Tuesday, 26 February 2013

Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli

Assalamualaikum
hari nie nak join satu segmen yang kompon bagi faedah buat sesiapa yang join. .sesape nak join. .cepat2 la join. .klik la banner tu. . :) syarat pun senang je kot. . :D



Eraz Fadli mengajak semua blogger untuk join Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 8.30 pagi hingga 11.59 malam ini sahaja.. Top Refferal akan mendapat sesuatu daripada Eraz Fadli.. 


Syarat : -
  1. Follow blog Eraz Fadli , dan like Page E'raz Fadli..
  2. Buat tajuk entri Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli..
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen..


# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini Eraz Fadli kreditkan kepada blogger Mia Liana.. 


wassalam. . :)

Friday, 22 February 2013

FreeBies: Vintage Floral Background For Blogs

Assalamualaikum. .
mood nak buat freebies bebanyak. .
ingat nak buat tuto. 
tapi MALAS. .
wakakaa. .
sekarang background vintage memang cantik n femes. . :)
so apa lagi. .guna la sekarang. . :D
bagitau kat kotak komen klu nak ambil. . 
tak susah pun. . :3



http://2.bp.blogspot.com/-nMiYu7Lvkts/USUNa6llsQI/AAAAAAAACH4/mCygMXZ269Y/s320/3769862-628697-vintage-floral-paper-background.jpg



http://2.bp.blogspot.com/-k1pUZycAARw/USUNetQb0BI/AAAAAAAACIA/h0DIZp9ej8s/s320/Vintage-Floral-Presentation-Design-680x680.jpg




http://1.bp.blogspot.com/-XCa4mWPkaIo/USUNjGz_i_I/AAAAAAAACIQ/iGmEUx6kdbw/s320/14057731-art-vintage-floral-pattern-background.jpg




http://2.bp.blogspot.com/-7oHbFk6MxDM/USUNjDbBUGI/AAAAAAAACIU/CnbI2rIA-Dk/s320/Floral_Background_5.jpg




http://3.bp.blogspot.com/-A4UZu1DybqU/USUNkvjUDGI/AAAAAAAACIg/xBKNQrOMaSI/s320/Vintage-Seamless-Flower-Vector-Background.jpg




http://3.bp.blogspot.com/-VoB7onRCT_U/USUNmyLaOxI/AAAAAAAACIo/-SZKWP-Ydfs/s320/Abstract-Flower-Pattern-Background.jpg




http://1.bp.blogspot.com/-Oc-eC4UchO4/USUNm1ABBSI/AAAAAAAACIs/pJokzqNU854/s320/vintage-flower-background.jpg




http://1.bp.blogspot.com/-7tq4-i2LOTY/USUNoDw9oyI/AAAAAAAACI4/mwlVxJMTx_A/s320/SeamlessFloralBackgroundVector.jpg


:)

Wednesday, 20 February 2013

am i too skinny?

Assalamualaikum. .
goodnight peeps. menaip entry dengan separuh nyawa. *tekak sakit* uhuk2. sakit2. nie nak cerita panjang lebaq nie. harap mata2 yang jenguk tu sudi baca sampai habis. hmm. mostly blogger terkenal dengan sikap endah tak endah tentang baca post. suka baca main point je. *mengutuk diri sendiri* ampun2. *hantuk kepala ke dinding dua kali* pasrah. :D

pagi tadi. oppss tidak. kira cam tengahari. saya dan sepupu lepas lunch *rehat time kerja* singgah jap kat satu tempat yang ada mesin penimbang berat badan. tiba2 sepupu kata "jom check berat". saya apa lagi nak sajalah dengan harapan berat badan ada meningkat sikit. *sikit je pun tak banyak*.  then sepupu tolong masukkan duit syiling 20 posen dan tadaa. berat badan saya sekarang terpapar di skrin. check punya check. sambil tengok skrin alat penimbang. wohohohohoho. terkezut beruk dengan mulut tenganga luas hingga masuk seekor lalat *hiperbola je lebih. wakaaka* what the heck?

berat saya masih kekal.
tak berubah sejak tiga tahun yang lalu.
saya masih kurang berat badan *ikut BMI  16.65*
wahahahahha, tidakkkk.
dengan ketinggian agaknya dalam 155cm-156cm *lupa dah. wahhaha*
berat saya cuma 40.6kg.

sampai bila nak jadi 'kurus' nie?
susah la bila angin kuat. rasa nak melayang je.
but. kurus saya nie bukan la skinny sangat like only tulang je nampak.
nanti nak tambah berat badan dengan minum GAIN WEIGHT. *sanggup2*
jadi kurus susah. sebab adik2 jeles. hehe. suka ejek2. *jahat*
banyak makan. tapi berat still kekal.
hmmm.

tetiba lak ingat keburukan jadi kurus A.K.A ringan.
hang pikiaq la sendiri. malas nak habaq.  :D



\
nie gambaq terkini. takla kurus sangat kan? :P

dah2 la. kalau ada tips sihat dalam meningkatkan berat badan. share2 la jugak ea. :D

salam sayang buat semua 
semoga dirahmati ALLAH hendaknya.
jazakallah.
syukran.
ilal liqa. :)


© Post Original & Official®
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌
Verified Official by BudakVanilla







Tuesday, 19 February 2013

Meh kita kongsi sama2 :)

Assalamualaikum. .
untuk perkongsian bersama. sharing is caring right? jadi bila kita berkongsi maka diri kita adalah orang beruntung. macam dalam picture dibawah nie la.

