Sunday, 8 December 2013

jenis jenis student



Assalamualaikum
lets start mumbling guys. muahaha. :) aku nak tukar design blog nie jadi simple2 je. malas nak jadi kawaii2 lagi. BOLEH MACAM TU? macam comel je, macam kool je. kalau korang ada idea, share2 jugak ea. tak salah membantu aku yang blur nie. makaseh.

kali ini aku nak cerita tentang students life dan hidup pelajar. aku baru semester dua dan aku perhatikan sejak semester lepas memang ada jenis-jenis pulak students kan. dalam masa study dan juga life lepas kelas. kali nie aku nak cerita pasal kehidupan pelajar lepas habis kelas. memang banyak jenis dan macam2 karenah. muahaha. nie semua mesti students pernah buat kan? tak pernah buat? bukan students la namanya tu. bosan la hidup kau kalau kau bukan kat jenis2 kat bawah nie



Jenis study doplohpat jam
nie memang student excellent tahap dolce and gabbana la. pernah korang jumpa lepas habis kelas, ada student siap bawak reference book tebal2 cam kamus dewan edisi kelima masuk bilik dan study study study lepas study makan lepas makan study lepas tu pulak solat, mandi, makan lagi dan study lagi. muahaha. *wujud ke student macam tu?* kalau wujud memang aku tabik spring bertingkat tingkat la. macam tipu je.



Jenis lepaking
lepas habis kelas je, lepak, lepas lepak je nak melepak lagi *kang aku sepak... tercampak. hehe* selalunya student yang camnie mereka tak lepak jauh2 pun, setakat melepak kat bilik2 member dan geng, cerita pasal kisah pelik dan bergosip *memang tak lari dari gosip* dosa tau mengumpat.



Jenis Movie-ing
student jenis kaki movie, asal free je. tengok movie.. asal tengok movie je free. aku rasa memang ramai student jenis nie. takpun tiap kali jumpa, soalan cepumas belian zamrud delima yang sering ditanya student jenis nie

"wei ada movie baru tak?"
"eh sekarang kat pawagam dah ada filem . ...bla.. blaa.. kau ade download tak? mintak.. ngeee"

aku pun kekadang macam nie jugak. cuma aku layan runningman, asal jumpa kengkawan yang layan runningman je aku tanya.

"kau ada episod runningman ke berapa dah?"
"dah download episod terbaru? mintaakkkk.?" heeee

tipu la kalau korang tak macam nie. apatah lagi masa cuti sem atau mid term, semua pertempiaran lagi cari movie kat kawan2 supaya tak bosan masa cuti. macam la orang taktau. muahaha. aku pun student okay. :P



Jenis dating
nie kalau takda kat ipta ipts memang pelik la. kalau kat tempat aku belajar la kan, jenis dating2 nie memang banyak kot. kekadang bersepah dating kat cafe dekat ngan hostel lelaki dan perempuan. kiranya yang namanya cafe nie dok tengah2 la. tiap kali aku keluar pergi cafe nak beli makanan, memang tak sah la kalau tak tengok orang dating nie. nak kata study group apsal berdua lelaki perempuan je? *setan nirojim kat tengah* takdak pulak bawak bukunya. setakat face to face mengadap muka memasing. woii, tak bosan ke macam tu? muahaha. siapa student jenis nie? ada ke antara korang?



Jenis kaki pasar
tiap hari pergi pasar. asal free je pasar.


Jenis usrah
alhamdulillah, nie jenis bagus, slalu join usrah. aku bila lagi?

sampai tu je la kali nie. sebenarnya banyak lagi jenis student nie. kalau nak disenaraikan memang sampai esok pun tak habis korang baca. sampai mata bengkak macam bola *hiperbola sungguh ayat*

kuajaq hang. hang pikiaq orang macam aku nie hang senang dok pijak2. sekali hang pijak. aku sabar. dua kali hang pijak. aku pijak doploh kali berturut2 tak henti2. hahaha~ gurau je. sabar tu lebih baek kan. :3

ilal liqa'






15 comments:

  1. Nice sharing . nanti sure saye jenis lepaking . kat sekolah menengah , asyik melepak je .

    ReplyDelete
  2. Hihihi.. Memang macam2 jenis students kalau kat tempat belajar.. :D

    ReplyDelete
  3. Yang jenis lepaking tue berlambak la kalau dekat Secondary school hahaha. Yang spm pon dua kali lima melepak je hehehe.

    ReplyDelete
  4. dari sekolah menengah sampai ke U, same je jenis lepak-ing >.< part 2? same la kite >.< U mane?

    ReplyDelete
  5. dah ada running man smpi episode bape?? hahahaha...

    ReplyDelete
  6. Anda ditag. Jom join. Banyak hadiah menarik tau! queenamylia.blogspot.com/2013/11/happy-giveaway-by-ain-rahman_2771.html

    ReplyDelete
  7. dan kamu adalah dalam kategori mana..? normal lah tu nama pun student.. nak masuk kategori mana pun okei asalkan pandai dengan pembawakan diri

    ReplyDelete
  8. @Niena Reen yup. .2 la yg best nya. .dpt tgk pelbagai ragam org. .

    ReplyDelete
  9. @Qla Ndhrh haha. .btl2. .mmg ska sgt melepak ea? :3

    ReplyDelete
  10. @Atie Zakaria nie msti jeni kaki running man kn? :D haha

    ReplyDelete
  11. @KorN smua kategori kot. .entah la. :D .btl2. .:)

    ReplyDelete
  12. Kalau akk berbeza2 dr skola menengah rndh, skola teknik, zaman kolej. Mmg berbeza :)

    Tp alhamdulillah Allah beri semakin baik kt diri akk. Makin kte meningkat umo, makin kte matang, harap diri kte salu lakukan perkara yg bermanfaat kn dik. Aamiin ^^

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!