Thursday, 26 September 2013

Life of being a student :)

Assalamualaikum. 
kali nie aku tak cakap banyak. biar gambar yang bercerita. cewah. hahaha~

study kat cafe sementara menanti test matematik. :)

suasana meja study aku bila dah mula nak test, quiz bagai. muahhaa~ aku study derr. .

benda yang wajib ada bila aku pergi kelas. minyak cap kapak tu. hehehe~
aku kalau pening2 atau ngantuk2 dalam kelas cepat2 aku sapu minyak tu kat dahi atau kawasan hidung biar panas dan lega. muahaha. ~

makanan students. wakaka. takla makan tiap hari. ada gak aku makan nasi. hehe. 
mee cup/ apollo/ milo panas :D

sampai sini saja. 
ilal liqa' :)


Friday, 20 September 2013

Final Exam is around the corner

Assalamualaikum.
apa khabar readerz semua? :D 
aku sihat je sebab memang aku sihat. alhamdulillah.
semenjak dua menjak nie banyak pulak aku post tentang diri aku sendiri kan. 
muahhaha. biasala kan. dah nama blog aku yang punya. :)

ok2. ku nak cerita pasal final exam. 
final exam memang dah dekat sangat dah sekarang. 
tinggal beberapa minggu je lagi kot. 
nervous giler doe. 

bagi aku subjek paling susah nak faham adalah Computer Hardware.
bukan apa pun, cuma aku nie paling susah nak kenal benda dalam komputer tu.
dahlah macam2 nama. pelik2 lak tu. 

sampai sini je la cerita aku dulu. 
insyaallah aku akan sambung lagi. :)
ilal liqa' :)



Sunday, 8 September 2013

LDR Long Distance Relationship

Assalamualaikum
aku bukan minah perfect yang sweet. hanya dia yang tau aku nie camna. *dia belum tau aku nie camna* muahaha. 3 tahun aku kenal dia kot. sejak form 3.
hubungan kami dah lama. tapi rasa macam baru semalam kenal. wakaka. aku masih lagi rasa awkward yang teramat bila on the phone with him. donno why.

aku mintak maaf kalau apa2 yang aku buat yang dulu atau sekarang banyak sakitkan hati kau. :(
akuuuuu.
bodoh sangat. :'(

seriously.
this relationship so sweet.
even jauh2. ia mengajar kita erti setia dan saling jujur antara satu sama lain.
walaupun terkadang ada masanya kita saling berbalah.
but it still sweet doe.
:)


Sunday, 1 September 2013

aku takda bestfren

Assalamualaikum
Sekali lagi aku nak meluah perasaan. Blog nie memang dah jadi tempat aku nak meluah perasaan la kot. Tak salah kan dah aku punya blog. Kakaka. Orang tak baca pun aku tak kisah sebab aku tak harap pun orang kenal aku.

Sejak aku kat pmu nie, memula dulu aku rasa aku dah dapat kawan baik which actually bestfren. Sebenarnya aku belum dapat lagi. Yang paling rapat dengan aku setakat nie adalah roommate. Tu pun setakat rapat dalam bilik je. Kat luar pun kami ada bertegur sapa. :D
Bagi aku kawan yang baik adalah, kawan yang sentiasa bersama susuah ataupun senang. Bukan jenis yang suka marah sukati tak tentu pasal, bukan pulak yang selalu menjauhkan diri tanpa sebab yang diketahui. Kat sini, aku rasa lebih senang bersama orang yang aku tak rapat sangat. Aku nie pemalu, jenis yang tak banyak cakap. So ofcoz la siapa yang berkawan dengan aku akan rasa bosan. Aku tau tu. Sebab tu aku pun mungkin menjauhkan diri dari diaorang yang lebih senang tanpa aku. *apsal lak emo tetiba nie*

Aku nak sangat ada kawan perempuan yang baik rapat dan kawan yang dapat berkongsi rasa atau tempat meluah perasaan. Setakat nie aku rasa takda lagi kat sini.  Aku jadi cemburu dengan orang yang ada bestfren yang sentiasa bersama. :D

Takpa la. Mungkin belum tiba lagi masa aku ada bestfren camtu. So sapa2 nak jadi bestfren aku boleh la contact aku di facebook. Wakaka *buat promo lak aku nie kan*
Cian. :)
Ilal liqa’

Event yg tak lancar

Assalamulaikum
Apa khabar korang? Lamanya aku tak blogwalking, maaf korang sebab aku buzy nie yang teramat *poyo je* kakaka. :P  nie aku nak cerita AKA meluah perasaan sikit. Sebenarnya aku dah sediakan entry nie dalam Microsoft word je dulu. Sebab aku bukannya dapat online sepenuh masa. So senang sikit kan. Muahahah. *ayat tunggang langgang dah* 

Hari tu kan classmate aku ada buat event untuk subjek softskill. So aku dan team aku lecturer pilih untuk buat majlis penutupan bulan kemerdekaan *sedangkan belum 31 ogos lagi hari tu* so sebab taknak fail. Kami buat je la event tu. Aku jadi bendahari dan dipilih jadi pengacara aka emcee untuk majlis tu. Paling aku tak puas hati, text emcee aku terima last minit sangat. Dah la aku sendiri yang terpaksa print text emcee tu. Tak sempat nak practice lak tu. Apa daaa. Masa event dah belangsung banyak pulak yang salah dalam text emcee. Alaaa. Kau tau tak betapa malunya aku. Siap kena tegur dengan ketua jabatan lagi. Bukan aku yang buat text. Aku cuma baca yang patut. Aku tak salahkan sesiapa pun. Cuma  tak puas hati kot. Event yang kami jalankan totally hancus. Dengan banyak salahnya. Aduhaii. Harap la tak fail. Sedihnya aku.


Emcee malang of the day. :P
Aku harap event lain yang akan kami handle lepas nie akan berjalan dengan lancar. Aku taknak menanggung malu lagi. Muahaha. :P sampai sini je la luahan perasaan aku. Nanti la aku meluah lagi. Wakaka. 
Ilal liqa’