong guna while() DAN nested.,.if

      sye just kasi cadangan je ni, sbb satu kelemahan code ialah mereka terus guna Code pendek SEBELUM mencuba Code panjang.

      Ibarat "Mencipta tanpa menggunakan pengalaman, kajian."


      Delete
  4. apakah ini ? tak faham....hahaha

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!