Thursday, 16 January 2014

First Day Of School Contest by Izzul Labiqah

Assalamualaikum
aku ada join satu giveaway gempak nie. mengingatkan moments masa aku sekolah. btw now i am a student doe. poli's student.



first day of school

in darjah 1 (2002) 2(2003) 3(2004) 4(2005) 5(2006) 6(2007)
aku memang totally blur okay. first day masuk sekolah akulah budak pendiam dan masuk kelas heret beg barbie yang beroda tu. *aku guna beg barbie. muntah hijau. tak sangka. hahaa* dan rambut mak selalu tocang dua sebelah kanan satu, sebelah kiri satu. dan pernah sekali cikgu puji aku. haha. *kembang kempis hidung sepanjang kelas*

aku dulu pun suka main kerusi, yang kaki dua tu. tapi tak la sampai tersepit kepala atau badan kat kerusi. aku dulu selalu kena buli dan diejek. budak2 lelaki yang nakal selalu ejek aku dan aku menangis macam budak kecik masa tu. hahaha.

masa darjah 3 4 5 6 sikit, aku dah mula bertudung. masa tu paling banyak orang suka kutuk aku. kejam weii. masa suka main nama bapak dan ejek segala macam. pernah sekali tu aku kejar budak lelaki guna penyapu sebab dia ejek aku macam2. aku pendiam, bila dia ejek berkali kali, naik darah jugak aku.

paling tak boleh blah bila dia sampai hati letak CICAK MATI KERING *dah kaku aku tengok* kat tangan aku. punya la aku menjerit satu kelas macam orang kena histeria pastu nangis tersedu sedan macam orang mati laki. sampai sekarang aku geli ngan cicak. haha~

in tingkatan 1(2008) 2(2009) 3(2010) 4(2011) 5(2012)
memula masuk form 1, aku masih blur. masih dibuli sikit2. bila masuk sekolah, tak kesah la kat mana2, mesti ada kawan2 yang kenen2kan aku ngan seseorang. dari sekolah rendah. haha~ tapi like always, aku memang tak layan. nama pun hati batu beb. siapa kenal aku mesti tau betapa kerasnya hati aku. haha.

benda lawak paling aku ingat, ialah. . . . . .
masa form1 aku dan kengkawan kena denda sebab tak siap kerja sekolah. kami disuruh berlari dari hujung blok ke hujung blog. serabai doee. aku tengok senior selamba badak je gelakkan kitorang, aku pun join gelak2 sambil berlari. macam best pulak. hahaha~

terus terang aku kata, aku dari sekolah rendah dan setengah daripada sekolah menengah, takda menda crush2 nie bagai. nak kata forever alone, BUKAN, sebab ALLAH always there. :)

so bila masa single mingle dulu2 tu, banyak la bebudak kenen2kan aku dengan siapa2. pantang sikit tengok aku dekat dengan budak lelaki memang akan jadi usikan. so aku memang cipta TEMBOK BESAR CHINA la dengan kaum adam nie. sikap tu melekat sampai sekarang okay.

sampai la satu hari pada tahun 2010 aku kenal ngan manusia dari TEPON samsung cikai. tepon tu dah pun berganti. tapi memang dia la tetap dihati. *muntah pelangi, jiwangnye makkk -pengsan-*

aku nak letak gambar. tapi saaayyaannnggg, gambar2 banyak kat rumah. haha~



okay done :P

ilal liqa'

5 comments:

  1. hahaaa. perghh lawak giler.. tp bila kene buli tringat balik,, best jgak kne buli ni ..huhu. good luck dear

    ReplyDelete
  2. omg denda kena lari? hahahahhaah
    bestnyaaa <3
    ihihi rindu pulak xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. .mmg BV rindu zmn sekolah2 dlu. . :)

      Delete
  3. Assalamualaikum,

    Terima kasih join contest ni. Saya dah umum nama pemenang. Mana tahu awak pemenang nya,

    Jom?

    http://izzullabiqah.blogspot.com/2014/02/pemenang-first-day-of-school-contest-by.html

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!