Thursday, 19 December 2013

kerana BLOG, aku malu



Assalamualaikum
tajuk skema tak boleh blah. well aku kan manusia. tak lari dari kesilapan. kekadang nasib baek ada orang tegur. kekadang terus hidup dalam kesilapan dan akan sedar bila something happen.

aku menaip kat blog nie bukan nak femes, fame and so on. aku menulis sebab aku nak share dan luahkan perasaan serta hidup aku. aku meluahkan sesuatu yang tak dapat diluahkan melalui mulut. *skema gempak ayat*, selain tu share gak ilmu.

tak mungkin akan femes amos sebab aku blogger biasa bukan stylish tak hengat akhirat. aku girl yang simple pakai tudung bawal plain cap kanggaroo yang harga rm5 tu je. baju pulak bawah rm10 dan paling mahal rm40. aku amatlah malas nak beli baju mahal2 then sayang nak pakai terus simpan dalam almari jadi pekasam.

bila beribu or beratus or berpuluh STRANGERS atau dalam bahasa melayunya ORANG TAK DIKENALI, baca blog cikai aku nie, aku kool je. sebab aku tak kenal dorang dan dorang pun kompon la tak kenal aku kan. aku meluah apapun dorang tetap wat derk je dan hidup diteruskan seperti biasa. *kalau hidup jadi luar biasa lepas baca entri blog aku memang tabekk la* LOL

mungkin aku duduk kat celah mana pun taktau. tu STRANGERS tahap gaban. kalau stalkers yang strangers tu okay la sikit. *okay apanya pun aku taktau*

tetapi dan tetapu, bila orang dikenali macam kengkawans, kenalan and so on lah. yang baca blog kita. pastu dia bagitau dengan details lagi isi blog kita. waaa. malu gua. macam nak sembunyikan muka bawah bantal busuk dan taknak keluar forever.

lagi2 bila 'kesayangan' gila tak malu? kalau baca diam je la. takyah nak bagitau aku. mau tak mau aku jugak yang malu. sememangnya kerana BLOG aku malu. lepas nie jadi stalker je cukup la. muahaha :3



p/s : aku benci sangat lelaki yang tengok perempuan macam nak telan. kang aku sepak and baling guna kasut baru tau. bangang punya orang. jenis gatal abadi. baek ko taubat dan jaga mata tu. bagus ko tengok muka mak ko dapat jugak pahala kan. dan bagi perempuan, taknak lelaki tengok2? tutup aurat baek2 la derr. kata malu orang tengok. atau ko memang sengaja nak orang tengok?? tepuk dada tanya iman.

sekian
ilal liqa'





6 comments:

  1. Setuju sangat..fiqah pun rasa macam tuh..so,disebabkan itu tak berapa berkenan nak update pasal2 peribadi..just share knowledge jer..haha..

    ReplyDelete
  2. hahaha. same situation .. bff xpernah tahu bella ade blog. now adik bradik da start tahu. tu pun xfollow dowg.hahhaa

    ReplyDelete
  3. Setuju sangat2.. Saya pun tak suka if orang yang kenal saya baca blog saya. Kalau baca pon senyap2 udah la macam tak ada apa2 yang berlaku.. Jadi blog saya tu saya kongsikan pendapat saja and tak nak letak hal2 peribadi.. :D

    ReplyDelete
  4. Yeah, blog saya pun dirahsiakan dari pengetahuan rakan-rakan.
    Yang rapat taulah tapi diorang pun tak sudi nak baca. Jadi selamat.hihi.

    ReplyDelete
  5. hahaha kita pon nak sepak laju2 je boy yg tengok kita cemtu haih sabor jelah hihi

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!