Saturday, 14 December 2013

kipas susah mati

Assalamualaikum
apa korang buat tu? aku melantak depan laptop. makan roti, habis serbuk2 roti tu masuk celah keyboard aku. nanti ada masa aku cuci. muahaha. aku nak cerita pasak kipas susah mati atau dalam bahasa omputehnya die hard fan.

tiada kaitan dengan kipas pusing2 tiba2 mati. cuma aku nak cerita tentang sesuatu yang aku minat. honestly siapa yang dah lama follow aku and stalk aku mesti tau aku minat apa kan? aku nie kipas susah mati photography dan kamera. *memang susah mati la*

hari tu entah la bila, ada jugak aku stalk sebijik kamera nie. whoooaaaaa. first impression dah jatuh cinta berguling guling kau. tiap hari termimpi dan angau semacam. *sah kena angau kamera*. harga boleh tahan. lebih murah dari D3100 yang aku mimpikan selalu tu.

yang aku rasa dia nie bukan la DSLR tapi boleh tahan jugak la gambar dia. walaupun cuma 10mp. aku memang dah stalk kaw2 punya dan siap tengok macam2 review kat youtube. harap2 la aku akan dapat kamera nie suatu hari nanti. tapi aku tetap nak DSLR JUGAK!! D3100 idaman kalbu sepanjang zaman.

aku minat nikon sebab nama dia unik and berkualiti. muahaha

kamera nie tak besar sangat macam DSLR. sesuai untuk yang suka bawak kamera g jalan2. *aku la tu*. lagipun style gilaaa doee. *meleleh air liur aku*

nie dia idaman kalbu
Nikon 1 J1 Mirrorless Camera

aku cop awal warna merah. :3
kalau beli yang 10-30mm Lens murah sikit harganya. 
kalau yang lens besar sebelah tu lak. mahal sikit beb. 


FULL set lenses. woowww. mana nak copet duit nie. :D
korang nampak tak lens yang besar gedabak tu? hahaha.
kamera punya la kiut miut kalau taruk lens tu jadi pelik kot. 
*imaginasi terover pulak*

aku suka kamera nie sebab dia style. 
tapi kalau diberi pilihan. aku memang still akan pilih NIKON D3100
sebab DSLR is the best for photographer. 
ilal liqa'



4 comments:

  1. Berapa harga kamera nikon J1 tu?

    baik ambik DSLR la. Puas hati. Haha.

    Aku haritu nak sambar DSLR. sebab tak cukup bajet seratus dua. Aku ambik kamera biasa. menyesal pun ada..

    ReplyDelete
  2. teringin jugak ada dslr... jeles tgk kawan2 lain pakai :'<

    ReplyDelete
  3. kite same laaaa . leyla ngah kumpul duit u 1 j1 ni . funtion dye same dengan dslr kan ? kan ? suke sbb senang nak bawak dlm beg . lau dslr banyak pulak beg yg kne bawak nanti .

    ReplyDelete
  4. akak pun teringin nak ada DSLR... tapi, kita miskin.. huwarghhh!!!

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!