. .dan barangsiapa yang dipeliharakan dari kebakhilan drirnya. maka merekalah orang2 yang beruntung. AL-HASYR : 9


so jom la kita start berkongsi makanan. .ecececee
tapi taknak la berkongsi kekasih. .waaaaa. .tak sanggup la. .
hehheheheh. .nak kongsi hadiah tak?
jom la. .boleh je. .
kongsi ilmu lagi bagus kan?
kita dapat banyak kebaikan dunia akhirat. .
inshaALLAH


salam sayang buat semua. 
semoga drahmat ALLAH
jazakallah
ilal liqa' :)

© Post Original & Official®
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌
Verified Official by BudakVanilla


Freebies: Icon Cute Cupcake

 Assalamualaikum. .
hari nie nak buat freebies lagi. saya ambik icon nie dari web tertentu. entah la mana dapat. hehehe. so korang boleh la ambik mana2 yang berkenan di hati. memang comel icon nie. boleh buat jadi header, banner, footer dan etc. so apa lagi. grab as much a u can. hehehe. 




http://4.bp.blogspot.com/-0cMipoBn2Gk/USJNfJ6wCeI/AAAAAAAACCM/gK4nFyr_GaU/s1600/cupcake-cake-cherry-icon.png

http://3.bp.blogspot.com/-nuyjCLD2OMg/USJNnn9jOiI/AAAAAAAACCU/YY-81PYUkIE/s1600/cupcake-cake-hearts-icon.png

http://3.bp.blogspot.com/-ksvguiNM-Nc/USJN07F4GUI/AAAAAAAACCc/qjfA5RobvA0/s1600/cupcake-cake-icon.png

http://4.bp.blogspot.com/-9MrwHtr4Zyc/USJN4ohPOdI/AAAAAAAACCk/z-6YIaR_Dbo/s1600/cupcake-cake-stars-icon.png

http://4.bp.blogspot.com/-KWBKUuoajts/USJN6kWGOnI/AAAAAAAACCs/84OAm2fIhUY/s1600/cupcake-cake-vanilla-icon.png


anything? just give me an emergency call. call 911. hahahaha :D just kidding LOL . :)


ilal liqa'
wassalam. . :)

Sunday, 17 February 2013

Blog kita berwajah baru la. .hehehe. .happy. . :)

Assalamualaikum. .
penat mengedit blog dari petang sampai ke malam. .akhirnya jadi la hasil editan kita ya. .hehehe. .bangga sat walaupun ternyata saya edit simple je. .dari itam jadi putih. .terima kasih atas nasihat dan segala tutorial yang berguna. .heheh. .nanti saya creditkan bagi tutorial yang saya rujuk bagi mengedit blog saya nie. .malas la kan .jadi pemalas dah. .wakakaka :D penat gak bertentang mata dengan code2 nie kan. .naik juling mata dibuatnya. .nasib baik tak juling. .:) masih excited nak edit blog nie. . :D

waaa. .happy bagai ya. .bakal rindu dengan blog lama. .eh. .rupa blog lama . .

nie la rupa blog lama dulu. .sangat berlainan dengan yang sekarang kan? hehhee

tahun baru blog pun baru. .dan dengan semangat baru ececeecech. .

btw. .

dont judge a book by its cover


nota kasih sayang: sakit lutut den. .hehehehe

salam sayang semua. . :)
ilal liqa'
jazakallahukhair. . :)

Monday, 11 February 2013

Langit

Assalamualaikum. .
woii. buat ape tu? nengok skrin laptop ke? lamanya tak update entry. takdak masa la katakan. hehehe. :D nak update saja je nak bagi gambar cekodok pisang bagi korang tengok. ini semua poyo. cewaaaaahhh. hahahah. please enjoy the view. chewah. gambar nie tak diedit langsung. saya guna kamera yang tak berkualiti tidak diketahui berapa megapixel nya. rasanya mungkin xsampai 1.5 megapixel. macam mental je bila taktau menatang ape tuh. kihkih. jangan hairan la semua gambar tu langit dan awan biru je sebab saya suka la kan. langit ciptaan ALLAH cantik je. subhanallah. :)










ikhlas selamanya,
BudakVanilla ♥
ilal liqa!
syukran jazilan. . :)