Thursday, 31 October 2013

lemahnya hati perempuan


assalamualaikum tak jawab dosa, kalau jawab sayang :D
sekali lagi aku nak cerita soal cinta cintun, aku jarang dah berjiwang sangat sekarang,
tapi apa salahnya aku berjiwang sebentar bersama blog kesayangan aku nie. muahhaaha :D

kali nie aku nak cerita tentang betapa lemahnya hati seorang perempuan.
aku sebagai perempuan hairan dengan hati aku sendiri. ya memang aku lemah.
sebagai perempuan,
aku hairan kenapa la perempuan nie bila berhadapan dengan seseorang yang dia sayang sangat100x,
dia akan jadi lemah selemahnya. . . . . . . .
tak kesah la macam mana lelaki tu buat apa kat dia.
lelaki tu hina dia ka
lelaki tu tak hormat dia ka
lelaki tu paksa dia ka
lelaki tu pijak kepala dia ka
dia tetap maafkan lelaki tu.
apa la bengong sangat perempuan macam tu. *hheheheheh*
tapi tak hairan la bila ada kaum hawa yang dapat bertahan bila kena dera ngan suami *macam yang slalu ada dalam drama melayu tu*
semuanya sebab sayang.
perempuan suka simpan rasa kecik hati dalam hati.
dia takkan bagitau sesiapa sebab taknak sesiapa tu kecik hati jugak.
empati perempuan nie kuat.

hebat tak kaum hawa?

so bagi lelaki lelaki diluar sana yang suka sangat sakitkan hati perempuan,
tolonglah jangan sakitkan hati perempuan lagi.
kau tak tahu rasanya jadi perempuan yang dikurniakan dengan pelbagai perasaan.
perempuan ada 9 nafsu dan 1 akal *jadi tak hairanlah ada perempuan sanggup buat kerja gila sebab cuma ada 1 akal dan 9 nafsu*
lelaki ada 9 akal dan 1 nafsu *lelaki yang ada 9 akal la jadi pembimbing supaya perempuan tak buat kerja gila* muahaha

p/s: maaf. entry yang agak berat sebelah (jangan heranlah, aku kan ada 1 akal dan 9 nafsu. muahahah)
*tapi TOLONG jangan jadikan ini alasan untuk kau bertindak bodoh wahai kaum hawa :P *
Peace yow '_'V

Thursday, 24 October 2013

Photography: One day at PANTAI MUKAH

Assalamualaikum.
kali nie pun aku nak cuma gambar yang bercerita.  kakaka. :D
malas dah nak taip panjang2. :) masa nie ada Family Day untuk JTMK. :)
masa nie jugak la first time aku pijak pantai mukah. :) best derrrr!!! rindu nak g pantai lagi. :)







ilal liqa' :)

Friday, 18 October 2013

Final Exam Beberapa Hari lagi. .:)

Assalamualaikum


apa khabar korang semua? lamanya aku tak buat entry. final exam kira hampir seminggu je lagi. :)
wish me luck guys. heheh. apa yang aku ambil dalam final exam untuk semester 1 nie adalah:

computer hardware
programming principle
computing essentials
mathematics.

paling memeningkan kepala aku adalah programming principle sebab belajar pasal c++ dan belajar coding tu.
pening doooeee. muahaha. tapi best jugak sebab memang mencabar otak aku untuk berfikir dengan kreatif lagi inovatif.
computer hardware lak boleh tahan susah jugak. sebab kena tau banyak pasal pekakas dalam komputer.
korang pun mesti tau macam mana nak troubleshoot apa2 kalau ada masalah dengan komputer,
dalam subjek computer hardware nie pun korang ada belajar tentang macam mana nak handle customer :)

seriously.
i fall in love in this course.
information technology and communication (programming) <3
diploma teknologi maklumat dan komunikasi (pengaturcaraan)

walaupun memula dulu aku macam nak taknak je belajar tentang nie.
tapi bila dah dapat banyak ilmu tentang programming.
aku makin suka lak.  :D
biasa la kan. tak kenal maka tak cinta. :)

agaknya aku akan bercita-cita menjadi software developer drpd jadi technician. muahaha. tinggi cita2 aku. heheh :D


muahaha. sampai cnie saja dulu ya.
ilal liqa' :)